ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

03-06-2020, 20:12

Może być jeszcze eskalacja militarna na
Pacyfiku Chiny-USA. I wtedy będzie
dopiero gnój. A takie głosy też się
pojawiają.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-06-2020, 20:14

Nasum pisze:
03-06-2020, 20:09
Hatefire pisze:
02-06-2020, 22:21
Nie ma co pisać apokaliptycznych scenariuszy. To w USA norma. Pamięta ktoś jeszcze zamieszki po śmierci Rodneya Kinga w 91? Jasne teraz są większe, bo i było to wyjątkowo bezczelne. To nie była jakaś "szara" sytuacja, że uciekał i dostał w plecy, tylko duże miasto, środek dnia, filmujący ludzie wokoło. Do tego kryzys i rosnące bezrobocie, które pewnie zwiększa frustrację. Niemniej nie ma co siać paniki, to się tam powtarza co jakiś czas na większą lub mniejszą skalę.

Chciałem własnie przytoczyć ten przykład. Wtedy też polała się krew, zginęły 63 osoby a straty materialne wyceniono na miliard dolarów. Co ciekawe, wtedy czarni tez wyszli kraść i podpalać. Część z protestujących to zapewne jacyś ideowcy, ludzie którzy chcą zmienić świat, a wstawienie czarnego punktu na tablicy na facebooku im nie wystarcza, więc chcą wyjść na ulicę z transparentem w ręku... Druga grupa to pospolite szumowiny, które podpinają się pod tych pierwszych, zadymiarze którzy dla frajdy rozpierdolą stojace auta, okradna sklep by mieć nowe fajne ciuchy czy sprzęt, i do tych, to powinni strzelać bez litości. Tylko odróżnij tu jednych od drugich..

Upadku Stanów jednak nie przewiduję. Takie bunty bez jasno okreslonego lidera w końcu same się wypalają.
to nie takie trudne. tylko zostaje kwestia kogo pytasz. jak wiemy np. ofiarą według pacjenta jest D Y S K R Y M I N O W A N Y białas, a bezwzględnym oprawcą czarna małpa co nawet nie zlazła z drzewa, bo przecież nie ma czegoś takiego jako ewolucja. dla mnie jakby inaczej. ja bym np. szukał na początku winy w systemie co się przegrzał, bo jest po prostu wadliwie skonstruowany a dyskryminowany jest zupełnie odwrotnie czarny a nie biały. a co do antify :D to już na kiedy indziej sobie zostawię :D
Ostatnio zmieniony 03-06-2020, 20:16 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

03-06-2020, 20:15

SODOMOUSE pisze:
pojawiają.
jakby nie patrzeć chinczyki są pośrednim beneficjentem bajzlu w usa. kto wie czy to nie tylko preludium do dalszego napinania się i mierzenia kutasów.
Poro
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

03-06-2020, 20:25

Ascetic pisze:
03-06-2020, 20:15
SODOMOUSE pisze:
pojawiają.
jakby nie patrzeć chinczyki są pośrednim beneficjentem bajzlu w usa. kto wie czy to nie tylko preludium do dalszego napinania się i mierzenia kutasów.
W tym co czytalem, istotne będzie za kim postawią się ruskie. Świat skupiony na przepychankach grubasów, nie będzie płakał jak nam ruskie przesmyk suwalski zwężą:)
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

03-06-2020, 20:28

Mój nigga angielski kuleje, niech no ktoś przetłumaczy co ten nagrywający pierdoli
Pacjent

03-06-2020, 20:29

Ascetic pisze:
03-06-2020, 20:08
nie byłbym takim kozakiem, bo może stać się tak, że niektóre sms'y, czy wpisy z komunikacji na fejsie od twoich ziomeczków też będą się klasyfikować jako namawianie do nienawiści rasowej, przemocy a nawet terroryzm. także bym się tak nie nakręcał. bo miecz może okazać się obosieczny. to tylko i wyłącznie kwestia zmiany warty.
To jest właśnie wycinek z programu Antify. Stygmatyzowanie przeciwników politycznych przy pomocy terminów typu "faszyzm" czy "rasizm", a samemu stosowanie metod terrorystycznych i postulatów czysto faszystowskich z zamordyzmem, prymatem państwa, cenzurą z zakazem głoszenia niektórych poglądów, ograniczeniem dostępu do broni, a nawet elementów korporacjonizmu. Dobra reklama. Rób tak dalej.
Ascetic pisze:
a z tym finansowaniem to nawet nie ma jak skomentować. nawet nie chce mi się pisać kto u nas i w europe pomuje kase w takich kanapowych faszystów. bo to jakby rozmowa o usa a nie tym co zawsze.
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie by to napisać. :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

