+1Drone pisze:No z tym to i ja się przecież zgadzam :)Maria Konopnicka pisze: Oczywiście nie jest to metalowy album roku 2012 - na pewno też nie pierwsza 10, ani nie pierwsza 20. W pierwszej setce pewnie tak... :)
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: FURIA
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Barokowy? Pszenno-buraczany? Kredensowy? Że co? :DAdrian696 pisze:przestan, wystarczy napisac - rozedrgany, barokowy, pszenno-buraczany, kredensowy, naiwnie wtórny, rozwichrzony i masz perfekcyjny opis muzykiWężon pisze: O muzyce bardzo trudno jest pisać.
Przy użyciu dobrej woli spróbuję się domyślić, o co ci chodziło, ale "kredensowego" ni huhu nie rozumiem. Kredensowa muzyka, kredensowy album... o.O
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Co za bzdury :D z tym Lifelover to już pojechałaś bo bandzie, serio - myślę, że ten Twój wspólny pierwiastek jest taki, że w obydwóch kapelach grają mężczyźni. Więcej podobieństw nie zauważyłam i nawet nie chcę o tym myśleć :DWężon pisze:Ładnie napisane, coś w tym jest, ale uważam, że nieco przesadziłeś. O muzyce bardzo trudno jest pisać. Opis emocji, które towarzyszą słuchaniu Marzanny są jakże trafne, ale stwierdzenie, że to jest współczesna muzyka ludowa... Ujmujące, ale nie do końca prawdziwe. A to chyba po części dlatego, że słowo "ludowy" zmienia stopniowo swoje znaczenie - znaczy dzisiaj wiele i nic, traci na znaczeniu, więc niewiele taki opis albumu powiedziałby przypadkowemu słuchaczowi :-)
Z drugiej strony, sama najczęściej myślę o muzyce tego zespołu jako o "dziwacznej". Równie informacyjne określenie. Drugi z zespołów, który ma u mnie takie notowania, to Lifelover. Jak na moje ucho, jest między ich muzyką pewien pierwiastek wspólny, ale jeszcze nie doszłam, na czym to polega i dlaczego tak mi się skojarzyło.
You've got nothing to lose but your lives.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
o własnie - jeszcze te tektoniczno-geologiczne frazesy i mzona kazda płyte recenzowac :)[V] pisze:kredens to nie tektonika.ani czapka.moze tunczyk.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
yeah! damski flame! idę po czipsy!Random Apex pisze:Co za bzdury :D z tym Lifelover to już pojechałaś bo bandzie, serio - myślę, że ten Twój wspólny pierwiastek jest taki, że w obydwóch kapelach grają mężczyźni. Więcej podobieństw nie zauważyłam i nawet nie chcę o tym myśleć :DWężon pisze:Ładnie napisane, coś w tym jest, ale uważam, że nieco przesadziłeś. O muzyce bardzo trudno jest pisać. Opis emocji, które towarzyszą słuchaniu Marzanny są jakże trafne, ale stwierdzenie, że to jest współczesna muzyka ludowa... Ujmujące, ale nie do końca prawdziwe. A to chyba po części dlatego, że słowo "ludowy" zmienia stopniowo swoje znaczenie - znaczy dzisiaj wiele i nic, traci na znaczeniu, więc niewiele taki opis albumu powiedziałby przypadkowemu słuchaczowi :-)
Z drugiej strony, sama najczęściej myślę o muzyce tego zespołu jako o "dziwacznej". Równie informacyjne określenie. Drugi z zespołów, który ma u mnie takie notowania, to Lifelover. Jak na moje ucho, jest między ich muzyką pewien pierwiastek wspólny, ale jeszcze nie doszłam, na czym to polega i dlaczego tak mi się skojarzyło.
No, ale to nie ja pierwsza zauważam przed muzyką facetów w zespole ;]Random Apex pisze: Co za bzdury :D z tym Lifelover to już pojechałaś bo bandzie, serio - myślę, że ten Twój wspólny pierwiastek jest taki, że w obydwóch kapelach grają mężczyźni. Więcej podobieństw nie zauważyłam i nawet nie chcę o tym myśleć :D
A kwestię tego, co dla mnie jest wspólne w Furii i w Lifelover już wyjaśniłam. Napiszę jeszcze raz, bo widzę że nie doczytałaś lub nie zrozumiałaś: emocje i fiksacja. Mimo że grają muzykę zupełnie różną. I Marzanna i np. taki Pulver są dla mnie emocjonalnie popieprzone - mnie przygnębiają i niepokoją. Kwestia subiektywnego odbioru, ale serio, jeśli tego nie rozumiesz i z podobieństw widzisz tylko rozporki muzyków, to święty boże nie pomoże. Czyżby głodnej chleb na myśli, a tu posucha i brak nadziei taki, jak na Marzannie? Ale całe szczęście nie jest to mój problem i nie muszę się nim zajmować :-)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no, wreszcie ;F to było nieuniknione!
co do określeń związanych z muzyką, wiele tych którymi posługuje się Drone sam nie rozumiem (czasem ciężko orzec kiedy pisze serio, a kiedy robi sobie jaja), ale akurat "tektoniczny" to świetny epitet i jak dla mnie bardzo użyteczny - seriously :)
co do określeń związanych z muzyką, wiele tych którymi posługuje się Drone sam nie rozumiem (czasem ciężko orzec kiedy pisze serio, a kiedy robi sobie jaja), ale akurat "tektoniczny" to świetny epitet i jak dla mnie bardzo użyteczny - seriously :)
this is a land of wolves now
- Random Apex
No nadal nie widzę podobieństw w "emocjach i fiksacji" :D to tak, jakbym uznała, że Kosmonument jest strasznie podobny do Death - Pierce Me, bo przecież tyle emocji i fiksacji, że ja kręcę :D taka argumentacja do mnie nie trafia, a zestawianie pewnych zespołów koło siebie jest po prostu nietaktem i zalewajką w uszach, jak to słusznie zauważył któryś z kolegów ;-)Wężon pisze:No, ale to nie ja pierwsza zauważam przed muzyką facetów w zespole ;]
A kwestię tego, co dla mnie jest wspólne w Furii i w Lifelover już wyjaśniłam. Napiszę jeszcze raz, bo widzę że nie doczytałaś lub nie zrozumiałaś: emocje i fiksacja. Mimo że grają muzykę zupełnie różną. I Marzanna i np. taki Pulver są dla mnie emocjonalnie popieprzone - mnie przygnębiają i niepokoją. Kwestia subiektywnego odbioru, ale serio, jeśli tego nie rozumiesz i z podobieństw widzisz tylko rozporki muzyków, to święty boże nie pomoże. Czyżby głodnej chleb na myśli, a tu posucha i brak nadziei taki, jak na Marzannie? Ale całe szczęście nie jest to mój problem i nie muszę się nim zajmować :-)
Wątku intymnego nie podejmuję, bo zaraz Riven przyleci i będzie próbował bronić swej dziewki ;-)
Edit: o, już przyleciał, nie wiem, co napisał, ale pewnie płacze
- twoja_stara_trotzky
es es pe em es
es es pe em es
;)
es es pe em es
;)
- Lykantrop
Śliski temat. Fiksacja jąder to nic zabawnego.Wężon pisze:: emocje i fiksacja.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
No pewnie, że to lepiej wygląda - Bestial Raids obok Furii. To był argument.Random Apex pisze: No nadal nie widzę podobieństw w "emocjach i fiksacji" :D to tak, jakbym uznała, że Kosmonument jest strasznie podobny do Death - Pierce Me, bo przecież tyle emocji i fiksacji, że ja kręcę :D taka argumentacja do mnie nie trafia, a zestawianie pewnych zespołów koło siebie jest po prostu nietaktem i zalewajką w uszach, jak to słusznie zauważył któryś z kolegów ;-)
- Random Apex
A najlepiej wygląda, jak się nie pisze o muzyce, gdy się akurat ma zupę w kanałach słuchowych
-
-