DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DARKTHRONE

18-04-2010, 15:36

Nerwowy pisze:
longinus696 pisze:
Riven pisze:malo jest smieszniejszych rzeczy niz ludzie, ktorzy gardza punkiem i jednoczesnie sluchaja black metalu
O to to. Sedno sprawy.
Konsekwentnie powtarzam - bzdura ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

18-04-2010, 15:37

Nie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-04-2010, 15:38

Konsekwentnie pierdolisz, a teraz powiedz czy lubisz A blaze in the northern sky, ze wskazaniem na taka piosenke pod tytulem In the shadow of the horns
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

18-04-2010, 15:39

Wczesnego Celtic Frost pewnie też nie lubi ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-04-2010, 15:43

CIekawe czy zna Hellhammer :D
Awatar użytkownika
trup

18-04-2010, 15:49

Riven pisze:Konsekwentnie pierdolisz, a teraz powiedz czy lubisz A blaze in the northern sky, ze wskazaniem na taka piosenke pod tytulem In the shadow of the horns
Oczywiście że tak! Uwielbiam Motorhead, lubię stary The Exploited, Siekierę, Karę Śmierci, Dezertera, G.B.H., Discharge,...
Ale nie pierdol, że jesli ktoś słucha Black Metalu to nie może gardzić punk rockiem bo się niby ośmiesza...
Nie rozpatrujmy tych dwóch gatunków pod kontem muzycznym....
Zajebisty "In The Shadows of the Horns" ma się nijak do zaćpanego Sida Viciousa czy najebanego Siczki śpiewającego o jabolach...
Jednak jeśli rozpatrujemy pod kontem muzycznym to porównaj Deathspell Omega z Unpure i masz odpowiedź. Sowy nie są tym czy się wydają.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: Re:

18-04-2010, 15:51

trup pisze: Dwie ostatnie płyty Varga... a gdzie one były nagrywane? ;-) Burzum zdecydowanie większa konsekwencja. Nie wiem gdzie Ty widzisz konsekwencję muzyczną u Darkthrone? takie skakanie od Death Metalu przez Black Metal po Punk Metal i Heavy Metal... mniejsza.
przecież ty W OGÓLE nie kumasz o co w tym darkthrone chodzi. a to przecież jakoś wybitnie ciężkie do wykombinowania nie jest.
...choć w sumie nie jest dziwnym, wieloletni fani mają z tym problem :|
trup pisze: Wiesz... punk kiedyś określany był zdaniem "3 akordy darcie mordy". i nie mówię tu o całości kapel grający punk a o tej "najsroższej" jego odmianie czyli "stopa-werbel-stopa-werbel" i "wyrafinowanych" riffach.
sorry, ale jak bym nie patrzył, wychodzi mi, że o punku masz pojęcie takie samo jak i o darkthrone :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-04-2010, 15:52

jak mozesz gardzic punk rockiem skoro lubisz dezertera , discharge i the exploited?
czy bedziesz gardzic black metalem z powodu ostatniej plyty dimmu borgir?
a moze z tym punkiem to jest tak, ze przeszkadza Ci "ideologia"? :D nie lubisz cpunow?

poza tym
Wiesz... punk kiedyś określany był zdaniem "3 akordy darcie mordy". i nie mówię tu o całości kapel grający punk a o tej "najsroższej" jego odmianie czyli "stopa-werbel-stopa-werbel" i "wyrafinowanych" riffach.
opis idealnie pasujacy do transilvanian hunger, skoro formulujesz takie zarzuty, to badz konsekwentny.
co do konta muzycznego to z checia Ci podam swoj numer, kupilem gitare i mam malo kasy na cd ; )))
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

18-04-2010, 15:58

trup pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:ale nie wiem o czym do mnie rozmawiasz, dla mnie i Burzum i Darkthrone nagrały dobre płyty i pozostały wierne swoim ideałom grając w 100 proc. w SWOIM stylu. tyle, że Darkthrone zrobiło to odważnie a Burzum zachowawczo.
Burzum - konsekwentnie (to jest trudniejsze)
Darkthrone - frywolnie (niech się dzieje co chce)

... tak bym to ujął :)
ieeeeeeee, pierdolisz jak katolik.
Awatar użytkownika
trup

Re: Re:

18-04-2010, 16:01

Scaarph pisze:
trup pisze: Dwie ostatnie płyty Varga... a gdzie one były nagrywane? ;-) Burzum zdecydowanie większa konsekwencja. Nie wiem gdzie Ty widzisz konsekwencję muzyczną u Darkthrone? takie skakanie od Death Metalu przez Black Metal po Punk Metal i Heavy Metal... mniejsza.
przecież ty W OGÓLE nie kumasz o co w tym darkthrone chodzi. a to przecież jakoś wybitnie ciężkie do wykombinowania nie jest.
...choć w sumie nie jest dziwnym, wieloletni fani mają z tym problem :|
trup pisze: Wiesz... punk kiedyś określany był zdaniem "3 akordy darcie mordy". i nie mówię tu o całości kapel grający punk a o tej "najsroższej" jego odmianie czyli "stopa-werbel-stopa-werbel" i "wyrafinowanych" riffach.
sorry, ale jak bym nie patrzył, wychodzi mi, że o punku masz pojęcie takie samo jak i o darkthrone :)

Nie chce mi się powtarzać... poszukaj sobie moich opinii na temat Darkthrone gdzieś tam w innych postach... bo trochę napisałem. Ni chuja nie przekonuje mnie mentorsko-edukacyjno-historyczny ton Darkthrone na ostatnich płytach. i darujmy sobie te wycieczki że Ty jesteś oświecony bo miałeś wizję i znasz sens istnienia darkthrone a ja jestem ociemniałym ignorantem...

O punku z pewnością mam mniejsze pojęcie niż wiele osób które słuchają tego gatunku ale z tą sceną dość mocno "zetknąłem" się w przeszłości.... i wybacz ale ani nie mam wiedzy na przytaczanie kto z kim gdzie i kiedy grał ani ochoty.
Nie o to tez mi chodziło.

Nadal uważam jednak że stwierdzenie że słuchanie Black Metalu wymaga również szacunku dla sceny Punk - to jakaś bzduraaaaaaa!

Spójrzcie na to szerzej niż przez pryzmat dźwięków....
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-04-2010, 16:03

tak, wlasnie dlatego ze patrze szerzej uwazam, ze nie tylko dzwiekowo ale i ideologicznie punk jest szalenie wazny dla metalu.
Awatar użytkownika
trup

18-04-2010, 16:06

Riven pisze:jak mozesz gardzic punk rockiem skoro lubisz dezertera , discharge i the exploited?
czy bedziesz gardzic black metalem z powodu ostatniej plyty dimmu borgir?
a moze z tym punkiem to jest tak, ze przeszkadza Ci "ideologia"? :D nie lubisz cpunow?

poza tym
Wiesz... punk kiedyś określany był zdaniem "3 akordy darcie mordy". i nie mówię tu o całości kapel grający punk a o tej "najsroższej" jego odmianie czyli "stopa-werbel-stopa-werbel" i "wyrafinowanych" riffach.
opis idealnie pasujacy do transilvanian hunger, skoro formulujesz takie zarzuty, to badz konsekwentny.
co do konta muzycznego to z checia Ci podam swoj numer, kupilem gitare i mam malo kasy na cd ; )))
ćpunów nie lubię. prawda.
transilvanian hunger - można powiedzieć że to jest ambient ale nie punk! chybione!
z tym kontem... cóż Ci mogę odpowiedzieć.... przeczytaj sobie swoje zdanie jeszcze raz :-) zupełnie nie śmieszne.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

18-04-2010, 16:08

transylvanian hunger jest bardzo przećpana tak btw ;)
Awatar użytkownika
trup

18-04-2010, 16:10

twoja_stara_trotzky pisze:
trup pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:ale nie wiem o czym do mnie rozmawiasz, dla mnie i Burzum i Darkthrone nagrały dobre płyty i pozostały wierne swoim ideałom grając w 100 proc. w SWOIM stylu. tyle, że Darkthrone zrobiło to odważnie a Burzum zachowawczo.
Burzum - konsekwentnie (to jest trudniejsze)
Darkthrone - frywolnie (niech się dzieje co chce)

... tak bym to ujął :)
ieeeeeeee, pierdolisz jak katolik.
Równie trafne stwierdzenie jak to że thelema jest zmodyfikowaną wersją chrześcijaństwa
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-04-2010, 16:10

ale ja nie powiedzialem, ze to punk , tylko ze zarzuty jakie zastosowales mozna bez problemu odniesc do - miedzy innymi - TH.
jestes po prostu strasznie niekonsekwentnych w tych swoich dziwnych teoriach. nie lubisz cpunow, a nastoletni satanisci Ci nie przeszkadzaja, gardzisz punkiem a sluchasz Motorhead i Discharge... nie kumam tego po prostu.

co do konta to moze i tak, ale nie mniej smieszne niz babol ortograficzy ;)
Ostatnio zmieniony 18-04-2010, 16:12 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
trup

18-04-2010, 16:11

twoja_stara_trotzky pisze:transylvanian hunger jest bardzo przećpana tak btw ;)
?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-04-2010, 16:15

btw jesli oceniasz muzykow przez pryzmat ich uzaleznien (cos tam o Sex Pistols pisales afair), to zycze powodzenia w selekcji muzyki, zostanie Ci zapewne sama elita chrzescijanskiego rocka i black metalu :lol:

swoja droga wiele z najlepszych plyt jakie znam powstalo pod wplywem dragow, tak wiec zupelnie nic do tego nie mam.
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

18-04-2010, 16:16

to że stawiasz teraz znak zapytania wszystko wyjaśnia :lol:
Awatar użytkownika
trup

18-04-2010, 16:18

Riven pisze:ale ja nie powiedzialem, ze to punk , tylko ze zarzuty jakie zastosowales mozna bez problemu odniesc do - miedzy innymi - TH.
jestes po prostu strasznie niekonsekwentnych w tych swoich dziwnych teoriach. nie lubisz cpunow, a nastoletni satanisci Ci nie przeszkadzaja, gardzisz punkiem a sluchasz Motorhead i Discharge... nie kumam tego po prostu.

co do konta to moze i tak, ale nie mniej smieszne niz babol ortograficzy ;)
ale to nie jest babol ortograficzny. Pod złym kątem spojrzałeś na to.
mi chodziło o spojrzenie pod kontem muzycznym (o to mają nagrane, na tzw "koncie")
Nigdy dyslektykiem nie byłem ale może się starzeję... ;-)
Ale dobrze powinienem napisać: PRZEZ PRYZMAT KONTA MUZYCZNEGO.
Awatar użytkownika
trup

18-04-2010, 16:20

streetcleaner pisze:to że stawiasz teraz znak zapytania wszystko wyjaśnia :lol:
nie wiem o co dokładnie chodziło, czy o to że powstałą na dragach czy że nadaje się do słuchania po żażyciu
ODPOWIEDZ