FURIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: FURIA

16-12-2012, 08:42

Drone pisze:
Maria Konopnicka pisze: Oczywiście nie jest to metalowy album roku 2012 - na pewno też nie pierwsza 10, ani nie pierwsza 20. W pierwszej setce pewnie tak... :)
No z tym to i ja się przecież zgadzam :)
+1
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Wężon

16-12-2012, 09:53

Adrian696 pisze:
Wężon pisze: O muzyce bardzo trudno jest pisać.
przestan, wystarczy napisac - rozedrgany, barokowy, pszenno-buraczany, kredensowy, naiwnie wtórny, rozwichrzony i masz perfekcyjny opis muzyki
Barokowy? Pszenno-buraczany? Kredensowy? Że co? :D
Przy użyciu dobrej woli spróbuję się domyślić, o co ci chodziło, ale "kredensowego" ni huhu nie rozumiem. Kredensowa muzyka, kredensowy album... o.O
[V]

16-12-2012, 09:55

kredens to nie tektonika.ani czapka.moze tunczyk.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

16-12-2012, 09:59

Wężon pisze:Ładnie napisane, coś w tym jest, ale uważam, że nieco przesadziłeś. O muzyce bardzo trudno jest pisać. Opis emocji, które towarzyszą słuchaniu Marzanny są jakże trafne, ale stwierdzenie, że to jest współczesna muzyka ludowa... Ujmujące, ale nie do końca prawdziwe. A to chyba po części dlatego, że słowo "ludowy" zmienia stopniowo swoje znaczenie - znaczy dzisiaj wiele i nic, traci na znaczeniu, więc niewiele taki opis albumu powiedziałby przypadkowemu słuchaczowi :-)

Z drugiej strony, sama najczęściej myślę o muzyce tego zespołu jako o "dziwacznej". Równie informacyjne określenie. Drugi z zespołów, który ma u mnie takie notowania, to Lifelover. Jak na moje ucho, jest między ich muzyką pewien pierwiastek wspólny, ale jeszcze nie doszłam, na czym to polega i dlaczego tak mi się skojarzyło.
Co za bzdury :D z tym Lifelover to już pojechałaś bo bandzie, serio - myślę, że ten Twój wspólny pierwiastek jest taki, że w obydwóch kapelach grają mężczyźni. Więcej podobieństw nie zauważyłam i nawet nie chcę o tym myśleć :D
You've got nothing to lose but your lives.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-12-2012, 10:09

[V] pisze:kredens to nie tektonika.ani czapka.moze tunczyk.
o własnie - jeszcze te tektoniczno-geologiczne frazesy i mzona kazda płyte recenzowac :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-12-2012, 10:20

Random Apex pisze:
Wężon pisze:Ładnie napisane, coś w tym jest, ale uważam, że nieco przesadziłeś. O muzyce bardzo trudno jest pisać. Opis emocji, które towarzyszą słuchaniu Marzanny są jakże trafne, ale stwierdzenie, że to jest współczesna muzyka ludowa... Ujmujące, ale nie do końca prawdziwe. A to chyba po części dlatego, że słowo "ludowy" zmienia stopniowo swoje znaczenie - znaczy dzisiaj wiele i nic, traci na znaczeniu, więc niewiele taki opis albumu powiedziałby przypadkowemu słuchaczowi :-)

Z drugiej strony, sama najczęściej myślę o muzyce tego zespołu jako o "dziwacznej". Równie informacyjne określenie. Drugi z zespołów, który ma u mnie takie notowania, to Lifelover. Jak na moje ucho, jest między ich muzyką pewien pierwiastek wspólny, ale jeszcze nie doszłam, na czym to polega i dlaczego tak mi się skojarzyło.
Co za bzdury :D z tym Lifelover to już pojechałaś bo bandzie, serio - myślę, że ten Twój wspólny pierwiastek jest taki, że w obydwóch kapelach grają mężczyźni. Więcej podobieństw nie zauważyłam i nawet nie chcę o tym myśleć :D
yeah! damski flame! idę po czipsy!
535

