nieładnie tak rzucać tezę, a później się rakiem wycofywać.nicram pisze:Ty wiesz lepiej, więc dajesz! Zrób sobie sam egzamin.twoja_stara_trotzky pisze:no ile? jakie znasz zespoły grające JAK Morbid Angel? wymienisz co najmniej 10?nicram pisze: Chyba źle pamiętasz, albo nie rozumiesz co miałem na myśli. Dla ilu nowych zespołów inspiracją był Atheist, ile zespołów podążyło ich drogą, a ile zespołów podążyło drogą MA?
SUFFOCATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SUFFOCATION
Z tego co zapamiętałem to Ty nie pijesz...Drone pisze:Chciałbym, żeby KING CRIMSON nagrało choć jedną taką płytę jak "Unquestionable Presence" :)
- twoja_stara_trotzky
to nie alkohol, to jakieś ciężkie psychotropy.
- hcpig
Nawet 'Kolorki' przerabiają Atheista na srakę, co to za porównanie w ogóle.
Yare Yare Daze
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
o nadleciał. tak, srake, w ogole przy KC Atheist to bezwartościowe gowno, zaorac i do wora. pewnie. ta tendencja do polaryzacji jest zajebiscie zabawna ;d
this is a land of wolves now
- nicram
Robię to samo co Ty. To Ty rzuciłeś tezę o jakże ważnym wpływie Atheist na death metal, więc chętnie poczytam jaki to był wpływ. Nie słyszałem zespołów, które inspirowały się Atheist (masz na myśli Sceptic, którzy powtarzali w co drugim wywiadzie jaki wpływ mieli na nich właśnie Atheist :-)), nie słyszałem zespołów, które inkorporowały do swojej muzyki elementy muzyki Atheist, ale słyszałem wiele, które robiły to samo co MA. Napisz proszę. Pragnę poszerzyć swoją wiedzę o metalu.twoja_stara_trotzky pisze: nieładnie tak rzucać tezę, a później się rakiem wycofywać.
all the monsters will break your heart
- twoja_stara_trotzky
posłuchaj sobie takiego zespołu z Florydy, co się DEATH nazywa, albo poczytaj sobie wywiady stare np. z Grotesque / At The Gatesnicram pisze:Robię to samo co Ty. To Ty rzuciłeś tezę o jakże ważnym wpływie Atheist na death metal, więc chętnie poczytam jaki to był wpływ. Nie słyszałem zespołów, które inspirowały się Atheist (masz na myśli Sceptic, którzy powtarzali w co drugim wywiadzie jaki wpływ mieli na nich właśnie Atheist :-)), nie słyszałem zespołów, które inkorporowały do swojej muzyki elementy muzyki Atheist, ale słyszałem wiele, które robiły to samo co MA. Napisz proszę. Pragnę poszerzyć swoją wiedzę o metalu.twoja_stara_trotzky pisze: nieładnie tak rzucać tezę, a później się rakiem wycofywać.
Ciekawe. Czyżby taka była odległość między Altars of Madness, a Piece of Time? Zawsze traktowałem te płyty jako dopełnienia, nie przeciwności. Zadanie domowe, brzmi. Przesłuchać wieczorem obie, wrócić i przeprosić. Prawdziwy mężczyzna, który skończył już trzydzieści lat potrafi stawić czoła temu zadaniu.nicram pisze:Robię to samo co Ty. To Ty rzuciłeś tezę o jakże ważnym wpływie Atheist na death metal, więc chętnie poczytam jaki to był wpływ. Nie słyszałem zespołów, które inspirowały się Atheist, nie słyszałem zespołów, które inkorporowały do swojej muzyki elementy muzyki Atheist, ale słyszałem wiele, które robiły to samo co MA. Napisz proszę. Pragnę poszerzyć swoją wiedzę o metalu.twoja_stara_trotzky pisze: nieładnie tak rzucać tezę, a później się rakiem wycofywać.
- nicram
At the Gates? O nie dziękuję. Nie lubię. O rzekomym wpływie Atheist na Death było w odpowiednim wątku. Znowu zły strzał.twoja_stara_trotzky pisze:posłuchaj sobie takiego zespołu z Florydy, co się DEATH nazywa, albo poczytaj sobie wywiady stare np. z Grotesque / At The Gatesnicram pisze:Robię to samo co Ty. To Ty rzuciłeś tezę o jakże ważnym wpływie Atheist na death metal, więc chętnie poczytam jaki to był wpływ. Nie słyszałem zespołów, które inspirowały się Atheist (masz na myśli Sceptic, którzy powtarzali w co drugim wywiadzie jaki wpływ mieli na nich właśnie Atheist :-)), nie słyszałem zespołów, które inkorporowały do swojej muzyki elementy muzyki Atheist, ale słyszałem wiele, które robiły to samo co MA. Napisz proszę. Pragnę poszerzyć swoją wiedzę o metalu.twoja_stara_trotzky pisze: nieładnie tak rzucać tezę, a później się rakiem wycofywać.
all the monsters will break your heart
- Harlequin
Trocek jednak potrafi opowiadać dowcipy :) jedyna objawiona i słuszna prawda fajnie brzmi pod wpływem przemarzniętej łysinki, loltwoja_stara_trotzky pisze:na szczęście nagrało same lepsze, pomijając lata 80 :DDrone pisze:Chciałbym, żeby KING CRIMSON nagrało choć jedną taką płytę jak "Unquestionable Presence" :)
edit: nie żebym deprecjonował KC, ale "SAME LEPSZE" jest tutaj nietrafione. dajmy na to "in the wake of poseidon" lepsze nie jest od UP
- twoja_stara_trotzky
nie no, ten koniec świata będzie, skoro jest więcej ludzi, którzy twierdzą, że ATHEIST jest lepszy od KING CRIMSON.
