Gdzie pracujecie

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

Re: Gdzie pracujecie

21-12-2012, 12:07

535 pisze:
Random Apex pisze:
czterooki.pastor pisze:Ja mam dzisiaj wigilie w pracy.
Ja również - tyle, że o 17 i mimo urlopu mam ten zaszczytny obowiązek się pojawić w restauracji. Wolałabym 100 zł niż kolację w knajpie, stanowczo bardziej mi się podoba 100 zł.

!!!???!!!
Nie znam takiego, który mógłby tego typu "obowiązek" wyegzekwować w stosunku do mojej skromnej osoby. Więcej odwagi mili Państwo.
Dokładnie. W mojej ex-pracy (citi) jako jedyny z oddziału i ,jak się okazało, jedyny w kraju odmówiłem wyjazdu na jakiś pierdolony kulig (wyjazd z Białegostoku do kurwa Płocka, później kulig, ognisko i powrót - totalny bezsens), afera była jak cholera, sama dyrektor regionu do mnie dzwoniła. Jak jej powiedziałem, że to jest mój wolny czas od pracy i ja decyduję jak spędzam swój weekend, a nie pracodawca, to potrafiła powiedzieć "ale wszyscy jadą". Tak, pojechała nawet moja szefowa, samotna matka dzień kurwa po operacji córki.
Później była akcja remontu domu dziecka przez pracowników banku, a na miejscu już czekali dziennikarze by napisać artykuł o tym jak pracownicy citi remontują domy dziecka. Jak odmówiłem wyjazdu twierdząc, że pracodawca nie ma prawa kosztem mojego wolnego czasu robić sobie "pijaru" to lepiej nie mówić z jakim ostracyzmem się spotkałem. Oczywiście nikt nie miał prawa za to zwolnić, ani nic takiego, ale pretensji i głupich uwag było w chuj.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
est
mistrz forumowej ceremonii

21-12-2012, 12:17

Z Białego do Płocka na kulig to brzmi wyjątkowo kuriozalnie:)
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

21-12-2012, 12:20

fakt, kulig powinien być z Białegostoku do Płocka, a ognicha z każdego domu dziecka po drodze - to miałoby sens ;)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Lykantrop

21-12-2012, 12:26

krz63 pisze: Dokładnie. W mojej ex-pracy (citi) jako jedyny z oddziału i ,jak się okazało, jedyny w kraju odmówiłem wyjazdu na jakiś pierdolony kulig (wyjazd z Białegostoku do kurwa Płocka, później kulig, ognisko i powrót - totalny bezsens), afera była jak cholera, sama dyrektor regionu do mnie dzwoniła. Jak jej powiedziałem, że to jest mój wolny czas od pracy i ja decyduję jak spędzam swój weekend, a nie pracodawca, to potrafiła powiedzieć "ale wszyscy jadą". Tak, pojechała nawet moja szefowa, samotna matka dzień kurwa po operacji córki.
Później była akcja remontu domu dziecka przez pracowników banku, a na miejscu już czekali dziennikarze by napisać artykuł o tym jak pracownicy citi remontują domy dziecka. Jak odmówiłem wyjazdu twierdząc, że pracodawca nie ma prawa kosztem mojego wolnego czasu robić sobie "pijaru" to lepiej nie mówić z jakim ostracyzmem się spotkałem. Oczywiście nikt nie miał prawa za to zwolnić, ani nic takiego, ale pretensji i głupich uwag było w chuj.
Kiedyś chciałem zorganizować akcję, aby wszyscy komornicy z okolicznych rewirów z okazji 1 listopada posprzątali symbolicznie parę grobów na komunalnym. Niestety, mimo dużego zainteresowania ze strony kolegów i koleżanek, pomysł nie doczekał się realizacji.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Harlequin

21-12-2012, 13:12

Antychróst pisze:Mnie rozwalają wszechobecne bezpłatne praktyki. Ostatnio natknąłem się na ogłoszenie pewnego biura, które szukało studenciaków do odbycia "bezpłatnej praktyki w zakresie weryfikacji tłumaczeń specjalistycznych".

