Drone pisze:twoja_stara_trotzky pisze:lol
Marzanna to najlepszy metalowy album AD 2012.
LOL
Coś ci się srogo pod kopułą popierdoliło zatem :D
Maćku,
Gdzieś tam wcześniej wspomniałeś co nieco o Furii w kontekście polskich arcydzieł sztuki użytkowej (motoryzacja). O ile Polonezem Caro, Polonezem Atu, czy Atu Plus nikt się nie zachwycał w krajach o bardziej rozwiniętych wymaganiach klientów, o tyle "Marzanną" owszem. Puściłem tego kilkadziesiąt sztuk na wymianę za granicę do różnych wytwórni i kapel. Niestety dla Ciebie, opinie na temat zawartości tego krążka są zbieżne bądź bliskie opinii Piotra (z którym to z reguły się nie zgadzam, a jego uwielbienie dla kolegi, któremu się udało, uważam za jakąś patologię). Lider jednego bardzo szanowanego przeze mnie zespołu, nad którym też na Masterfulu się zbiorowo bryndzlowano, wręcz tryskał nasieniem w swoich słowach uwielbienia dla zawartości tego krążka. Nie jest więc tak, że zespół ten jest tylko w Polsce znany i się sprzedaje (a sprzedaje się wykurwiście) z powodu dziwacznych tekstów, wywiadów i najebanego pana na scenie.
Swoją drogą, puściłem za granicę również kilkadziesiąt sztuk ostatniego Blaze of Perdition i opinie były również mega entuzjastyczne i nigdy w nich nie padło słowo Watain.
Czy o czymś do świadczy? Pewnie tak. Często w wywiadach polscy artyści (czyt. młodzi adepci metalu) narzekają, że poza krajem uważa się ich sztukę za jakiś zaścianek. A tu chuj, poza krajem podniecają się jakimś materiałem, a na miejscu jakoś tak z dużym dystansem, jakby jednak było się czego wstydzić. Trochę jak z tym Polonezem Caro, a co kurwa ze stylistyką Beskida zajebaną przez Renault na potrzeby Twingo?
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD