MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: MEGADETH
Ja na punkcie Rudego nigdy nie miałem żadnej spiny. Facet jest wyśmienitym gitarzystą, nagrał parę niezłych metalowych płyt, jedną genialną, których z przyjemnością słucham. Nigdy nie miałem go za jakiegoś boga metalu, w dupie miałem jego nawrócenie i fochy. Do tej pory nic się nie zmieniło.
Mustaine zawsze wywołuje jakieś niezdrowe emocje i nie wiem z czego to się bierze.
Mustaine zawsze wywołuje jakieś niezdrowe emocje i nie wiem z czego to się bierze.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Re:
nawet bym nie śmiał aspirować do takiego miana. nudna jest dla mnie ta płyta i tyle, przy czym nikomu nie narzucam mojego punktu widzenia.nicram pisze: LOL. Kolejny specjalista od Megadeth od siedmiu boleści...:-D
jeśli o mnie chodzi, to wystarczy mi od tego zespołu RiP. reszty mogłoby nie być
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak po prawdzie, to właśnie w ten sposób podchodzę do ich twórczości;-) Ta płyta jest doskonała w takim stopniu, że nic nie jest w stanie jej sprostać. To pomnik. Płyta, która zapisała się złotymi zgłoskami w mojej muzycznej edukacji.Heretyk pisze: jeśli o mnie chodzi, to wystarczy mi od tego zespołu RiP. reszty mogłoby nie być
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Nie zapominacie przypadkiem o Peace Sells? Równie pomnikowa płyta jak i Rust...
A My Last Words to nie wiem czy nie najlepszy thrashowy numer w historii...sorki Kerry ;)
A My Last Words to nie wiem czy nie najlepszy thrashowy numer w historii...sorki Kerry ;)

- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Już nie przesadzaj. Chociaż fakt, że Megadeth miało w swoim najlepszym okresie kilka totalnych petard takich jak In My Darkest Hour czy Take No Prisoners.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
peace sells jest wpyte, nie tak "kompletna" jak rip, ale i tak lepsza niż cokolwiek metalici (:d). już za ten środkowy riff w the conjuring należą się pokłony. rudy rządzi i trzeba być katolem żeby nie lubić jego muzyki ;p
this is a land of wolves now
-
nigdy nie zakapowałem świetności peace sells..lubię,ale daleko mi do stawiania ołtarzy;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Mam to samo. Cenię, ale nie padam na kolana.[V] pisze:nigdy nie zakapowałem świetności peace sells..lubię,ale daleko mi do stawiania ołtarzy;)
-
- postuje jak opętany!
Ja jestem dopiero po dokładniejszym odsłuchu "trzynastki" i, niestety, spore rozczarowanie. "Endgame" faktycznie było niezłe, ale "13" chwilami bardzo nudzi. Powtórzę się, ale uważam, że Rudy za szybko wypuszcza kolejne albumu. Więc wiadomość o kolejnej płycie raczej zniechęca.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Peace Sells wymiata, jest tam tyle kozackich riffów, że większość metalowych kapel dałaby się za nie pokroić.
Ba, ja ją nawet kupię - jak wszystkie poprzednie.Nerwowy pisze:A mnie się podoba ta oldskulowa, komputerowa nieporadność ;). Ale płyty i tak nie posłucham tak jak i poprzedniej zresztą.
Nie przesadzałbym - bo absolutnie znakomita to jest "Rust in Peace" - ta płyta to arcydzieło. Dla mnie na pewno jedna z najlepszych płyt thrash metalowych wszech czasów, jeśli nie najlepsza... Niemniej jednak uważam, że "Endgame" to dobry album - chyba najlepszy od czasów "Countdown..."nicram pisze: Masz 100% racji. Endgame jest absolutnie znakomita.
- Drone
W ogóle mnie ten zespół nie interesował i nie interesuje. Mam jakieś głębokie uprzedzenie, z którego nie zamierzam się leczyć :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Mental
- weteran forumowych bitew
mam dokładnie tak samo.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
Też tak miałem, ale wiele traciłem. Płyty 1-4 rozdają karty i nawet świadomość, że to ten rudy pajac nagrał tego nie zmieni.
- Drone
Widocznie ten rocznik tak ma.Drone pisze:W ogóle mnie ten zespół nie interesował i nie interesuje. Mam jakieś głębokie uprzedzenie, z którego nie zamierzam się leczyć :)