No kurwa.
Mnie kiedys, za czasów studenckich pani prezes oddziału Nordea w Pzn zwyzywała, że co ja sobie wyobrazam przychodzić do oddziału i pytać o pracę dla studenta. Ostatecznie zaoferowała pracę za darmo, na co zapewne dzis bym odpowiedział, że chyba dawno bolca w ustach nie trzymała :/

Innym razem aplikowałem na stanowisko underwritera (taki gość co rozpatruje wnioski ubezpieczeń życiowych) w pewnym zakładzie ubezpieczeń. Po godzinie oczekiwania na spóźnioną rekruterke dowiedziałem se, że potrzebuja najzwyklejszego agenta ubezpieczeniowego. 1200 + prowizja. LoL To chyba była najkrótsza rozmowa jaką miałem :D
Heretyk

21-12-2012, 13:18

krz63 pisze: Dokładnie. W mojej ex-pracy (citi) jako jedyny z oddziału i ,jak się okazało, jedyny w kraju odmówiłem wyjazdu na jakiś pierdolony kulig (wyjazd z Białegostoku do kurwa Płocka, później kulig, ognisko i powrót - totalny bezsens), afera była jak cholera, sama dyrektor regionu do mnie dzwoniła. Jak jej powiedziałem, że to jest mój wolny czas od pracy i ja decyduję jak spędzam swój weekend, a nie pracodawca, to potrafiła powiedzieć "ale wszyscy jadą". Tak, pojechała nawet moja szefowa, samotna matka dzień kurwa po operacji córki.
kurwa, jakie chore :) u nas jak chcesz, to się zapisujesz i jedziesz, nie chcesz - to nie. ja na przykład to zawsze olewam bo zwyczajnie wolę spędzić wolny czas inaczej. wystarczy mi że codziennie muszę oglądać gęby współpracowników przez te 8h.
Awatar użytkownika
Harlequin

21-12-2012, 13:23

paczajmy czasem na pozytywy - bywa, ze jak robią wigilie to trafi sie dobre żarełko i darmowe alko :)
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

21-12-2012, 13:27

Po tropikalnym deszczu aplikacji rosną jak grzyby firmy rekrutacyjne. W większych miastach w Europie jest ich po kilkaset. Kasują np. 1 miesięczne wynagrodzenie pracownika (płatne przez pracodawcę), a od tymczasowych kasują od każdej godziny.
Wspaniały system. Wystarczy laptop, telefon i legion tymczasowych niewolników. Aplikacje są sprawdzane przez komputer po słowach kluczowych, a dopiero później ktoś to czyta.
A gdyby pośrednictwo pracy zmonopolizować na urzędy pracy i dochody za pośrednictwo przeznaczyć na funkcjonowanie tychże urzędów i świadczenia.
Ostatnio zmieniony 21-12-2012, 13:31 przez Kingu, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

21-12-2012, 13:30

Heretyk pisze:
kurwa, jakie chore :) u nas jak chcesz, to się zapisujesz i jedziesz, nie chcesz - to nie. ja na przykład to zawsze olewam bo zwyczajnie wolę spędzić wolny czas inaczej. wystarczy mi że codziennie muszę oglądać gęby współpracowników przez te 8h.
jak wyzej.jebac wyjazdy integracyjne.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

21-12-2012, 13:37

ale jakby nie patrzeć postawa krz63 godna naśladowania.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

21-12-2012, 13:37

Lykantrop pisze: Tak dla zobrazowania nędzy na rynku pracy - jeszcze w 2008 r. umieściłem ogłoszenie, że szukam sekretarki. Wysłane w najlepszym razie 15 CV. Ogłoszenie o podobnej treści 4 lata później - ok. 600 CV tylko w ciągu 24h od chwili zamieszczenia anonsu..
O kurwa, to nie dziwię się już czemu nikt na moje CV nie odpowiada :-) Nikt go po prostu nie czyta.
[V]

21-12-2012, 13:38

jak to ,nikt magistra nie chce zatrudnic?

:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Harlequin

21-12-2012, 13:40

yossarian84 pisze:
Lykantrop pisze: Tak dla zobrazowania nędzy na rynku pracy - jeszcze w 2008 r. umieściłem ogłoszenie, że szukam sekretarki. Wysłane w najlepszym razie 15 CV. Ogłoszenie o podobnej treści 4 lata później - ok. 600 CV tylko w ciągu 24h od chwili zamieszczenia anonsu..
O kurwa, to nie dziwię się już czemu nikt na moje CV nie odpowiada :-) Nikt go po prostu nie czyta.
Wyślij ze 50, może na 2 odpowiedzą
Awatar użytkownika
hcpig

21-12-2012, 13:41

Popróbujcie się 'zatrudnić' w jakiejś kacelarii prawniczej to jest dopiero komedia :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

21-12-2012, 13:44

[V] pisze:jak to ,nikt magistra nie chce zatrudnic?

:D
Odpowiem raz - twierdzenie że ktoś jest debilem, bo skończył tylko podstawówkę czy jakąś tam zawodówę dla przygłupów, nie było jednoznaczne ze stwierdzeniem, że ja jestem zajebisty i skończyłem doskonałe studia, po których pracodawcy będą o mnie walczyć.
Żegnam pana.
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

21-12-2012, 14:00

yossarian84 pisze: O kurwa, to nie dziwię się już czemu nikt na moje CV nie odpowiada :-) Nikt go po prostu nie czyta.
Jest dokładnie tak, jak piszesz. Ja po obejrzeniu pierwszych 15-tu CV, z których jedno było bardziej nietrafione od drugiego zwyczajnie nie mam siły na brnięcie przez kolejne - mam swoją robotę do zrobienia i niski próg tolerancji na zawracanie dupy - więc reszty nawet nie oglądam/czytam.

Szukanie wykwalifikowanego pracownika to nie mniej ciężkie zadanie od szukania pracy.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

21-12-2012, 17:29

Lykantrop pisze: Tak dla zobrazowania nędzy na rynku pracy - jeszcze w 2008 r. umieściłem ogłoszenie, że szukam sekretarki. Wysłane w najlepszym razie 15 CV. Ogłoszenie o podobnej treści 4 lata później - ok. 600 CV tylko w ciągu 24h od chwili zamieszczenia anonsu.
Znam to. W latach 2004-2008 jak robiłem rekrutacje to wpływało mało CV. Jak podzwoniłem po zainteresowanych to na rozmowie pojawiało się ok 30% chętnych. Ale i tak w większość z nich to jakieś niezaradne sieroctwo.
Teraz mam setkę CV do przerzenia. Większość bez jakiegokolwiek doświadczenia. Jak już wybiorę najlepszych z najlepszych to i tak w większości odpadają po 3 miesiącach.
Większości się albo nie chce pracować albo są za głupi na pracę.
No ale zdarzają się czasem jakieś perełki.
Karkasonne

21-12-2012, 17:33

Antychróst pisze:Mnie rozwalają wszechobecne bezpłatne praktyki. Ostatnio natknąłem się na ogłoszenie pewnego biura, które szukało studenciaków do odbycia "bezpłatnej praktyki w zakresie weryfikacji tłumaczeń specjalistycznych".

No kurwa.
Możesz rozwinąć? Bo właśnie takie odbyłem u tłumacza przysięgłego i nie bardzo czaję, dlaczego miałoby to kogoś rozwalić.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

21-12-2012, 17:42

[V] pisze: jak wyzej.jebac wyjazdy integracyjne.
ja tam bardzo sobie chwalilem. Ruchanie cudzych zon na koszt firmy. Takich kurew jak w polskiej finansowce nigdzie nie znajdziesz. Pozdrawiam Getin i Noble Bank!
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

21-12-2012, 17:42

Kiedyś na jakiejś imprezie na studiach, gdzie były różne takie dziwolągi, które sądziły że po studiach podbiją świat, trwała dyskusja o wolontariacie, bezpłatnych praktykach itd. Ludzie ci twierdzili, że wolontariat (który zawsze mi się kojarzył z pomocą starym ludziom, chorym dzieciom czy zwierzątkom) czyli nieodpłatnie wykonywana praca, jest mile widziana w CV przez przyszłych pracodawców. Wtrąciłem się nieśmiało, że jak najbardziej mile widziana: zobaczą w CV, że jesteście frajerami dymającymi za free, to tym chętniej będziecie się dalej dawać dymać. Więcej mnie nie zaprosili :-(
Ostatnio zmieniony 21-12-2012, 17:46 przez krz63, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
ODPOWIEDZ