ZBIGNIEW HOŁDYS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ZBIGNIEW HOŁDYS
I nie smućcie się kiedy go zabraknie, bo wielu chętnych na jego miejsce już czeka...
- moonfire
- zahartowany metalizator
Albo suczka Ramona.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
zapaliłbym blanta z Ramoną!
- megawat
- weteran forumowych bitew
Ja bym z Kukizem.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- moonfire
Ze Zbyszkiem nikt?
-
Ze Zbyszkiem tylko z lufy bo strasznie się ślini.
- moonfire
Ślinociąg Zbyszkowi i po krzyku

- hcpig
Na pociechę temu Hołdysu napiszę że dużo bardziej wkurwia mnie ten drugi w długich włosach, co jak śpiewa to dostaje jakiś drgawek i spazmów.
Yare Yare Daze
Ja nie palę, ale chętnie mógłbym zrobić kratkę (nie tą od Pandy) z Jarkiem Janiszewskim.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Janiszewski wesoły chłopak jest, wywiady z nim to zawsze były niezłe jaja. Zbiór hitów Bielizny też mi się podoba :)
- moonfire
Zgadza się, Janiszewski swój chłop.yossarian84 pisze:Janiszewski wesoły chłopak jest, wywiady z nim to zawsze były niezłe jaja. Zbiór hitów Bielizny też mi się podoba :)
- Drone
Załóżcie sobie wątek o Janiszewskim, do diaska. Tu jest Lebensraum dla Zbyszka nur!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- moonfire
Swoją drogą zawsze śmieszyły mnie czcze przechwałki muzyków Perfectu, Lady Pank, Lombardu, Maanamu, czy TSA o tym, jak to oni zęby zjedli na walce z komuną. Jeśli wielomiesięczne trasy koncertowe robione przez Pagart, chlanie, demolowanie hoteli, czy ruchanie groupies nazwiemy walką z komunizmem, to była to walka na fest.
Zbyszek tak, ale TSA? Nie przypominam sobie, ale być może coś wspominali.
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Zbyszek zjadł wszystkie kanapki milicjantom, ot jego cała walka.
To się nazywa fachowo "odcięcie od aprowizacji". Nie lekceważyłbym tego elementu walki.
- moonfire
Piekarczyk też chyba coś smutnego, kombatanckiego dodawał od siebie.535 pisze:Zbyszek tak, ale TSA? Nie przypominam sobie, ale być może coś wspominali.
Była też akcja z Maanamem, który w ramach protestu przeciwko władzy ludowej nie zagrał w stanie wojennym w Sali Kongresowej. Mit się rozwiał ostatnio, w ciekawej pozycji zawierającej wywiady z polskimi muzykami lat 80. koleżka z Mchu (wkurwia mnie odmienianie "Mechu") opowiedział o pewnym zespole, który nie zagrał w stanie w. na wielkiej imprezie, ale dlatego, że się pochlał, a nie z protestu. Tak giną mity. I dobrze, bo miejsce mitów powinno być na śmietniku historii. Offtopując, wydaje mi się, że za kilkaset lat większość historyków będzie śmiała się z mitu Solidarności, tak jak teraz śmieją się z przeróżnych cudów nad Wisłami i interwencji boskich. Wiadomo, że komunizm został rozmontowany przez służby, na polecenie, albo z przyzwoleniem Gorbaczowa i żadna opozycja nie pełniła w tym procesie decydującej roli. Ani Solidarność, ani JP2, bez zgody ZSRR nic by się nie rozmontowało. Hołdys, jak i Wałęsa mogą się szczycić, że z komuną walczyli, ale historia już swoje wie.