No nie wie, bo nie wie.
Mam płytę December's Fire i rzeczywiście jest napisane we wkładce, że Trotzky. Ale napisane jest to na zdjęciu czarną czcionką na tle czarnych gałęzi i kiepsko widać.
Moderator: Gore_Obsessed
No nie wie, bo nie wie.
Pjoter jednak pracuje jako dziennikarz, wiec jaks tam bacground i staz ma, poza tym pomijajac jakies tam te jego filozoficzne (wiadomo wyksztalcenie) wtrety to ogolnie z reguly jakis tam zarys muzyczny, kierunek w ktorym biegna mysli czy skojarzenia buduje. Wiadomo, ze w 80% procentach musi pasc King Crimson, Coil, Coltrane, Ayler, Slayer ale wiadomo czego sie spodziewac i gdzie szukac. Marian buduje te swoje kwieciste wielo-wielo-wielokrotnie zlozone zdania ale przewaznie z nich nawet nie wynika charakter ani gatunek muzyczny, nigdy nie podawal jakichs podobienstw czy sugestii typu "wczesny Slayer", "pozna Meta", "brzmienie demowek Sodom" itp. Z recenzji mariana czesto nie wynika jaki w ogole typ muzyki uprawia zespol produkujacy "ponure, ciezkie, bezkrompromisowe, skoczne i bezsposrednie" dzwieki.
I wszystko na ten temat. Postaw mi kawkę,postaw mi kawkę!Triceratops pisze: ↑25-09-2025, 18:44Pjoter jednak pracuje jako dziennikarz, wiec jaks tam bacground i staz ma, poza tym pomijajac jakies tam te jego filozoficzne (wiadomo wyksztalcenie) wtrety to ogolnie z reguly jakis tam zarys muzyczny, kierunek w ktorym biegna mysli czy skojarzenia buduje. Wiadomo, ze w 80% procentach musi pasc King Crimson, Coil, Coltrane, Ayler, Slayer ale wiadomo czego sie spodziewac i gdzie szukac. Marian buduje te swoje kwieciste wielo-wielo-wielokrotnie zlozone zdania ale przewaznie z nich nawet nie wynika charakter ani gatunek muzyczny, nigdy nie podawal jakichs podobienstw czy sugestii typu "wczesny Slayer", "pozna Meta", "brzmienie demowek Sodom" itp. Z recenzji mariana czesto nie wynika jaki w ogole typ muzyki uprawia zespol produkujacy "ponure, ciezkie, bezkrompromisowe, skoczne i bezsposrednie" dzwieki.
Marian nikogo na nic nie wypierrze, bo on tutaj byl raczej prany, szczerze muwionc nie kojarze zeby Marian mi sprzedal cos czego nie znalem i dzieki niemu poznalem, bo jezeli juz to bylo cos nieznanego to przewaznie jakas 3 czy 4 liga metalu z Chile czy Niemiec bedaca kopia conajmniej 15 zespolow.
Dokładnie tak, dużo słów, mało konkretów tylko jeden wielki strumień świadomości gdzie jak podmienisz tego Beherit na Britney Spears to i tak reszta tekstu będzie pasować.Triceratops pisze: ↑25-09-2025, 18:44przewaznie z nich nawet nie wynika charakter ani gatunek muzyczny, nigdy nie podawal jakichs podobienstw czy sugestii typu "wczesny Slayer", "pozna Meta", "brzmienie demowek Sodom" itp. Z recenzji mariana czesto nie wynika jaki w ogole typ muzyki uprawia zespol produkujacy "ponure, ciezkie, bezkrompromisowe, skoczne i bezsposrednie" dzwieki.
Maria chyba też jest dziennikarzem w jakimś lokalnym piśmie, albo portalu we Piasecznie.Triceratops pisze: ↑25-09-2025, 18:44Pjoter jednak pracuje jako dziennikarz, wiec jaks tam bacground i staz ma, poza tym pomijajac jakies tam te jego filozoficzne (wiadomo wyksztalcenie) wtrety to ogolnie z reguly jakis tam zarys muzyczny, kierunek w ktorym biegna mysli czy skojarzenia buduje.
