ej no... ale musi być i jedno i drugie. Zestaw dodatków jak u fugaziego na zdjęciu obowiązkowy. No, jeszcze musztarda i maggie.Sgt. Barnes pisze: ↑10-01-2025, 12:24Ja w ogóle zarzuciłem łogóry na rzecz grzybków marynowanych w tatarze. Smakowe!
Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2295
- Rejestracja: 27-11-2001, 11:41
- Lokalizacja: Lublin
- Kontakt:
Re: Kącik Kulinarny v.2
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1829
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja na odwrót, podroby uwielbiam, flaki już nie, chyba że są z boczniaków:)Triceratops pisze: ↑15-01-2025, 14:05Wyglada niezle, ale jakos sie nie moge przelamac do zoladkow, choc flaki opierdole bez problemu. Taki sam problem mam z sercami i nerkami.Najprzewielebniejszy pisze: ↑14-01-2025, 12:45Sos z kaczych żołądkówka z indykiem, czosnkiem, imbirem i warzywami. Sporo majeranku i suszonej czerwonej papryki. Coś ala flaki. Żołądki dusili się ok 2 godziny do pełnej miekkosci. Obok nieslusznie niedoceniana kasza gryczana.
Pycha!
![]()
Tymczasem ukazaly sie Normy Zywieniowe 2024, 460 stron dosc ciekawego materialu za darmo. Brac i czytac
https://www.pzh.gov.pl/normy-zywienia-2024/
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18030
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wontruble tez uwielbiam. Ale pracuje nad uwielbieniem do serc i reszty. Kwestia przyrzadzenia. Do mozgow sie nigdy nie przekonam
woodpecker from space
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4063
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja ma problem z płuckami. Jadłem kilka razy, ale trochę mnie hamuje konsystencja. Tak jak Triceps rzecze, wszystko w kwestii przyrządzenia. Resztę mogę wpierdalać jak dzikus. Móżdżek z jajecznią piękna sprawa. Albo ozory w sosie chrzanowym lub w galarecie to już kurwa czysta poezja.
support music, not rumors
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18030
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
O, z pluckami tez mam problem, ozory sa na liscie z mozgami - NEVER xD
woodpecker from space
- 987654321k
- w mackach Zła
- Posty: 693
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4359
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
Triceps. Żołądki kwestia przygotowania. Obrać z blonek i tłuszcz i dlugo gotować bez soli. Solic na koniec. Wychodzą mieciutkie i smakowe. Zwłaszcza jak dodasz duzo czosnki, imbiru i majeranku.
A kacze tez roznia sie od kurczecych. Gdzieś doczytalem, ze są mięśniami.
A kacze tez roznia sie od kurczecych. Gdzieś doczytalem, ze są mięśniami.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18030
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wiem wiem, jako gowniak zawsze zzeralem zoladek z rosolu, teraz mi sie cos pojebalo i mnie pewne rzeczy brzydza, moze za bardzo zmiastowacialem i sie ucywilizowalem poprzez przebywanie na forum....
Czyli tak jak z wontrubla, nie wolna solic za wczesniej bo stwardnieje. Woda do wylania? Znalem typa z Czestochowy co robil zupe z wody po gotowanej kielbasie.
Czyli tak jak z wontrubla, nie wolna solic za wczesniej bo stwardnieje. Woda do wylania? Znalem typa z Czestochowy co robil zupe z wody po gotowanej kielbasie.
woodpecker from space
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10371
- Rejestracja: 22-04-2017, 19:15
- Lokalizacja: Prag
Re: Kącik Kulinarny v.2
łozóry i pulycki to najlipsiejsze niensaTriceratops pisze: ↑15-01-2025, 14:33O, z pluckami tez mam problem, ozory sa na liscie z mozgami - NEVER xD
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4359
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
w żadnym wypadku "do wylania", ja gotowalem je w tej samej wodzie co mieso z indyka na potrawe.Triceratops pisze: ↑15-01-2025, 17:19Wiem wiem, jako gowniak zawsze zzeralem zoladek z rosolu, teraz mi sie cos pojebalo i mnie pewne rzeczy brzydza, moze za bardzo zmiastowacialem i sie ucywilizowalem poprzez przebywanie na forum....
Czyli tak jak z wontrubla, nie wolna solic za wczesniej bo stwardnieje. Woda do wylania? Znalem typa z Czestochowy co robil zupe z wody po gotowanej kielbasie.
z dodatkiem warzyw - czy jak kto tam woli buljjjjjonnnu.
Sciągałem tylko szumy. A solą doprawialem pod koniec. Wczesniej dałem jej trochę do gotowania indyka (gotowalem indycza golonke z kością, rozgotwałem ją dosc znacznie, dzieki temu fajnie sie rozpadła. Gotowała sie od poczatku i dalej po dodaniu kaczych żołądków)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6047
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2

I dużo tzebuli, to ważne ok
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18030
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Kurwa znowu zapomnialem o tych pasztetach karkasa...dzieki za przypomnienie
woodpecker from space
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10019
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
Re: Kącik Kulinarny v.2
Rosół z. Kaczuchy sie robi. W tle sentymentalnie Miasteczko Twin peaks caly dzień będę oglądać. Miałem odświeżyć z Archiwum x ale wybór był oczywisty.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6954
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2

+ cabula + bułka świeża + dużo pieprzu i pitok odlatuje pod sufit kurwa jak rakieta

-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1829
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
Z kiera jest ok ta bawarska?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12152
- Rejestracja: 27-08-2018, 10:24
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dzisiaj dostaliśmy w szpitalu na kolację coś, czego nie byłem w stanie zidentyfikować, wyglądało jak humus, było trochę OK a trochę bez smaku i miało jakieś skwarki. Strzał był bliski, spytałem co to i okazało się, że pasztet z soczewicy który robią na miejscu. Ot ciekawostka z dupy, bo nie widziałem tego nigdy wcześniej.
Pasjami jem ostatnio rzeczy, których nigdy nie jadłem, bo nie lubiłem, a że byłem niejadkiem, to lista jest długa. Pomidory, ogórki zwykłe, kiszone, jakieś pulpety, uparłem się, że będę jadł wszystko, co mi dają w szpitalu i na razie nieźle mi idzie, chyba niczego nie oddałem poza czystym talerzem i kromką bidnego tostowego chleba, na którym nie miałem już co położyć.
Pasjami jem ostatnio rzeczy, których nigdy nie jadłem, bo nie lubiłem, a że byłem niejadkiem, to lista jest długa. Pomidory, ogórki zwykłe, kiszone, jakieś pulpety, uparłem się, że będę jadł wszystko, co mi dają w szpitalu i na razie nieźle mi idzie, chyba niczego nie oddałem poza czystym talerzem i kromką bidnego tostowego chleba, na którym nie miałem już co położyć.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6954
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6047
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Jajko sadzone na bekonie w towarzystwie grillowanej pieczarki. Małe, a cieszy.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10019
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
Re: Kącik Kulinarny v.2
Jedziem do POznania w tym tygodniu to będzie stejk z sarniny. Jak ktoś się zastanawia gdzie w Poznaniu zostawić pieniądze to nie ma lepszego miejsca
https://umysliwych.com/
https://umysliwych.com/
- domeldoom
- zaczyna szaleć
- Posty: 191
- Rejestracja: 28-07-2017, 12:53
Re: Kącik Kulinarny v.2
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."