03-06-2020, 20:37

mocny2_3 pisze:
03-06-2020, 20:28
Mój nigga angielski kuleje, niech no ktoś przetłumaczy co ten nagrywający pierdoli
Slumsowy nigga bro dialekt, prędzej byś się z małpą dogadał :)
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-06-2020, 20:38

Genezy antify doszukiwał bym się również tutaj:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Frakcja_Czerwonej_Armii
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Ascetic

03-06-2020, 20:39

Pacjent pisze:
Ascetic pisze:
nie byłbym takim kozakiem, bo może stać się tak, że niektóre sms'y, czy wpisy z komunikacji na fejsie od twoich ziomeczków też będą się klasyfikować jako namawianie do nienawiści rasowej, przemocy a nawet terroryzm. także bym się tak nie nakręcał. bo miecz może okazać się obosieczny. to tylko i wyłącznie kwestia zmiany warty.
To jest właśnie wycinek z programu Antify. Stygmatyzowanie przeciwników politycznych przy pomocy terminów typu "faszyzm" czy "rasizm", a samemu stosowanie metod terrorystycznych i postulatów czysto faszystowskich z zamordyzmem, prymatem państwa, cenzurą z zakazem głoszenia niektórych poglądów, ograniczeniem dostępu do broni, a nawet elementów korporacjonizmu. Dobra reklama. Rób tak dalej.

1. sami się reklamują. mojej pomocy jak sądzę zupełnie nie potrzebują. zresztą jesteście po obu stronach tej samej barykady, wykorzystjąc te same metody. u was jest tylko inny katalog słów. np. "feministka", "lewak" opcjonalnie .... zresztą chyba macie tego więcej przygotowanego, żeby dorobić gębę zohydzić.

Ascetic pisze:
a z tym finansowaniem to nawet nie ma jak skomentować. nawet nie chce mi się pisać kto u nas i w europe pomuje kase w takich kanapowych faszystów. bo to jakby rozmowa o usa a nie tym co zawsze.
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie by to napisać. :D
2. wiem, wiem. tak po goebbelsowsku. 100 razy powtórzone ... do tego doskonałe zrozumienie nowych mediów, możliwości jakie daje internet w polityce i mamy pacjenta na forum. dzień bez przekazu dnia dniem straconym. żołnierz na warcie. a, że przekaz dla idiotów od idiotów to już jakby inna sprawa.
Poro
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

03-06-2020, 20:42

Ascetic pisze:
03-06-2020, 19:44
odnoszę wrażenie, że mimo wszystko napisałeś to co ja. przynajmniej takie są dwa wnioski. tu i tam.

co do rozkurwienia. tutaj się nie zgadzamy. dzisiaj usłyszałem, że w jednym z miast gdzie były zamieszki, w 91, czy 92, 50% substancji miasta jak zostało to ładnie nazwane zostało zdewastowane. z tego co ja widziałem wczoraj, juz się pojawiają pastorzy miłości i nienawiści oraz mocno zbudowani panowie czarnego koloru. mównice. platformy. ręka do góry. w dość charaktersytycznym czarno panterowym geście. ja tam nie znam na tyle polityce amerykańskiej, żeby ocenić na ile to może być wykorzystane. ale, jak są siły zainteresowane to na pewno będą się starały pożywić. wczoraj/ dzisiaj w nocy siadło trochę. ale czarni nie robią. biali zresztą też nie. pamiętajmy, że tam jest lawinowy skok bezrobocia. nawet do 20% w niektórych miejscach. skończą się gratisy i wyścigi z policją i być może zacznie się coś mocniejszego. czego próbą była właśnie próba dostanie się do białego domu. w tej kwestii mam jasne oczekiwania, ale oczywiśnie nie wiem jak będzie. jednego jestem pewien, że jest to duża skala zjawiska i te kilka czołgów rozrzucone po 140 miastach sprawy nie załatwi. bo tak jak napisałem. nie jest to impreza w jednym mieście a kilkudziesięciu. a pochody to nie nasz tramwajno a rzesze ludzi idące w dziesiątkach tysięcy.
Może i tak, ale w sytuacji gdyby policja, ng czy wojsko dostali wolna reke by zaprowadzic porzadek wynik konfrontacji moim zdaniem bylby oczywisty.
KVLT lizania CZASZKI
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

