NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: NILE
Nile nie jest przyzwoity, jest zajebisty. Co do tego kto kogo zjada, to nie chce mi się takich rzeczy rozkminiać. Dobrze, że istnieją obie te kapele, bo każda z nich prezentuje zupełnie inne podejście do grania death metalu.
- ultravox
- zahartowany metalizator
-
- mistrz forumowej ceremonii
wróć sobie i posłuchaj w maksymalnym skupieniu. jeśli nie słuchałeś od dłuższego czasu to jest szansa, że rozjebie Cię doszczętnie.ultravox pisze:Muszę jeszcze wrócić do tej płyty, chyba po prostu nie doceniłem jej w momencie, kiedy wyszła. Ale oczywiście i tak uważam, że jest co najmniej bardzo dobra.
-
- rasowy masterfulowicz
Nile pisze: At The Gate Of Sethu, the seventh full-length album from NILE, sold 3,800 copies in the United States in its first week of release to debut at position No. 131 on The Billboard 200 chart. The CD landed at position No. 2 on the Top New Artist Albums (Heatseekers) chart, which lists the best-selling albums by new and developing artists, defined as those who have never appeared in the Top 100 of The Billboard 200. The album also landed at no. 10 in current hard music chart!
NILE's previous album, Those Whom The Gods Detest, opened with 3,500 units back in 2009 to enter The Billboard 200 chart at No. 160.
I AM MORBID
- twoja_stara_trotzky
słabiutko.
- twoja_stara_trotzky
mówiłem o wynikach sprzedaży.
- twoja_stara_trotzky
płyty nie słuchałem i jakoś specjalnie mnie do niej nie ciągnie.
- twoja_stara_trotzky
no... dwa czy trzy razy więcej? :D
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Evangelion 8,5, a Torture 9,5 tysia w pierwszym tygodniu w jułesej. Tragiczne liczby jeśli brać pod uwagę popularność bendów. Notabene 41 koła WPB Slayera niby robi wrażenie w porównaniu, ale jak się spojrzy na bazę fanów też wychodzi żenada.
Ostatnio zmieniony 14-07-2012, 18:57 przez Kraft, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
bo ja wiem? taki wynik w pierwszym tygodniu w samych Stanach oznacza 100-120 koła ogólnej sprzedaży danej płyty. dziś, jak na metal, to BARDZO dużo. tragiczny jest wynik Nile, które teoretycznie ma podobny status jak Behemoth czy Cannibal Corpse, a sprzedaje dwa razy mniej...
-
E tam nudna. Nudne to były kolonie w Jastrzębiej Górze. Tu jest powrót w sprawdzone wakacyjne miejsce;)kregozmyk pisze:dokładnie. Lepiej posłuchać nowego Ehnahre, niż tracić czas na nudną podróż Nilem.twoja_stara_trotzky pisze:słabiutko.
A, tak przy okazji to tego harekriszna ile się sprzedało?
-
- rasowy masterfulowicz
Wraz z poprzednią płytą, której teżposzlo mniej więcej 9.5 to najlepsze otwarcie w historii CC co najmniej od czasu The Bleeding a moze i najlepsze w ich historii.Kraft pisze:Evangelion 8,5, a Torture 9,5 tysia w pierwszym tygodniu w jułesej. Tragiczne liczby jeśli brać pod uwagę popularność bendów. Notabene 41 koła WPB Slayera niby robi wrażenie w porównaniu, ale jak się spojrzy na bazę fanów też wychodzi żenada.
I AM MORBID
- Kraft
- weteran forumowych bitew
twoja_stara_trotzky pisze:dziś, jak na metal, to BARDZO dużo.
Każda z w/w kapel ma spokojnie po kilka baniek fanów, a Slayer pewnie kilkadziesiąt. W tym sensie jest to na moje oko dramat.Mort pisze:Wraz z poprzednią płytą, której teżposzlo mniej więcej 9.5 to najlepsze otwarcie w historii CC