METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: METALLICA

10-02-2013, 00:09

Widzę, że Kolega Kraft siedział koło Larsa i dotykał jego talerzy (1986) . Prawda jest taka, że Lars mimo, że nie jest wirtuozem na (przykładowo) Master Of Puppets plemiennie wali w te swoje instrumenty i gdy dodać do tego przesterowany bas, tworzy ZAJEBISTE tło, ale by mówić o kulcie, trzeba czegoś więcej.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 00:25

Po sieci latają ścieżki bębnów Mety ze wszystkich okresów twórczości. To są naprawdę dobre, kreatywne aranże w porównaniu ze średnią thrashową. Wbrew temu co pieprzył wcześniej Drone przejścia Larsa _niszczą_ przeciętniaków z tamtego okresu, właśnie ograniczających się do śmignięcia po tomach w te i z powrotem. Szczególnie za Justice należą się brawa. Zresztą zgarnął za tą płytę nagrodę pałkarza roku. Facet błyszczy szczególnie w wolniejszych partiach, takich jak w One, ale z podwójnej też potrafił przyjebać, i to bez triggerów. On po prostu podwójnej nie nadużywa, co jest błędem większości łebków, chcących uchodzić za bogów perkusji. Tu z kolei podzielam zdanie Ząbka - większość dzisiejszych pałkarzy brzmi podobnie. Podobnie nudno. Wtedy nie było tutoriali, DVD do nauki i bębniarze często uczyli się sami, popełniając błędy. Te błędy czyniły ich grę ciekawą i charakterystyczną. A Dziś? Kollias, Roddy czy automat - bez różnicy.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-02-2013, 00:29

AJFA ma niestety kompletnie polozone brzmienie garów, zwłaszcza stopy. Ale same sciezki sa ok. BTW zbyt często powołujesz się na rzeczy typu "nagroda pałkarza roku" tudzież "liczba fanow na koncercie". No fajnie, ze dostal taki dyplom, ale... w którym to było roku? 1988 prawda? No to sorry, ale wtedy wyszla jedna plyta pewnego zespołu, która pod tym względem pozera popisy ulricha na sniadanie. Rownie dobrze Kirk moglby być gitarzysta stulecia.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 00:34

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-02-2013, 00:42

wole to:

JEAA!!
535

10-02-2013, 00:45

Kraft pisze:http://www.youtube.com/watch?v=GWaI0OEi8wY
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -XhM#t=36s

Słyszę różnicę. Nie powiem na jaką korzyść ;)
"Czyją", Panie Kolego. Proponuję jednak zawiesić broń. VOIVOD wciąż bezlitośnie kroczy, METALLICA udała się już dawno, do Krainy Wiecznych Łowów. Wszyscy się tam kiedyś spotkamy.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 00:46

Co śmieszniejsze. Partie bębnów na St Anger to akurat kawał dobrej roboty, poza tym nieszczęsnym werblem. Ale z kolei słyszałem, myślę że nie tylko ja, od chuja kultowych, grindowych i punkowych produkcji, przy których werbel Ulricha to poezja.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 00:51

535 pisze:"Czyją", Panie Kolego. Proponuję jednak zawiesić broń. VOIVOD wciąż bezlitośnie kroczy, METALLICA udała się już dawno, do Krainy Wiecznych Łowów. Wszyscy się tam kiedyś spotkamy.
Wybacz, ale to już zależy od fanów zespołu, a nie od ciebie :) Na moje oko w pierwszy tydzień sprzedaży nowej płyty (a może plików?) Meta zarobi więcej niż Voivod przez całą karierę ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-02-2013, 00:54

Przeciez oni zarobią miliony nawet jak kolejny album będzie tak nędzny jak Death Magnetic, wiec naprawdę o niczym to nie swiadczy :)
535

10-02-2013, 00:58

Kraft pisze:
535 pisze:"Czyją", Panie Kolego. Proponuję jednak zawiesić broń. VOIVOD wciąż bezlitośnie kroczy, METALLICA udała się już dawno, do Krainy Wiecznych Łowów. Wszyscy się tam kiedyś spotkamy.
Wybacz, ale to już zależy od fanów zespołu, a nie od ciebie :) Na moje oko w pierwszy tydzień sprzedaży nowej płyty (a może plików?) Meta zarobi więcej niż Voivod przez całą karierę ;)
I to są wszystkie Twoje argumenty. Worki pieniędzy, bardzo ważnych w życiu i to podziwiam, bo robią to co chcą i jeszcze im za to płacą, ale powiedz, ale już teraz tak poważnie. Czy o tym myślałeś słuchając Damage.Inc w 1986 roku?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 01:07

