Posłuchałbym bym czegoś podobnego do epki Enslaved - Thorn. Poza tym chętnie poznałbym zespół w którym gitarzyści grają po Szwedzku, za to perkusista napierdala blaściarnię w stylu np Brodequin.
Swallow the Sun - New Moon
Ghost Brigade - Isolation Songs
Sprawdź sobie jakieś losowe utwory z tych albumów. A jak to nie, to może Wine from Tears - Through the Eyes of a Mad, choć mi osobiście średnio wchodzi.
Alsvartr pisze:Potrzebuję czegoś w stylu jedynki October Tide/dwójki Katatonii. Nie wiem, jakiś melodic doom/death doom or sth? Jest cos takiego w ogóle?
Sprawdź debiut Finów z Rapture. Dobra kopia wymienionych.
Koleżanki i Koledzy! Poszukuję muzyki nieatrakcyjnej, minimalistycznej, bez wypukłych melodii, najlepiej bez sekcji rytmicznej. Do tego z wokalem, ale ten nie może śpiewać, co najwyżej wolno mu podnieść głos. Coś pomiędzy późnym Waitsem, Tibetem z "Hypnagogue", a jakimś ascetycznym hip-hopem. Żadnych studentów, jeno poważne propozycje proszę.
zna epusię armon kuilu? wokal co prawda jest, czasem nawet podśpiewujący, ale w tonie takim, że raczej rozkazuje odsłuch niż proponuje. ale z hip-hopem to to wspólnego nic nie ma, natomiast szatan jest rad.
Drone pisze:Koleżanki i Koledzy! Poszukuję muzyki nieatrakcyjnej, minimalistycznej, bez wypukłych melodii, najlepiej bez sekcji rytmicznej. Do tego z wokalem, ale ten nie może śpiewać, co najwyżej wolno mu podnieść głos. Coś pomiędzy późnym Waitsem, Tibetem z "Hypnagogue", a jakimś ascetycznym hip-hopem. Żadnych studentów, jeno poważne propozycje proszę.
przyszło mi na myśl:
jak jeszcze nie słyszałeś to na pewno warto, nawet jeśli parę momentów na płycie jest marszowo-rytmicznych ;)