THE CARS

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

THE CARS

24-04-2013, 11:22

Znowu mi wpadła w ręce ostatnia płytka i znowu jaram się nią niezmiernie. Nie znam tej kapeli właściwie wcale poza "hus gona drajw ju hołm" i jakoś nie mam parcia na więcej, ale "Move Like This" nadal siedzi mi wspaniale - lekkość, świeżość, zajebiste melodie, wiosna po prostu.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

Re: THE CARS

24-04-2013, 11:37

Lata osiemdziesiąte, każdy kto wtedy dorastał czuje sentyment na pop. Jeden Lubi Duran Duran, drugi Talk Talk.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

24-04-2013, 17:55

trzeci Depeche Mode...
Obrazek
Maria Konopnicka

24-04-2013, 19:45

....a czwarty Scorpionsów i UFO :)
Maria Konopnicka

24-04-2013, 19:50

No nie, jak można słuchać takiego główna?

....żadna wiosna tego nie usprawiedliwia :) Chyba nigdy nie mam nastroju na taką muzykę - musiałbym chyba najeść się jakiś środków rozweselających, wydepilować klatę i założyć za małe stringi...
535

24-04-2013, 19:52

... są jeszcze Limahl i Kaja goo goo oraz niezastąpiony Boy George i jego Culture Club.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

24-04-2013, 19:55

Masterful jest niezawodny :D
Ale i tak Was pierdolę, podoba mi się ta płyta i już.
Maria Konopnicka

24-04-2013, 19:57

ramonoth pisze: Ale i tak Was pierdolę
... chciałbyś :)
535

24-04-2013, 19:59

Dlaczego "nas". Ja nic złego nie napisałem.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

24-04-2013, 20:03

To fakt, zagalopowałem się. To wszystko wina Faktów TVN, za dużo gejów na raz w trakcie 20 minut.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-04-2013, 10:29

ramonoth pisze:Znowu mi wpadła w ręce ostatnia płytka i znowu jaram się nią niezmiernie. Nie znam tej kapeli właściwie wcale poza "hus gona drajw ju hołm" i jakoś nie mam parcia na więcej, ale "Move Like This" nadal siedzi mi wspaniale - lekkość, świeżość, zajebiste melodie, wiosna po prostu.
Fajna plyta, taka jakby czas dla nich stanal w miejscu i ciagle grali w latach 80, charakterystyczne motywy ich muzyki pozostaly mimo smierci Orra, i na szczescie nie brzmi zbyt nowoczesnie. Kto sie wychowal na Liscie Trojki ten na pewno polubi te plyte a te klawisze nie pozostawiaja watpliwosci, ze to The Cars.

Jednak co do parcia na stare The Cars to jednak warto, mieli pare(nascie) niezapomnianych piosenek, ktore dzisiaj ciagle brzmia swietnie, mozna nawet obadac jeden z ich kilku skladakow typu Greatest Hits,

trojkowy hit Hello Again
Tonight She Comes ze swietna solowka
Kapitalna poscielowa, ktora 30 lat temu okupowala liste bardzo dlugo
typowy nocny kawalek, najlepiej do sluchania podzcas nocnej jazdy wlasnym the car
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-04-2013, 10:48

Maria Konopnicka pisze:No nie, jak można słuchać takiego główna?

....żadna wiosna tego nie usprawiedliwia :) Chyba nigdy nie mam nastroju na taką muzykę - musiałbym chyba najeść się jakiś środków rozweselających, wydepilować klatę i założyć za małe stringi...
Marian od jakiegos czasu obserwuje dziwny proces, ktory nie wiem jak nazwac. Przypomina to sytuacje, w ktorej Kubus Puchatek, mis o bardzo malym rozumku, nie pojmujacy bardzo wielu prostych spraw chce byc specjalista od geometrii wykreslnej, fizyki kwantowej, biologii molekularnej, korpuskularnej teorii swiatla, uprawy czeresni samoanskiej, hodowli jaszczurek z galapagos, regeneracji wirnikow pomp glebinowych pracujacych w trudnych warunkach i chuj wie czego jeszcze, w wyniku czego zabiera glos w sprawach, o ktorych kommpletnie nie ma pojecia i wychodzi na totalnie kompletnego debila :)

Najsmutniejsze i najbardziej zastanawiajace jednak jest to, ze wiekszosc twoich analogii zmierza w jednym kierunku. Nie w kierunku motoryzacji, sportu, polityki, swiata zwierzat, kosmosu, zywnosci, komputerow, muzyki a konkretnie seksu w wydaniu homo. Ktos ci zrobil jakas krzywde w mlodosci, ze ten zly dotyk tak eksponujesz w tym co ci sie nie podoba, jest ci obce, niemile, odpychajace, smieszne etc?? :D Tutaj z Kubusiem Puchatkiem miesza sie mocno monotematyczny Pedobear co przy twojej kompletnie "stringowej" fryzurze prezentuje obraz kompletnie dychotomicznego myslenia :D Popatrz na Drona jak zaplacil w temacie Soundgarden, nie pomyslales sobie jak moze ucierpiec twoje wspaniale JA, kiedy jednak w koncu sie przejedziesz i bedziesz musial zrobic cos podobnego ? :D NO chyba, ze robienie z siebie debila to twoje nowe, kolejne, juz 215 hobby ;))
woodpecker from space
[V]
mistrz forumowej ceremonii