Riven pisze:Przeciez oni zarobią miliony nawet jak kolejny album będzie tak nędzny jak Death Magnetic, wiec naprawdę o niczym to nie swiadczy :)
Twoją tezę obalają wyniki sprzedaży Lulu, jako projektu w którym "pierdzenie" Mety miałoby być tak drogocenne. No kurwa, nie da się nabrać ludzi w dobie internetu.
535 pisze:I to są wszystkie Twoje argumenty. Worki pieniędzy, bardzo ważnych w życiu i to podziwiam, bo robią to co chcą i jeszcze im za to płacą, ale powiedz, ale już teraz tak poważnie. Czy o tym myślałeś słuchając Damage.Inc w 1986 roku?
W '86 myślałem bardziej jak się do cyca starej dorwać. Ale tak, gdy pierwszy raz usłyszałem Mastera miałem pewnośc, że musiali na tum ubić fortunę.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-02-2013, 01:09

Ale Lulu jest lepsze niż DM :D
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 01:14

Ale nie musisz się spowiadać z chorób ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-02-2013, 01:15

Spoko - Lulu tez uważam za gowno :D
535

10-02-2013, 01:18

Kraft pisze:
Riven pisze:Przeciez oni zarobią miliony nawet jak kolejny album będzie tak nędzny jak Death Magnetic, wiec naprawdę o niczym to nie swiadczy :)
Twoją tezę obalają wyniki sprzedaży Lulu, jako projektu w którym "pierdzenie" Mety miałoby być tak drogocenne. No kurwa, nie da się nabrać ludzi w dobie internetu.
535 pisze:I to są wszystkie Twoje argumenty. Worki pieniędzy, bardzo ważnych w życiu i to podziwiam, bo robią to co chcą i jeszcze im za to płacą, ale powiedz, ale już teraz tak poważnie. Czy o tym myślałeś słuchając Damage.Inc w 1986 roku?
W '86 myślałem bardziej jak się do cyca starej dorwać. Ale tak, gdy pierwszy raz usłyszałem Mastera miałem pewnośc, że musiali na tum ubić fortunę.
Przykro mi, że wszystko musisz przeliczać na gotówkę. Nic to. Proponuję spotkanie na najbliższym koncercie VOIVOD, na Metę się nie wybieram, bo dochody nie pozwalają. Nie mówiąc o tym, że cherlaki mogą garbatego i nawianego dziada zadeptać. Zdrowie.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 01:26

Pojęcie piękna uniwersalnego zapewne nie jest Ci obce. Zatem powinieneś wiedzieć, że za tym często idą sława i pieniądze.
535

10-02-2013, 01:40

Tak, to nie jest mi obce, dlatego tyle lat biegam za swoją Żoną, MOPa traktując przyziemnie.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

10-02-2013, 03:32

Kraft pisze:http://www.youtube.com/watch?v=GWaI0OEi8wY
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -XhM#t=36s

Słyszę różnicę. Nie powiem na jaką korzyść ;)
Czy Ty właśnie porównałeś Lombardo do Ulricha?
The madness and the damage done.
535

10-02-2013, 03:50

Nie Panie Kolego. On poszedł dalej. Właśnie oficjalnie stwierdził, że Lars jest lepszym pałkerem od Lombardo, a może nawet od Reiferta, ...co? ...muzyka głośno gra....przesadziłem?....ale przecież na tym forum KAŻDĄ głupotę można napisać, może nawet kiedyś się potwierdzi....
Kraft pisze:Po sieci latają ścieżki bębnów Mety ze wszystkich okresów twórczości. To są naprawdę dobre, kreatywne aranże w porównaniu ze średnią thrashową. Wbrew temu co pieprzył wcześniej Drone przejścia Larsa _niszczą_ przeciętniaków z tamtego okresu, właśnie ograniczających się do śmignięcia po tomach w te i z powrotem. Szczególnie za Justice należą się brawa. Zresztą zgarnął za tą płytę nagrodę pałkarza roku. Facet błyszczy szczególnie w wolniejszych partiach, takich jak w One, ale z podwójnej też potrafił przyjebać, i to bez triggerów. On po prostu podwójnej nie nadużywa, co jest błędem większości łebków, chcących uchodzić za bogów perkusji. Tu z kolei podzielam zdanie Ząbka - większość dzisiejszych pałkarzy brzmi podobnie. Podobnie nudno. Wtedy nie było tutoriali, DVD do nauki i bębniarze często uczyli się sami, popełniając błędy. Te błędy czyniły ich grę ciekawą i charakterystyczną. A Dziś? Kollias, Roddy czy automat - bez różnicy.
Taaa.. Grunt to obudować temat pseudointelektualnym bełkotem. Może nawet jakiś głuchy frajer się na to złapie. Mistrz gry na kartonie, udziela cennych wskazówek. Wytłumacz mi tylko Mądralo, czy James jest lepszym wokalistą, niż Lars perkusistą?
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 10:41

Dlaczego nikt nie napierdala na Louiego Clemente z Testamentu? Przecież to jeszcze gorszy bębniarz kiedyś niż nawet Lars obecnie ;D
Obrazek
ODPOWIEDZ