Gdyby napisał recenzję, to by wyglądała jakoś tak:Destroyer669 pisze: ↑25-09-2025, 19:15Wysłałem mu "do recenzji" dwa razy pakę z płytami, a ten leszcz jedyne co zrobił, to zamieścił film jak wyciąga je z paczkomatu. I to wszystko. Dwa razy pytałem kiedy recenzje i zostałem finalnie zlany. Jeszcze 15 lat temu takie akcje podeszłyby pod klasyczne rip offowanie.
O proszę, a to mi umknęło. To w takim razie pewnie go kiedyś spotkałem, bo Hefeystos na żywo gdzieś tam kiedyś miałem okazję zobaczyć.nicram pisze: ↑25-09-2025, 14:30Trocki to Piotr Weltrowski, były forumowicz, były kolega Nergala, lider przepotężnego December's Fire. Grał też w Hefeystos. Założył profil o klerykach na fb gdzie prał młodzież. Więcej nie wiem.Stary Metal pisze: ↑25-09-2025, 14:15Maria to z grubsza wiem, bo pisał na najstarszym forum Progresji.
Ale na Trygława i Swaroga kim jest ten trocki?
....mam wrażenie, że teraz zostanę zajebany śmiechem...![]()
Za sam temat "Perły sprzed lat" dozgonna wdzięczność dla Pjotra.
No lepiej ale jak trochę pokopiesz to on też promował jakieś świeżo odkryte wynalazki jakby był ich pierwotnym żródłem wydobycia i znał od lat - tak było np. z Woven Hand / 16 Końmoc.
Akurat Heyestos nigdy mi nie podchodził, ale możesz mi napisać jak taka muzyka wypadła na żywo. Bardzo lubię i wracam do "Vae Victis" December's Fire. Trocki zrobił także świetną robotę na klawiszach na "Pandemonic Incantations" naszej pomorskiej bestii.Lukass pisze: ↑25-09-2025, 21:45O proszę, a to mi umknęło. To w takim razie pewnie go kiedyś spotkałem, bo Hefeystos na żywo gdzieś tam kiedyś miałem okazję zobaczyć.nicram pisze: ↑25-09-2025, 14:30Trocki to Piotr Weltrowski, były forumowicz, były kolega Nergala, lider przepotężnego December's Fire. Grał też w Hefeystos. Założył profil o klerykach na fb gdzie prał młodzież. Więcej nie wiem.Stary Metal pisze: ↑25-09-2025, 14:15Maria to z grubsza wiem, bo pisał na najstarszym forum Progresji.
Ale na Trygława i Swaroga kim jest ten trocki?
....mam wrażenie, że teraz zostanę zajebany śmiechem...![]()
Widze pamietasz hehe. No taka byla jego uroda, nawet jak poznal wczoraj to juz znal "od zawsze"
Ale Hefeystos to proszę szanować, koledzynicram pisze: ↑26-09-2025, 08:26Akurat Heyestos nigdy mi nie podchodził, ale możesz mi napisać jak taka muzyka wypadła na żywo. Bardzo lubię i wracam do "Vae Victis" December's Fire. Trocki zrobił także świetną robotę na klawiszach na "Pandemonic Incantations" naszej pomorskiej bestii.![]()
Nie inaczej jest. Wszak w Hefaystos jest jakaś taka przaśna, urocza i naiwna słodycz.C//A pisze: ↑26-09-2025, 09:57Ale Hefeystos to proszę szanować, koledzy![]()
W tym okresie kupował jakiś III-cio ligowi hejvi metal i strofował użytkowników, którzy zakładali wartościowe tematy o niemetalowych zespołach, do dzisiaj zachowały się ślady jak w temacie o Aphex Twin.