25-04-2013, 10:53

wiedz,że coś sie dzieje;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Maria Konopnicka

25-04-2013, 11:41

Triceratops pisze: Fajna plyta
Z ręką na sercu po 5 sekundach słuchania tego czegoś od razu pomyślałem o Tricepsie :)
Maria Konopnicka

25-04-2013, 11:56

Triceratops pisze: Marian od jakiegos czasu obserwuje dziwny proces, ktory nie wiem jak nazwac.
Bardzo mi miło, że choć nie piszesz już na forum to wciąż obserwujesz moje posty :))

Triceratops pisze: Przypomina to sytuacje, w ktorej Kubus Puchatek, mis o bardzo malym rozumku, nie pojmujacy bardzo wielu prostych spraw chce byc specjalista od geometrii wykreslnej, fizyki kwantowej, biologii molekularnej, korpuskularnej teorii swiatla, uprawy czeresni samoanskiej, hodowli jaszczurek z galapagos, regeneracji wirnikow pomp glebinowych pracujacych w trudnych warunkach i chuj wie czego jeszcze, w wyniku czego zabiera glos w sprawach, o ktorych kommpletnie nie ma pojecia i wychodzi na totalnie kompletnego debila :).
Podsumowałeś swoją obecność na tym forum? :)
Triceratops pisze: Najsmutniejsze i najbardziej zastanawiajace jednak jest to, ze wiekszosc twoich analogii zmierza w jednym kierunku. Nie w kierunku motoryzacji, sportu, polityki, swiata zwierzat, kosmosu, zywnosci, komputerow, muzyki a konkretnie seksu w wydaniu homo..
Myślę, że nie większość, ale większość, które udaje Ci się wychwycić. Z jakiego powodu tak się dzieje? Nie musisz odpowiadać :)
Triceratops pisze: Ktos ci zrobil jakas krzywde w mlodosci, ze ten zly dotyk tak eksponujesz w tym co ci sie nie podoba, jest ci obce, niemile, odpychajace, smieszne etc?? :D
Powinieneś podchodzić z rezerwą do moich analogii - naprawdę nie czuję niechęci do mniejszości seksualnych i słowo daję, że jakbym dowiedział się, że jesteś gejem to nie straciłbym do Ciebie nawet odrobinę sympatii :))
Triceratops pisze: Tutaj z Kubusiem Puchatkiem miesza sie mocno monotematyczny Pedobear co przy twojej kompletnie "stringowej" fryzurze prezentuje obraz kompletnie dychotomicznego myslenia :D
muszę Cię zmartwić - w ubiegłym roku w listopadzie zmieniłem Twoją ulubioną fryzurę :))
Triceratops pisze: Popatrz na Drona jak zaplacil w temacie Soundgarden, nie pomyslales sobie jak moze ucierpiec twoje wspaniale JA, kiedy jednak w koncu sie przejedziesz i bedziesz musial zrobic cos podobnego ? :D
A co się stało w temacie Soundgarden? Nie czytałem, zaraz zobaczę :))
Triceratops pisze: NO chyba, ze robienie z siebie debila to twoje nowe, kolejne, juz 215 hobby ;))
Nawet nie wiesz jak mi Ciebie na forum brakuje. 215 hobby? Coś mnie za bardzo idealizujesz :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

25-04-2013, 12:37

mnie Maria dziwi, ze o wielu gatunkach i zespołach piszesz z taka pogarda, a zapominasz ze o swoich "odkryciach" w psychodelii, muzyce progresywnej, klasycznym rocku, czy innych gatunkach ktore tu poznałes, tez pisałes kilka lat temu w identycznym tonie :) najwieksza strata dla tego forum jest skasowanie wszytskich postów Twoich i Dronka - bo byłoby co cytowac wy nasze omnibusy :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

25-04-2013, 12:40

Ja cały czas mam w pamięci wpis mariana o T2. Wybaczamy, ale nie zapomnimy.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

25-04-2013, 12:49

Adrian696 pisze:mnie Maria dziwi...
No mnie już niestety od dawna nie ;)
support music, not rumors
Maria Konopnicka

25-04-2013, 13:08

Adrian696 pisze:mnie Maria dziwi, ze o wielu gatunkach i zespołach piszesz z taka pogarda, a zapominasz ze o swoich "odkryciach" w psychodelii, muzyce progresywnej, klasycznym rocku, czy innych gatunkach ktore tu poznałes, tez pisałes kilka lat temu w identycznym tonie :))
E tam, jeśli chodzi o psychodelię to zawsze wiedziałem, że prędzej czy później będę zgłębiał te rejony. Nie wiem co Cię bulwersuje w wyrażanej przeze mnie pogardzie o muzyce, która mi się nie podoba? Tak jakby nikt tu nie wyrażał pogardy dla rzeczy, które ja lubię. Nie obrażam się jak wyśmiewacie z Queen, czy NWOBHM
Adrian696 pisze: najwieksza strata dla tego forum jest skasowanie wszytskich postów Twoich i Dronka - bo byłoby co cytowac wy nasze omnibusy :)
Jak chcesz to mogę jeszcze trochę głupot popisać :) Będziesz miał radochę :)
Maria Konopnicka

25-04-2013, 13:08

Bezdech pisze:Ja cały czas mam w pamięci wpis mariana o T2. Wybaczamy, ale nie zapomnimy.
co to jest T2 ?
ODPOWIEDZ