16-12-2012, 10:24

Ja mam inkę już przygotowaną, ale coś słabo się to rozwija.
Wężon

16-12-2012, 10:35

Random Apex pisze: Co za bzdury :D z tym Lifelover to już pojechałaś bo bandzie, serio - myślę, że ten Twój wspólny pierwiastek jest taki, że w obydwóch kapelach grają mężczyźni. Więcej podobieństw nie zauważyłam i nawet nie chcę o tym myśleć :D
No, ale to nie ja pierwsza zauważam przed muzyką facetów w zespole ;]
A kwestię tego, co dla mnie jest wspólne w Furii i w Lifelover już wyjaśniłam. Napiszę jeszcze raz, bo widzę że nie doczytałaś lub nie zrozumiałaś: emocje i fiksacja. Mimo że grają muzykę zupełnie różną. I Marzanna i np. taki Pulver są dla mnie emocjonalnie popieprzone - mnie przygnębiają i niepokoją. Kwestia subiektywnego odbioru, ale serio, jeśli tego nie rozumiesz i z podobieństw widzisz tylko rozporki muzyków, to święty boże nie pomoże. Czyżby głodnej chleb na myśli, a tu posucha i brak nadziei taki, jak na Marzannie? Ale całe szczęście nie jest to mój problem i nie muszę się nim zajmować :-)
535

16-12-2012, 10:37

Kurczę. Zaczęło się zupełnie normalnie, czyli szybkim przejściem do stref intymnych.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

16-12-2012, 10:42

no, wreszcie ;F to było nieuniknione!

co do określeń związanych z muzyką, wiele tych którymi posługuje się Drone sam nie rozumiem (czasem ciężko orzec kiedy pisze serio, a kiedy robi sobie jaja), ale akurat "tektoniczny" to świetny epitet i jak dla mnie bardzo użyteczny - seriously :)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

16-12-2012, 10:51

Wężon pisze:No, ale to nie ja pierwsza zauważam przed muzyką facetów w zespole ;]
A kwestię tego, co dla mnie jest wspólne w Furii i w Lifelover już wyjaśniłam. Napiszę jeszcze raz, bo widzę że nie doczytałaś lub nie zrozumiałaś: emocje i fiksacja. Mimo że grają muzykę zupełnie różną. I Marzanna i np. taki Pulver są dla mnie emocjonalnie popieprzone - mnie przygnębiają i niepokoją. Kwestia subiektywnego odbioru, ale serio, jeśli tego nie rozumiesz i z podobieństw widzisz tylko rozporki muzyków, to święty boże nie pomoże. Czyżby głodnej chleb na myśli, a tu posucha i brak nadziei taki, jak na Marzannie? Ale całe szczęście nie jest to mój problem i nie muszę się nim zajmować :-)
No nadal nie widzę podobieństw w "emocjach i fiksacji" :D to tak, jakbym uznała, że Kosmonument jest strasznie podobny do Death - Pierce Me, bo przecież tyle emocji i fiksacji, że ja kręcę :D taka argumentacja do mnie nie trafia, a zestawianie pewnych zespołów koło siebie jest po prostu nietaktem i zalewajką w uszach, jak to słusznie zauważył któryś z kolegów ;-)

Wątku intymnego nie podejmuję, bo zaraz Riven przyleci i będzie próbował bronić swej dziewki ;-)

Edit: o, już przyleciał, nie wiem, co napisał, ale pewnie płacze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-12-2012, 10:54

es es pe em es
es es pe em es

;)
Awatar użytkownika
Lykantrop

16-12-2012, 10:55

Wężon pisze:: emocje i fiksacja.
Śliski temat. Fiksacja jąder to nic zabawnego.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

16-12-2012, 10:58

Hahaha ;ddd
butthurt i pms to niebezpieczne połączenie!
this is a land of wolves now
Wężon

16-12-2012, 11:00

Random Apex pisze: No nadal nie widzę podobieństw w "emocjach i fiksacji" :D to tak, jakbym uznała, że Kosmonument jest strasznie podobny do Death - Pierce Me, bo przecież tyle emocji i fiksacji, że ja kręcę :D taka argumentacja do mnie nie trafia, a zestawianie pewnych zespołów koło siebie jest po prostu nietaktem i zalewajką w uszach, jak to słusznie zauważył któryś z kolegów ;-)
No pewnie, że to lepiej wygląda - Bestial Raids obok Furii. To był argument.
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

16-12-2012, 11:05

A najlepiej wygląda, jak się nie pisze o muzyce, gdy się akurat ma zupę w kanałach słuchowych
Vitriol
weteran forumowych bitew

16-12-2012, 11:09

Obrazek
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

16-12-2012, 12:00

Wychodzi na to, że ta Furia to jednak babski zespół jest ;)
Grrrówno!
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

16-12-2012, 13:04

tak sie konczy bab o muzyce pisanie.
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

16-12-2012, 15:00

Furia nie ma z Lifelover wiele wspólnego pod kątem muzycznym, a argument o emocjach to można do wszystkiego wykorzystać...
co innego w przypadku wczesnego Shining, co słychać chociażby na I demówce Furii
ODPOWIEDZ