- Drone
TO SĄ HIPERBOLE :)Riven pisze:o nadleciał. tak, srake, w ogole przy KC Atheist to bezwartościowe gowno, zaorac i do wora. pewnie. ta tendencja do polaryzacji jest zajebiscie zabawna ;d
Zajrzyj do tematu "PUNK" :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Harlequin
paczaj na edit powyzej.twoja_stara_trotzky pisze:nie no, ten koniec świata będzie, skoro jest więcej ludzi, którzy twierdzą, że ATHEIST jest lepszy od KING CRIMSON.
Nie, generalnie Atheist nie jest lepszy niż KC, bo KC ma przynajmniej (dla mnie) 4 płyty genialnie, ale nie uważam, jakoby dwójka Atheist była słabsza od jakiegokolwiek dokonania KC,z lat 70. lub 90.
- twoja_stara_trotzky
bez zmian, bo The Wake to jedna z dwóch najlepszych płyt KC :)
- Riven
- Kontakt:
@Drone
No tak, punkowy ulver, o to chodzi? :) Jeśli tak, to mysle ze dla jasności dyskusji powinnismy rozgraniczyć miedzy punkowym "attitude" (które jest imo potrzebne w 90% muzyki), a punkiem rozumianym scislej, jako gatunek muzyczny. bo jak nie, to zaraz będzie kolejny niepotrzebny flame:)
No tak, punkowy ulver, o to chodzi? :) Jeśli tak, to mysle ze dla jasności dyskusji powinnismy rozgraniczyć miedzy punkowym "attitude" (które jest imo potrzebne w 90% muzyki), a punkiem rozumianym scislej, jako gatunek muzyczny. bo jak nie, to zaraz będzie kolejny niepotrzebny flame:)
- Drone
@Riven - wytłumaczę Ci to kiedy indziej, bo zaraz będzie znowu afera.
A Trocki dał się podejść jak dziecko z tym UP i KING CRIMSON. Czy ja gdzieś napisałem, że UP > KING CRIMSON? To on w swoim móżdżku wystawiacza ocen od razu przyjął taką tezę. A przecież gdyby KING CRIMSON nagrało płytę inspirowaną UP, to mielibyśmy szansę na arcydzieło. O to mi chodziło. I oczywiście nie wszystkie płyty KING CRIMSON są lepsze od UP, to chyba oczywiste. W zasadzie UP to rzeczywiście poziom najlepszych dokonań KING CRIMSON.
A Trocki dał się podejść jak dziecko z tym UP i KING CRIMSON. Czy ja gdzieś napisałem, że UP > KING CRIMSON? To on w swoim móżdżku wystawiacza ocen od razu przyjął taką tezę. A przecież gdyby KING CRIMSON nagrało płytę inspirowaną UP, to mielibyśmy szansę na arcydzieło. O to mi chodziło. I oczywiście nie wszystkie płyty KING CRIMSON są lepsze od UP, to chyba oczywiste. W zasadzie UP to rzeczywiście poziom najlepszych dokonań KING CRIMSON.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
spoko, jak cos to jestem online. poza tym moznaby ustalić kolejne piwo - Mort już wyrazil chec. Chociaz niestety wypadnie to chyba dopiero po nowym roku - no ale /offtopic
Z trzech.twoja_stara_trotzky pisze:bez zmian, bo The Wake to jedna z dwóch najlepszych płyt KC :)
1. Red
2. Islands
3. In the Wake of Poseidon
Notabene pomyślałem dzisiaj o tym, że Jupiter jest gęsty niczym muzyka King Crimson. Jebana telepatia.
Ostatnio zmieniony 15-12-2012, 20:07 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- Harlequin
Najlepszość jest pojęciem względnym, zwłaszcza w przypadku takiego kameleona jak KC:)
Ja wyżej od "Wake" stawiam absurdalnie surrealistyczny Lizard, piękny Islands, monumentalny debiut i wyrachowany Red. I nie uważam, aby UP im w jakiś sposób ustępował. jestem natomiast pewien tego, ze wolę posłuchać UP niż dajmy na to "Larks'...", które (czysto subiektywnie) nie bardzo mi się podoba.
edit: o czym tu w ogóle gadamy, skoro i KC i UP to muza najwyższej próby.
Ja wyżej od "Wake" stawiam absurdalnie surrealistyczny Lizard, piękny Islands, monumentalny debiut i wyrachowany Red. I nie uważam, aby UP im w jakiś sposób ustępował. jestem natomiast pewien tego, ze wolę posłuchać UP niż dajmy na to "Larks'...", które (czysto subiektywnie) nie bardzo mi się podoba.
edit: o czym tu w ogóle gadamy, skoro i KC i UP to muza najwyższej próby.
- Sybir
A czy Kolega zastanawiał się kiedyś, jaki wpływ na muzykę KC i A miał upadek komunizmu? Tak się przypieprzam, bo znowu jakoś nie chwytam - wydumanej, jak mi się zdaje - tezy, postawionej zresztą na dość kontrowersyjnym przykładzie.Drone pisze:A przecież gdyby KING CRIMSON nagrało płytę inspirowaną UP, to mielibyśmy szansę na arcydzieło.
Jak czytam takie fanaberie, trollizmy, to zaczynam tracić pewność, że 21.12 końca nie będzie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz