Konsekwentnie powtarzam - bzduraNerwowy pisze:longinus696 pisze:O to to. Sedno sprawy.Riven pisze:malo jest smieszniejszych rzeczy niz ludzie, ktorzy gardza punkiem i jednoczesnie sluchaja black metalu
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DARKTHRONE
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Nie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
Konsekwentnie pierdolisz, a teraz powiedz czy lubisz A blaze in the northern sky, ze wskazaniem na taka piosenke pod tytulem In the shadow of the horns
this is a land of wolves now
- Nerwowy
Wczesnego Celtic Frost pewnie też nie lubi
.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
- trup
Oczywiście że tak! Uwielbiam Motorhead, lubię stary The Exploited, Siekierę, Karę Śmierci, Dezertera, G.B.H., Discharge,...Riven pisze:Konsekwentnie pierdolisz, a teraz powiedz czy lubisz A blaze in the northern sky, ze wskazaniem na taka piosenke pod tytulem In the shadow of the horns
Ale nie pierdol, że jesli ktoś słucha Black Metalu to nie może gardzić punk rockiem bo się niby ośmiesza...
Nie rozpatrujmy tych dwóch gatunków pod kontem muzycznym....
Zajebisty "In The Shadows of the Horns" ma się nijak do zaćpanego Sida Viciousa czy najebanego Siczki śpiewającego o jabolach...
Jednak jeśli rozpatrujemy pod kontem muzycznym to porównaj Deathspell Omega z Unpure i masz odpowiedź. Sowy nie są tym czy się wydają.
- Scaarph
Re: Re:
przecież ty W OGÓLE nie kumasz o co w tym darkthrone chodzi. a to przecież jakoś wybitnie ciężkie do wykombinowania nie jest.trup pisze: Dwie ostatnie płyty Varga... a gdzie one były nagrywane?Burzum zdecydowanie większa konsekwencja. Nie wiem gdzie Ty widzisz konsekwencję muzyczną u Darkthrone? takie skakanie od Death Metalu przez Black Metal po Punk Metal i Heavy Metal... mniejsza.
...choć w sumie nie jest dziwnym, wieloletni fani mają z tym problem
sorry, ale jak bym nie patrzył, wychodzi mi, że o punku masz pojęcie takie samo jak i o darkthronetrup pisze: Wiesz... punk kiedyś określany był zdaniem "3 akordy darcie mordy". i nie mówię tu o całości kapel grający punk a o tej "najsroższej" jego odmianie czyli "stopa-werbel-stopa-werbel" i "wyrafinowanych" riffach.
- Riven
- Kontakt:
jak mozesz gardzic punk rockiem skoro lubisz dezertera , discharge i the exploited?
czy bedziesz gardzic black metalem z powodu ostatniej plyty dimmu borgir?
a moze z tym punkiem to jest tak, ze przeszkadza Ci "ideologia"?
nie lubisz cpunow?
poza tym
co do konta muzycznego to z checia Ci podam swoj numer, kupilem gitare i mam malo kasy na cd ; )))
a moze z tym punkiem to jest tak, ze przeszkadza Ci "ideologia"?
poza tym
opis idealnie pasujacy do transilvanian hunger, skoro formulujesz takie zarzuty, to badz konsekwentny.Wiesz... punk kiedyś określany był zdaniem "3 akordy darcie mordy". i nie mówię tu o całości kapel grający punk a o tej "najsroższej" jego odmianie czyli "stopa-werbel-stopa-werbel" i "wyrafinowanych" riffach.
co do konta muzycznego to z checia Ci podam swoj numer, kupilem gitare i mam malo kasy na cd ; )))
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ieeeeeeee, pierdolisz jak katolik.trup pisze:Burzum - konsekwentnie (to jest trudniejsze)twoja_stara_trotzky pisze:ale nie wiem o czym do mnie rozmawiasz, dla mnie i Burzum i Darkthrone nagrały dobre płyty i pozostały wierne swoim ideałom grając w 100 proc. w SWOIM stylu. tyle, że Darkthrone zrobiło to odważnie a Burzum zachowawczo.
Darkthrone - frywolnie (niech się dzieje co chce)
... tak bym to ujął
- trup
Re: Re:
Scaarph pisze:przecież ty W OGÓLE nie kumasz o co w tym darkthrone chodzi. a to przecież jakoś wybitnie ciężkie do wykombinowania nie jest.trup pisze: Dwie ostatnie płyty Varga... a gdzie one były nagrywane?Burzum zdecydowanie większa konsekwencja. Nie wiem gdzie Ty widzisz konsekwencję muzyczną u Darkthrone? takie skakanie od Death Metalu przez Black Metal po Punk Metal i Heavy Metal... mniejsza.
...choć w sumie nie jest dziwnym, wieloletni fani mają z tym problem
sorry, ale jak bym nie patrzył, wychodzi mi, że o punku masz pojęcie takie samo jak i o darkthronetrup pisze: Wiesz... punk kiedyś określany był zdaniem "3 akordy darcie mordy". i nie mówię tu o całości kapel grający punk a o tej "najsroższej" jego odmianie czyli "stopa-werbel-stopa-werbel" i "wyrafinowanych" riffach.
Nie chce mi się powtarzać... poszukaj sobie moich opinii na temat Darkthrone gdzieś tam w innych postach... bo trochę napisałem. Ni chuja nie przekonuje mnie mentorsko-edukacyjno-historyczny ton Darkthrone na ostatnich płytach. i darujmy sobie te wycieczki że Ty jesteś oświecony bo miałeś wizję i znasz sens istnienia darkthrone a ja jestem ociemniałym ignorantem...
O punku z pewnością mam mniejsze pojęcie niż wiele osób które słuchają tego gatunku ale z tą sceną dość mocno "zetknąłem" się w przeszłości.... i wybacz ale ani nie mam wiedzy na przytaczanie kto z kim gdzie i kiedy grał ani ochoty.
Nie o to tez mi chodziło.
Nadal uważam jednak że stwierdzenie że słuchanie Black Metalu wymaga również szacunku dla sceny Punk - to jakaś bzduraaaaaaa!
Spójrzcie na to szerzej niż przez pryzmat dźwięków....
- Riven
- Kontakt:
tak, wlasnie dlatego ze patrze szerzej uwazam, ze nie tylko dzwiekowo ale i ideologicznie punk jest szalenie wazny dla metalu.
- trup
ćpunów nie lubię. prawda.Riven pisze:jak mozesz gardzic punk rockiem skoro lubisz dezertera , discharge i the exploited?
a moze z tym punkiem to jest tak, ze przeszkadza Ci "ideologia"?nie lubisz cpunow?
poza tymopis idealnie pasujacy do transilvanian hunger, skoro formulujesz takie zarzuty, to badz konsekwentny.Wiesz... punk kiedyś określany był zdaniem "3 akordy darcie mordy". i nie mówię tu o całości kapel grający punk a o tej "najsroższej" jego odmianie czyli "stopa-werbel-stopa-werbel" i "wyrafinowanych" riffach.
transilvanian hunger - można powiedzieć że to jest ambient ale nie punk! chybione!
z tym kontem... cóż Ci mogę odpowiedzieć.... przeczytaj sobie swoje zdanie jeszcze raz
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
transylvanian hunger jest bardzo przećpana tak btw 
- trup
Równie trafne stwierdzenie jak to że thelema jest zmodyfikowaną wersją chrześcijaństwatwoja_stara_trotzky pisze:ieeeeeeee, pierdolisz jak katolik.trup pisze:Burzum - konsekwentnie (to jest trudniejsze)twoja_stara_trotzky pisze:ale nie wiem o czym do mnie rozmawiasz, dla mnie i Burzum i Darkthrone nagrały dobre płyty i pozostały wierne swoim ideałom grając w 100 proc. w SWOIM stylu. tyle, że Darkthrone zrobiło to odważnie a Burzum zachowawczo.
Darkthrone - frywolnie (niech się dzieje co chce)
... tak bym to ujął
- Riven
- Kontakt:
ale ja nie powiedzialem, ze to punk , tylko ze zarzuty jakie zastosowales mozna bez problemu odniesc do - miedzy innymi - TH.
jestes po prostu strasznie niekonsekwentnych w tych swoich dziwnych teoriach. nie lubisz cpunow, a nastoletni satanisci Ci nie przeszkadzaja, gardzisz punkiem a sluchasz Motorhead i Discharge... nie kumam tego po prostu.
co do konta to moze i tak, ale nie mniej smieszne niz babol ortograficzy
jestes po prostu strasznie niekonsekwentnych w tych swoich dziwnych teoriach. nie lubisz cpunow, a nastoletni satanisci Ci nie przeszkadzaja, gardzisz punkiem a sluchasz Motorhead i Discharge... nie kumam tego po prostu.
Ostatnio zmieniony 18-04-2010, 16:12 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
- trup
?twoja_stara_trotzky pisze:transylvanian hunger jest bardzo przećpana tak btw
- Riven
- Kontakt:
btw jesli oceniasz muzykow przez pryzmat ich uzaleznien (cos tam o Sex Pistols pisales afair), to zycze powodzenia w selekcji muzyki, zostanie Ci zapewne sama elita chrzescijanskiego rocka i black metalu 
swoja droga wiele z najlepszych plyt jakie znam powstalo pod wplywem dragow, tak wiec zupelnie nic do tego nie mam.
swoja droga wiele z najlepszych plyt jakie znam powstalo pod wplywem dragow, tak wiec zupelnie nic do tego nie mam.
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
to że stawiasz teraz znak zapytania wszystko wyjaśnia 
- trup
ale to nie jest babol ortograficzny. Pod złym kątem spojrzałeś na to.Riven pisze:ale ja nie powiedzialem, ze to punk , tylko ze zarzuty jakie zastosowales mozna bez problemu odniesc do - miedzy innymi - TH.
mi chodziło o spojrzenie pod kontem muzycznym (o to mają nagrane, na tzw "koncie")
Nigdy dyslektykiem nie byłem ale może się starzeję...
Ale dobrze powinienem napisać: PRZEZ PRYZMAT KONTA MUZYCZNEGO.
- trup
nie wiem o co dokładnie chodziło, czy o to że powstałą na dragach czy że nadaje się do słuchania po żażyciustreetcleaner pisze:to że stawiasz teraz znak zapytania wszystko wyjaśnia