DOBRO - nowoczesny wybór

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

Re: DOBRO - nowoczesny wybór

24-01-2013, 17:57

535 pisze:
Plasfodeur pisze:No z tą nieczystością kotów to jakieś pierdolenie, mój gdy nocuje w domu to mnie budzi jeśli chce wyjść :)
Ciekawe. Okoliczne koty uwielbiają srać na moim podjeździe, najchętniej przed drzwiami, mimo tego że muszą się nagimnastykować, by przejść ogrodzenie i mimo hektarów trawy dookoła. Faktycznie bardzo czyste zwierzęta.
No ale to Twoje koty? Jak widzę psie gówno na chodniku to nie krzyczę, że psy są nieczyste :) Poza tym, to faktycznie dziwne, bo kot w naturalny sposób szuka miejsca, w którym mógłby ukryć (zasypać) swoje dzieło.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
franciszek
starszy świeżak

24-01-2013, 18:17

Wracając do kruków i ich inteligencyi
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

24-01-2013, 18:20

martyrdoom pisze:Też dokarmiam ptaki. Staram się, aby to, co im rzucę, przypadło w głównej mierze gawronom i kawkom. Niestety - trudno im rywalizować z chmarą tych trochę podłych gołębi, które wygrywają doświadczeniem. Gawrony i kawki to ptaki dość szlachetne, do tego mądre, jak i większość krukowatych. Ostatnio podejmuję próby z ziarnem i starym chlebem na parapecie, ale muszę przyznać, że patki podchodzą do tego z dość dużą rezerwą. Czasem tylko jakaś sikorka coś skubnie na moich oczach. Niemniej jednak - jedzenie znika! Stąd wniosek, że ptaki są dość płochliwe, ale mam nadzieję, że do mnie przywykną. W ogóle polecam zainteresować się niesamowicie ciekawą rodziną krukowatych. Ja najbardziej lubię, jak już wspomniałem, gawrony. Kawki i sroki zajmują ex aequo drugie miejsce, wrony trzecie.

Kolega gawron:
Obrazek

Koleżanka kawka:
Obrazek

Kumpela sroka:
Obrazek

Raz widziałem nawet jak mój pies "bawił" się z kilkoma srokami. Gdy zbadałem sprawę dokładniej, okazało się, że sroki ukradły mu kość i on próbował ją odzyskać. W końcu jednak przegrał tą rywalizację. No trudno, przynajmniej przegrał z bardzo inteligentnym przeciwnikiem.

Od kilku dni prowadzę też obserwację przelatujących stad gawronów (i kawek - tworzą mieszane stada z gawronami). Muszę przyznać, że zaskoczyła mnie regularność tych przelotów. Z pewnością niejeden widział takie zjawisko - całe niebo nagle jest wręcz czarne od ptaszorów, a w powietrzu niesie się posępne krakanie. Gdy przeprowadzę jeszcze kilka obserwacji, chętnie podzielę się wynikami.
Amatorska ornitologia to jedno z moich ulubionych zajęć dodatkowych :) Ponieważ mieszkam na wsi, to nie pojawiają się w karmniku gołębie miejskie (aczkolwiek trafiają się synogarlice i piękne wielkie grzywacze). Z krukowatych jest tu dużo sójek, które są równie sprytne jak sroki oraz sroki właśnie. Są też kruki i to sporo, ale do karmnika nie odważają się podlecieć. Większość to jednak drobiazg: mazurki, sikory bogatki i modre, ostatnio przylatują sikory ubogie, których normalnie nie widać, pojawiły się kowaliki, od czasu do czasu przylatują gile. Pewnie jak zrobi się jeszcze zimniej, to pojawi się więcej gatunków. A, i nie powinno się ptaków karmić chlebem - podobno zawiera jakieś szkodliwe dla nich świństwa.

