MEGADETH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

21-04-2013, 16:19

słabe strasznie
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

Re: MEGADETH

21-04-2013, 19:19

nicram pisze:a cała płyta to był zapowiadany powrót do jedynki...
Nie cierpię takiego marketingowego pieprzenia. Nowy album Bad Religion też był zapowiadany jako powrót do czasów"No Control", a wyszło tak, jak się spodziewałem, czyli po raz drugi z rzędu "tak sobie".
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 01:45

nicram pisze:Kurwa, to miała być thrashowa płyta, a nie powtórka z Youthanasia. Średnio podoba mi się to :-(

Oby było tak, że na singla wybrali najlżejszą piosenkę, najbardziej radio-friendly, a cała płyta to był zapowiadany powrót do jedynki...
Weź już sobie odpuść, avatar zmień. Dla mnie Rudy był kiedyś prawie bogiem, ale to se ne vrati. Naprawdę umówmy się: w XXI wieku Megadeth nie nagrało ani jednej bardzo dobrej płyty. Można tu i ówdzie nieco ponaginać fakty, ale po jaką cholerę?
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

22-04-2013, 07:34

Numer żywcem wyjęty z Cryptic Writings. Fajnie na bluesowo buja i bas elegancko pyka. Podejrzewam jednak, że jest kompletnie inny niż pozostałe. Jestem spokojny jeśli chodzi całość.
support music, not rumors
est

22-04-2013, 07:44

Ja też jestem spokojny bo pewnie zdąże przesłuchać w 2018 :)
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

22-04-2013, 07:58

No tak, trzeba dorosnąć ;)
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Skaut

22-04-2013, 08:10

ich płyty szybko tanieją, więc poczekam na promocję, choć Endgame kupiłem zaraz po premierze.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-04-2013, 16:40

mad pisze: Weź już sobie odpuść, avatar zmień. Dla mnie Rudy był kiedyś prawie bogiem, ale to se ne vrati. Naprawdę umówmy się: w XXI wieku Megadeth nie nagrało ani jednej bardzo dobrej płyty. Można tu i ówdzie nieco ponaginać fakty, ale po jaką cholerę?
No musiałbym się rzeczywiście umawiać, albo być głuchym żeby nie twierdzić, że The System Has Failed, Endgame nie są co najmniej bardzo dobre...
all the monsters will break your heart
Maria Konopnicka

23-04-2013, 11:26

nicram pisze: No musiałbym się rzeczywiście umawiać, albo być głuchym żeby nie twierdzić, że The System Has Failed, Endgame nie są co najmniej bardzo dobre...
Ta pierwsza jest dostateczna, Endgame tylko dobra. Bardzo dobre to były: Countdown, Peace Sells... oraz So Far, So Good...
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

23-04-2013, 11:41

Rattlehead pisze:Numer żywcem wyjęty z Cryptic Writings. .
Wygląda na to, że Dave ponownie zdecydował się sięgnąć do szuflady z riffami niewykorzystanymi w latach 90.
DCI Hunt

23-04-2013, 11:43

nicram pisze: No musiałbym się rzeczywiście umawiać, albo być głuchym żeby nie twierdzić, że The System Has Failed, Endgame nie są co najmniej bardzo dobre...
Słabo znam te płyty, ale jeśli za doskonałą uznać "Rust In Peace", a za bardzo dobrą "Countdown..." to taki "Endgame" jest tylko niezły/przyzwoity. Prawdę mówiąc wolę np. "Cryptic..." niż obie przez Ciebie wymienione.
Awatar użytkownika
nicram

23-04-2013, 16:23

No, ale jeśli słabo znasz te płyty, to po co takie sądy, że wolisz od nich inne? Nie podoba mi się ten nowy numer bo jest słodki jak cukierek. Ja tam zakochany w Cryptic nie jestem, bo nie lubię pop metalu. Nie często wracam do tej płyty. Moim zdaniem każda płyta wydana po Risk gniecie wszystko wydane po Rust In Peace (CtE, Y, CW, R), ale ludzie zdają się być głusi. Endgame ma te same pokłady podkurwienia co fenomenalny SFSGSW.
DCI Hunt