03-06-2020, 20:44

W sumie idealnie pasuje do tego co Pacjent napisal o pochodzeniu Antify. Jota w jote wszystko pasuje.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic

03-06-2020, 20:46

Pan_Kimono pisze:
03-06-2020, 20:42
Ascetic pisze:
03-06-2020, 19:44
odnoszę wrażenie, że mimo wszystko napisałeś to co ja. przynajmniej takie są dwa wnioski. tu i tam.

co do rozkurwienia. tutaj się nie zgadzamy. dzisiaj usłyszałem, że w jednym z miast gdzie były zamieszki, w 91, czy 92, 50% substancji miasta jak zostało to ładnie nazwane zostało zdewastowane. z tego co ja widziałem wczoraj, juz się pojawiają pastorzy miłości i nienawiści oraz mocno zbudowani panowie czarnego koloru. mównice. platformy. ręka do góry. w dość charaktersytycznym czarno panterowym geście. ja tam nie znam na tyle polityce amerykańskiej, żeby ocenić na ile to może być wykorzystane. ale, jak są siły zainteresowane to na pewno będą się starały pożywić. wczoraj/ dzisiaj w nocy siadło trochę. ale czarni nie robią. biali zresztą też nie. pamiętajmy, że tam jest lawinowy skok bezrobocia. nawet do 20% w niektórych miejscach. skończą się gratisy i wyścigi z policją i być może zacznie się coś mocniejszego. czego próbą była właśnie próba dostanie się do białego domu. w tej kwestii mam jasne oczekiwania, ale oczywiśnie nie wiem jak będzie. jednego jestem pewien, że jest to duża skala zjawiska i te kilka czołgów rozrzucone po 140 miastach sprawy nie załatwi. bo tak jak napisałem. nie jest to impreza w jednym mieście a kilkudziesięciu. a pochody to nie nasz tramwajno a rzesze ludzi idące w dziesiątkach tysięcy.
Może i tak, ale w sytuacji gdyby policja, ng czy wojsko dostali wolna reke by zaprowadzic porzadek wynik konfrontacji moim zdaniem bylby oczywisty.
tu się nie zgadzamy. dodałbym bierną postawę burmistrzów niektórych miast (ok nie odpowiadają za GN i wojsko) i miejska partyzantka dla mnie niekoniecznie miałaby oczywisty rezultat.

tak jak zrobiłem szybki lot po internetach teraz to sprawa się rozmywa. wygląda na to, że nie dowiemy się kto miałby rację. zostaje poczekać do tzw. "następnego razu".
Poro
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-06-2020, 20:56

Pacjent pisze:
To jest prawda akurat, nie do końca mi się podoba ale to właśnie obserwuję wśród znajomych Amerykanów lewicujących (a mam wrażenie, że prawie wyłącznie tacy istnieją na nasze standardy). To już nawet nie jest rozróżnienie prawicowy-lewicowy, tylko raczej lewicowy-bardzo lewicowy-antifa. W tym podziale nazista zaczyna się już w okolicach poglądów centrowych, a zwykły człowiek o lekko lewicujących poglądach jest obserwowany z lekką niechęcią. Ostatnio zauważyłem ciekawe określenie "literal nazi" użyte dwukrotnie przez takiego mocno lewicującego ,,znajomego". W pierwszym przypadku było użyte przeciwko moderatorowi na fejsie w grupie który nie życzył sobie w grupie muzycznej dyskusji politycznych, chociaż gość nie ma z nazizmem nic wspólnego. W drugim przypadku wobec mężczyzn znajdujących się po drugiej stronie barykady w protestach amerykańskich, chociaż nie mieli żadnej symboliki faszystowskiej ani nawet narodowej. Nasuwające się pytanie brzmi: kto to są "literal nazis", i czy istnieją jakieś inne poziomy, np. zwykły "nazi" czy też "metaphorical nazi".
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-06-2020, 21:02