Jeśli chodzi o krukowate, to miałem kiedyś kawkę, którą znalazłem na ulicy jako pisklę. Nazwałem ją Franz :)
Gawrony tworzą razem z kawkami stada mieszane - te stada widoczne u nas zimą pochodzą ze wschodu. Nasze kawki i gawrony odlatują jesienią na zachód, przy czym populacja gawronów przylatujących na zimę do Polski jest większa od tych gniazdujących latem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

24-01-2013, 18:26

Nie dalej jak wczoraj, pomogłem jednej starowince podnieść się z ziemi kiedy to upadła przed bramą kościoła na nieodsnieżonym chodniku podążąjąc żwawo do tegoż przybytku odnowy w duchu na poranną mszę. Co wiecej podprowadziłem ją pod same wrota tegoż pałacu bo sie babinka na nogach chwiała, zapewne w swojej wdzięczności odklepała jedną zdrowaśkę w mojej intencji, zanim rzuciła 20 zł na tacę bo akurat zbierali na szpadel, co by można było chodnik przezd kościołem odśnieżyć.
Hello darkness, my old friend
est

24-01-2013, 18:27

Plasfodeur pisze:to faktycznie dziwne, bo kot w naturalny sposób szuka miejsca, w którym mógłby ukryć (zasypać) swoje dzieło.
Bo tak jest. Koty srają komuś na próg tylko wtedy gdy ktoś, świadomie lub nieświadomie, im podpadnie. Lubią też podrzucać ścierwo. Kiedyś się o tym przekonałem jak przez całe lato jeden kocur zakopywał pod oknem mojej babci upolowane wcześniej ptaki.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

24-01-2013, 18:33

est pisze:
Plasfodeur pisze:to faktycznie dziwne, bo kot w naturalny sposób szuka miejsca, w którym mógłby ukryć (zasypać) swoje dzieło.
Bo tak jest. Koty srają komuś na próg tylko wtedy gdy ktoś, świadomie lub nieświadomie, im podpadnie. Lubią też podrzucać ścierwo. Kiedyś się o tym przekonałem jak przez całe lato jeden kocur zakopywał pod oknem mojej babci upolowane wcześniej ptaki.
No właśnie, ale to pewne z tym podpadnie? Czy chodzi o coś mniej ludzkiego, np. znaczenie terytorium?
Grrrówno!
est

24-01-2013, 18:39

Dostał wpierdol od babci za nielegalne wkroczenie do piwnicy z kompotami.
Poza tym koty nie pasują do tego tematu;)
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

24-01-2013, 18:43

franciszek pisze:Wracając do kruków i ich inteligencyi
Inteligentne bestie, kiedyś widziałem filmik jak kruk siedział na gałęzi, z której zwisał na sznurku jakiś smakołyk. Ptak podciągał dziobem sznurek i przytrzymywał nóżką. W ten sposób dobrał się do jedzenia.
U mnie obok domu jest sporo gawronów, czasem przystaję i patrzę sobie na nie, bo to ładne zwierzęta. Najbardziej podoba mi się jak "biegną" podskakując. : )
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Heretyk

24-01-2013, 19:19

Morph pisze:Zatrzymuję się przed przejściami dla pieszych.
a ja nie :) ale pożyczyłem koledze z pracy 100 pln bo nie miał za co kupić prezentu syneczkowi na urodziny. wzruszyło mnie to. chyba jestem w chuj dobrym człowiekiem...
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

24-01-2013, 19:31

535 pisze:
Plasfodeur pisze:No z tą nieczystością kotów to jakieś pierdolenie, mój gdy nocuje w domu to mnie budzi jeśli chce wyjść :)
Ciekawe. Okoliczne koty uwielbiają srać na moim podjeździe, najchętniej przed drzwiami, mimo tego że muszą się nagimnastykować, by przejść ogrodzenie i mimo hektarów trawy dookoła. Faktycznie bardzo czyste zwierzęta.
No ale co, obce koty mają chodzić i kminić "nie, tutaj nie nasram, bo tu mieszka 535, a on słucha dobrej muzyki i pisze na masterfulu"? :-)
Karkasonne

24-01-2013, 20:37

Heretyk pisze:
Morph pisze:Zatrzymuję się przed przejściami dla pieszych.
a ja nie :) ale pożyczyłem koledze z pracy 100 pln bo nie miał za co kupić prezentu syneczkowi na urodziny. wzruszyło mnie to. chyba jestem w chuj dobrym człowiekiem...
Ja kiedyś pożyczyłem kumplowi 400 zł. I nie mam ani kasy ani kumpla ;)
Awatar użytkownika
Lykantrop

24-01-2013, 20:42

Stare numery. Ile ja płyt napożyczałem, które nigdy do mnie nie wróciły... A z kasą to w ogóle. Pożyczyłem 4 lata temu kuzynce 1000 zł i nie mam ani kasy, ani kuzynki :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

24-01-2013, 20:44

szerzę antynatalizm - największe dobro, na jakie może się zdobyć istota ludzka
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

24-01-2013, 20:46

Lykantrop pisze:Stare numery. Ile ja płyt napożyczałem, które nigdy do mnie nie wróciły... A z kasą to w ogóle. Pożyczyłem 4 lata temu kuzynce 1000 zł i nie mam ani kasy, ani kuzynki :-)
Nigdy i nikomu nie pożyczam płyt - nie lubię śladu paluchów i masła na książeczkach . Kasę pożyczam tylko bracholowi, bo zawsze oddaje i sam mi pożycza ;)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Skaut

24-01-2013, 20:48

Dałem na zbiórkę Owsiaka, aby uspokoić sumienie na cały rok.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-01-2013, 20:48

mam bdb kolegów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Heretyk

24-01-2013, 20:50

Silent_Sea pisze: Nigdy i nikomu nie pożyczam płyt - nie lubię śladu paluchów i masła na książeczkach . Kasę pożyczam tylko bracholowi, bo zawsze oddaje i sam mi pożycza ;)
proste
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-01-2013, 20:51

Kupowałem kiedyś w Empiku 3 książki, babka policzyła mi za dwie. Zapakowałem 3 książki i wyszedłem. Kilka tygodniu później kupowałem jakieś 5 czasopism, babka o jednym zapomniała i oklikała tylko 4. Zapłaciłem zatem za 4 a miałem tak na prawdę 5. I pierdolę, że się nie przyznałem.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

24-01-2013, 20:53

yossarian84 pisze:
535 pisze:
No ale co, obce koty mają chodzić i kminić "nie, tutaj nie nasram, bo tu mieszka 535, a on słucha dobrej muzyki i pisze na masterfulu"? :-)
Nie Panie Kolego. One (te koty), prawdopodobnie, jak to ładnie ująłeś "kminią", między sobą: chce nam się srać, chodźmy do 535 na podjazd, tam jest miło i przytulnie, a dodatkowo, żaden pies nas nie pogoni. Wredne chuje i tyle.
Awatar użytkownika
Lykantrop

24-01-2013, 20:53

Silent_Sea pisze:
Lykantrop pisze:Stare numery. Ile ja płyt napożyczałem, które nigdy do mnie nie wróciły... A z kasą to w ogóle. Pożyczyłem 4 lata temu kuzynce 1000 zł i nie mam ani kasy, ani kuzynki :-)
Nigdy i nikomu nie pożyczam płyt - nie lubię śladu paluchów i masła na książeczkach . Kasę pożyczam tylko bracholowi, bo zawsze oddaje i sam mi pożycza ;)
Od 8 lat też już nie pożyczam. Ale, żeby tylko pożyczanie było problemem... wpadnie Ci taki na chatę, wypije Ci wódkę i jeszcze zacznie tymi tłustymi paluchami wyciągać płyty z regałów, miętolić booklet i rzucać płytą jak mięsem z prośbą "we no to zapuść". W takich chwilach mam ochotę zajebać nawet najlepszemu kumplowi :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
ODPOWIEDZ