FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: FURIA
geniusz Furii objawił sie na ostatniej płycie napiszę Wam to po raz ostatni :)
plyta bez wątpienia kpl. Jak ktos jeszcze nie zalapal jej geniuszu katowac sie az wejdzie ... Do bolu, do zesrania, do skumania!
plyta bez wątpienia kpl. Jak ktos jeszcze nie zalapal jej geniuszu katowac sie az wejdzie ... Do bolu, do zesrania, do skumania!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
oczywiście, że ostatnia płyta to jest skok o kilka długości, w ogóle nie da się jej porównywać z wcześniejszymi rzeczami (chociaż też je lubię).
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Za każdym razem mi sie ciągnie jak glut z nosa. W tym temacie zdecydowanie zgadzam się z Ciastorem.Ihasan pisze:geniusz Furii objawił sie na ostatniej płycie napiszę Wam to po raz ostatni :)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- wombat
- zaczyna szaleć
Ja z kolei ostatnia plyte furii calkowicie olalem przez słaby halny, który jest tak przepitolony, ze ojapierdole. W kazdym razie widzac opinie nt nowej plyty postanowilem, ze ja sprawdze, lepsze to, niz po raz nty sluchac MPJ i Plon, ktore znam na pamiec. No i jeszcze huta była dobra.
- Sybir
Re: Odp: FURIA
Huta i Marzanna imo opus magnum, Halny natomiast znam raczej słabo.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- w mackach Zła
Zgadza się, przynudza niemożebnie.Alsvartr pisze:Za każdym razem mi sie ciągnie jak glut z nosa.Ihasan pisze:geniusz Furii objawił sie na ostatniej płycie napiszę Wam to po raz ostatni :)
Płon bardzo lubię, teksty na tej epce były najlepsze
- Castor
- weteran forumowych bitew
Problemem ostatnich wydawnictw zarówno Furii jak i MasseMord jest to, że są one robione na szybcika, bez większego przemyślenia i refleksji. Przez co kompozycje je tworzące stały się proste, jednostajne, żeby nie użyć słowa monotonne. To po pierwsze. A po drugie brakuje tych ciekawych aranżacji, których słucha się z przyjemnością i do których chętnie się wraca. A Ci którzy twierdzą inaczej niech znajdą na Marzanie lepsze utwory niż np. te dwa:
O tak. Halny to jednak duży zawód był.wombat pisze:Ja z kolei ostatnia plyte furii calkowicie olalem przez słaby halny, który jest tak przepitolony, ze ojapierdole.

- Sybir
Castor, why so serious?Castor pisze:Problemem ostatnich wydawnictw zarówno Furii jak i MasseMord jest to, że są one robione na szybcika, bez większego przemyślenia i refleksji. Przez co kompozycje je tworzące stały się proste, jednostajne, żeby nie użyć słowa monotonne. To po pierwsze. A po drugie brakuje tych ciekawych aranżacji, których słucha się z przyjemnością i do których chętnie się wraca. A Ci którzy twierdzą inaczej niech znajdą na Marzanie lepsze utwory niż np. te dwa:
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir
Tak jakby. Zwyczajnie nie potrafię się zgodzić z tym, co napisałeś, choć nie jestem tzw. "die hardem" Furii. Ostatnie nagrania w/w zespołów to raczej kolejny etap rozwoju, przynajmniej tak to słyszę, niż stagnacja, pętla i zjadanie własnego ogona.
- Castor
- weteran forumowych bitew
być może to kolejny etap, ale rozwojem bym tego nie nazwał ;)Sybir pisze:Tak jakby. Zwyczajnie nie potrafię się zgodzić z tym, co napisałeś, choć nie jestem tzw. "die hardem" Furii. Ostatnie nagrania w/w zespołów to raczej kolejny etap rozwoju,
Tak daleko bym nie poszedł, ale pewne oznaki zmęczenia materiału już słychać. A może zwykły przerost formy nad treścią?Sybir pisze:przynajmniej tak to słyszę, niż stagnacja, pętla i zjadanie własnego ogona.
Oj tam, oj tam. No dobra -> troszeczkę ;)0ms pisze:Castor pisze:A co? Znowu mnie poniosło?:DCastor pisze:Geniusz Furii

- Dragazes
- w mackach Zła
Castor pisze:Problemem ostatnich wydawnictw zarówno Furii jak i MasseMord jest to, że są one robione na szybcika, bez większego przemyślenia i refleksji. Przez co kompozycje je tworzące stały się proste, jednostajne, żeby nie użyć słowa monotonne. To po pierwsze. A po drugie brakuje tych ciekawych aranżacji, których słucha się z przyjemnością i do których chętnie się wraca. A Ci którzy twierdzą inaczej niech znajdą na Marzanie lepsze utwory niż np. te dwa:
O tak. Halny to jednak duży zawód był.wombat pisze:Ja z kolei ostatnia plyte furii calkowicie olalem przez słaby halny, który jest tak przepitolony, ze ojapierdole.
Nie wiem czy lepsze, bo nigdy nie staram się wartościować tego co mi się podoba. Końcóweczka płyty w postaci: Kosi Ta Śmierć, Pódź W Dół i Są To Koła jest zajebista.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Lykantrop
Castor sam jest zawód. "Halny" to najlepsza co Furia nagrała. A ich ostatnia płyta to takie patetyczne i rzewne utyskiwanie dla disco polowców, którzy się przechrzcili na metalowców. Powaga.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95