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
03-06-2020, 20:56
Pacjent pisze:
To jest prawda akurat, nie do końca mi się podoba ale to właśnie obserwuję wśród znajomych Amerykanów lewicujących (a mam wrażenie, że prawie wyłącznie tacy istnieją na nasze standardy). To już nawet nie jest rozróżnienie prawicowy-lewicowy, tylko raczej lewicowy-bardzo lewicowy-antifa. W tym podziale nazista zaczyna się już w okolicach poglądów centrowych, a zwykły człowiek o lekko lewicujących poglądach jest obserwowany z lekką niechęcią. Ostatnio zauważyłem ciekawe określenie "literal nazi" użyte dwukrotnie przez takiego mocno lewicującego ,,znajomego". W pierwszym przypadku było użyte przeciwko moderatorowi na fejsie w grupie który nie życzył sobie w grupie muzycznej dyskusji politycznych, chociaż gość nie ma z nazizmem nic wspólnego. W drugim przypadku wobec mężczyzn znajdujących się po drugiej stronie barykady w protestach amerykańskich, chociaż nie mieli żadnej symboliki faszystowskiej ani nawet narodowej. Nasuwające się pytanie brzmi: kto to są "literal nazis", i czy istnieją jakieś inne poziomy, np. zwykły "nazi" czy też "metaphorical nazi".

i co? to jest dyskomfort? poważnie?

tak w oderwaniu od lewicowości. bo jak napisałem wyżej katalog prawusów jest moim zdaniem większy. "lewus", "feministka", "wegus", "pedał" i tak bez końca. bez żadnego "literal".

takie to ważne kto komu co przypina? jak jedna mniętka pizda w internecie drugiej mniętkiej piździe coś przypina to takie halo jest?. no. poważna sprawa. obrażajo, że hoho.

jeszcze bym dodał, że jak ktoś się uważa za prawusaAF to chyba nie powinien beczeć. a jak pada to z ust mniętkiej pizdy internetowej to powinien być dla takich twardych chłopaków nawet zaszczyt. nie?
Poro
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-06-2020, 21:06

No jak cały świat będzie lewicowy to czeka nas niechybna zagłada. Więc, tak, to ważne :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Pacjent

03-06-2020, 21:09

Ascetic pisze:
1. sami się reklamują. mojej pomocy jak sądzę zupełnie nie potrzebują. zresztą jesteście po obu stronach tej samej barykady, wykorzystjąc te same metody. u was jest tylko inny katalog słów. np. "feministka", "lewak" opcjonalnie .... zresztą chyba macie tego więcej przygotowanego, żeby dorobić gębę zohydzić.
Mylisz się, mój sympatyczny oponencie. Moim ideałem jest państwo minimum z bardzo ograniczonym aparatem. Myślę, że zupełnie niepotrzebnie odcinasz się jednocześnie ode mnie i od Antify. :D
Ascetic pisze:
2. wiem, wiem. tak po goebbelsowsku. 100 razy powtórzone ... do tego doskonałe zrozumienie nowych mediów, możliwości jakie daje internet w polityce i mamy pacjenta na forum. dzień bez przekazu dnia dniem straconym. żołnierz na warcie. a, że przekaz dla idiotów od idiotów to już jakby inna sprawa.
Mam prośbę: nie obrażajmy siebie nawzajem. Przecież ten przekaz był skierowany wyłącznie do Ciebie, a gdyby był taki głupi to zniszczyłbyś go solidnie skonstruowanymi kontrargumentami.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-06-2020, 21:23

jesteś za słaby w uszach, żeby złapać od czego się odcinam. gubienie tropu to jakby u ciebie norma.