23-04-2013, 16:37

nicram pisze:No, ale jeśli słabo znasz te płyty, to po co takie sądy, że wolisz od nich inne?
bo trochę już w życiu słyszałem i nie muszę ich wałkować nie wiadomo ile żeby stwierdzić, że do czołowych dokonań rudego to im sporo brakuje. jeśli człowiek jest w miarę osłuchany to w większości przypadków wyczuje odpowiedni potencjał nawet w płycie, która przy pierwszym odsłuchu go odrzuca. nie musiałem słuchać "Heretic" 300 razy z CD żeby stwierdzić, że "Altars Of Madness" to to nie jest ;) zresztą Ty już tu chyba Tricepsowi wyjeżdżałeś z argumentami, że nie może oceniać jakiejś płyty skoro nie ma CD tylko mp3 słuchał ;)
Awatar użytkownika
nicram

23-04-2013, 16:45

Ten argument dotyczył chyba brzmienia. Natomiast Twój, że w życiu dużo słyszałeś jest absurdalny. I co nigdy się nie pomyliłeś?
DCI Hunt

23-04-2013, 16:55

a co w nim takiego absurdalnego? nigdzie nie pisałem, że jestem nieomylny, ale w przeważającej większości przypadków mogę na sobie polegać. ostatni raz przejechałem się 3-4 lata temu na płycie polskiego zespołu, ale to w druga stronę, bo jarałem się na początku, a teraz kompletnie nie mam ochoty jej słuchać (choć to może nie tylko kwestia samej muzyki) ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

23-04-2013, 16:56

DCI Hunt pisze:a co w nim takiego absurdalnego? nigdzie nie pisałem, że jestem nieomylny, ale w przeważającej większości przypadków mogę na sobie polegać. ostatni raz przejechałem się 3-4 lata temu na płycie polskiego zespołu, ale to w druga stronę, bo jarałem się na początku, a teraz kompletnie nie mam ochoty jej słuchać (choć to może nie tylko kwestia samej muzyki) ;)
Warraha?? czy Kelthuzzar??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

23-04-2013, 17:37

DCI Hunt pisze:a co w nim takiego absurdalnego? nigdzie nie pisałem, że jestem nieomylny, ale w przeważającej większości przypadków mogę na sobie polegać. ostatni raz przejechałem się 3-4 lata temu na płycie polskiego zespołu, ale to w druga stronę, bo jarałem się na początku, a teraz kompletnie nie mam ochoty jej słuchać (choć to może nie tylko kwestia samej muzyki) ;)
Piszesz, że nie musisz ich wałkować nie wiadomo ile razy zakładając swoją nieomylność. :-) Akurat w przypadku The System, a zwłaszcza Endgame powinieneś słuchać ich tyle ile się da, a później mi podziękować! :-D
Maria Konopnicka

23-04-2013, 18:12

Nie warto - Endgame to płyta niezła i nawet sporo jej słuchałem w chwili premiery, dziś jednak nie mam ochoty za bardzo do niej wracać bo jak mam ochotę na Megadeth to prędzej sięgnę po którąś wcześniejszych, dużo lepszych płyt. "The System.." to płyta ledwo przyzwoita - można posłuchać, ale można też ją zupełnie odpuścić i niewiele się straci. Oczywiście rozumiem, że jak ktoś bardzo kocha Megadeth to będzie podniecał się każdą ich płytą. Rozumiem, bo ja tak mam np. z Sodom.
DCI Hunt

23-04-2013, 19:02

nicram pisze: Piszesz, że nie musisz ich wałkować nie wiadomo ile razy zakładając swoją nieomylność. :-) Akurat w przypadku The System, a zwłaszcza Endgame powinieneś słuchać ich tyle ile się da, a później mi podziękować! :-D
Czyli jak przesłucham 300 razy Angst Skvadron to też stwierdzę, że jest epokowy i jeszcze będę Ci dziękował? ;) Lepiej pozostanę przy swoim. Generalnie zgadzam się w 100% z tym co napisał Marian. Poza tym mnie również jara każda płyta Sodom, ale nie mam złudzeń, że np. "Masquerade In Blood" to więcej niż średniak, nawet jeśli bardzo ją lubię ;)
ODPOWIEDZ