S.O.S. kryzys
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- empir
- zahartowany metalizator
Re: S.O.S. kryzys
Tylko bleczura? Jeśli tak to podziwiam.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Szczecińscy metaloffcy słuchają faszystoskiego black metala od 20 lat i też nie majo dosyć, heil.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Maniek slucha gora kilku plyt od 20 lat i ma sie chyba calkiem dobrze.
- Gore_Obsessed
-
- Drone
Czuję, że muszę coś zmienić. Czy naprawdę potrzebuję tych wszystkich płyt? Wątpliwości kąsają jak komary w letni wieczór. Póki co się odganiam.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
Jest luty, sprawdź w przychodni rejonowej, może jeszcze są jakieś wolne terminy na ten rok. W tym wieku jeszcze można to zatrzymać, choć słuchu Ci nikt już nie przywróci. Co do muzyki. Na początek proponuję Warchaic - najlepszy numer na tej płycie. Napierdalaj głośno póki nie wejdzie - potem przyjdź, ja wybaczę.
ps
Doskonały jest ten film o Black Sabbath.
ps
Doskonały jest ten film o Black Sabbath.
- Lykantrop
Też nadchodzą momenty, w których zastanawiam się czy nie okroić kolekcji do +/- 1000 najważniejszych płyt, ale ilekroć zaczynam selekcję tego co zostawić, a co sprzedać to w jeszcze gorszy nastrój wpadam. Obligatoryjnie więc wolę na bieżąco wyprzedawać pojedyncze sztuki tego, co na pewno nie sięgnę już z półki. Bo zawsze po kryzysach nadchodzi odwilż, a wtedy zwiększa mi się tolerancja na 2gie i 3cie ligi.Drone pisze:Czuję, że muszę coś zmienić. Czy naprawdę potrzebuję tych wszystkich płyt? Wątpliwości kąsają jak komary w letni wieczór. Póki co się odganiam.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
^ niemal codziennie nachodzą mnie podobne myśli. skończy się prawdopodobnie na tym, że niczego nie sprzedam, ale też zwyczajnie nie będę już kupował żadnych płyt. albo inaczej - zrezygnuję niemal całkowicie z nowości (nie licząc wyjątków typu Slayer, Immolation), uzupełnię sobie jeszcze te "klasyki" na których mi zależy, i to by było chyba na tyle. wygląda na to, że moja obecna kolekcja spokojnie mi wystarczy na najbliższych kilka(naście) lat. a później się pomyśli...
- Gore_Obsessed
Kilkadziesiąt nazw z USA, drugie tyle z Europy (w tym kilka z Polski), do tego dyskografie (w całości lub zdecydowanej większości) kilku zespołów-instytucji i styknie. Wychodzi kilkaset płyt. Więcej nie trzeba. Wystarczą kapele, które (naprawdę) mają-coś-do-powiedzenia. Skompletować i zgłębiać każde brzdęknięcie strun, stuknięcie werbla. Życie ucieka.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Drone
A może zostawić sobie po prostu dwójkę, trójkę, czwórkę i piątkę SLAYER?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Gore_Obsessed
- Self
- rasowy masterfulowicz
Jeśli nie zamierzasz zostawiać sobie Show No Mercy, to nie umiesz metalu.Drone pisze:A może zostawić sobie po prostu dwójkę, trójkę, czwórkę i piątkę SLAYER?
- Skaut
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W sumie to jeden chuj co sobie zostawi, byle mu wystarczyło i nie narzekał;-)
-
- w mackach Zła
Re:
Napisałbym co lepiej zostawić zamiast Paranoid, ale nie chcę się powtarzać!Skaut pisze:zamiast Show No Mercy wystarczy ParanoidSelf pisze:Jeśli nie zamierzasz zostawiać sobie Show No Mercy, to nie umiesz metalu.Drone pisze:A może zostawić sobie po prostu dwójkę, trójkę, czwórkę i piątkę SLAYER?
-
- rasowy masterfulowicz
-
Trochę zbyt radykalny pomysł, ale gdyby zaszła taka konieczność/potrzeba to myślę, że mógłbym się ograniczyć do jakichś 15-20 zespołów i jakoś bym to przebolał. To takie absolutne minimum.Drone pisze:A może zostawić sobie po prostu dwójkę, trójkę, czwórkę i piątkę SLAYER?