co do drugiej kwestii. wymieniać argumentami to się można z osobą, która przyjmuje minimum argumentacji. albo przynajmniej udaje, że słucha. dla względnie wnikliwego obserwatora sprawa jest jasna. tam podają. tu przeklejasz. zupełnie na małpę. jesteś narzędziem. bez swoich poglądów. taki tranzystor. moim zdaniem jesteś przez to jednowymiarowy i nudny*, że jedyne co może sprawić jako taką rozrywkę to jechanie po całości. czasem wyśmianie. czasem wypunktowanie. czasem po prostu zbycie z pobłażliwością.

to chyba tyle uprzejmości na tą chwile.

* i przewidywalny.
Poro
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-06-2020, 21:25

a co to za dokument o zbowidzie i „Antifie” i skąd pochodzi? bo nie widać źródła, większej całości.. odnośnie tego dokumentu (jeżeli to w ogóle jakiś dokument a nie jakiś „produkt” pod tezę) to organizacja o której tam mowa to Komitee der Antifaschistischen Widerstandskämpfer i nie bardzo widzę poza tym dokumentem by gdziekolwiek pojawiało się jej skrótowe określenie jako „Antifa” (jedynie KdAW) i jakiekolwiek powiązanie jej ze współczesną antifą.
No i gdzie jest tam cokolwiek o Stasi i tych „smaczkach”. ogolnie wklejka z dupy i nie w temacie.
Pacjent

03-06-2020, 21:34

Ascetic pisze:
03-06-2020, 21:23
jesteś za słaby w uszach, żeby złapać od czego się odcinam. gubienie tropu to jakby u ciebie norma.

co do drugiej kwestii. wymieniać argumentami to się można z osobą, która przyjmuje minimum argumentacji. albo przynajmniej udaje, że słucha. dla względnie wnikliwego obserwatora sprawa jest jasna. tam podają. tu przeklejasz. zupełnie na małpę. jesteś narzędziem. bez swoich poglądów. taki tranzystor. moim zdaniem jesteś przez to jednowymiarowy i nudny*, że jedyne co może sprawić jako taką rozrywkę to jechanie po całości. czasem wyśmianie. czasem wypunktowanie. czasem po prostu zbycie z pobłażliwością.

to chyba tyle uprzejmości na tą chwile.

* i przewidywalny.
No tak. Wszyscy wiemy jaki jestem beznadziejny, a jaki Ty jesteś wielki, przenikliwy i inteligentny, zwłaszcza w sferze autoreklamy.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-06-2020, 21:38

nagrobek pisze:
03-06-2020, 21:25
a co to za dokument o zbowidzie i „Antifie” i skąd pochodzi? bo nie widać źródła, większej całości.. odnośnie tego dokumentu (jeżeli to w ogóle jakiś dokument a nie jakiś „produkt” pod tezę) to organizacja o której tam mowa to Komitee der Antifaschistischen Widerstandskämpfer i nie bardzo widzę poza tym dokumentem by gdziekolwiek pojawiało się jej skrótowe określenie jako „Antifa” (jedynie KdAW) i jakiekolwiek powiązanie jej ze współczesną antifą
nie chcę rozbijać przekazu, a właściwie pytania, ale tutaj się takich pytań nie zadaje. oczywiście jest potrzeba wymiany argumentów, ale na poziomie tym, które dopuszczają faszyzujący internetowi wojownicy z tego forum. czyli na bazie fejkniusów, wklejanek z nczas i właśnie materiałów pod tezę. dzisiaj na tapecie mamy np. potężną organizację ANTIFA. takie yeti. boimy się w huj tyle, że nikt nie widział a trump chce nawet delegalizować. oczywiście w polsce słabi a w ameryce. o panie! tam to kurwa potęga. no niestety. słabo. a wracając do "dokumentu". to tak jak z dokumentem od latkowskiego. coś się zawsze przyklei. wystarczy rzucić. ciepłym.

dobra. też czekam.
Ostatnio zmieniony 03-06-2020, 21:41 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
ODPOWIEDZ