ROME - Flowers From Exile [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: ROME - Flowers From Exile [2009]
Ostatnie bdb, ale fakt, że teraz czas na coś bardziej skondensowanego ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ostatnio widziałem tego kolosaa na trzech osobnych płytach w MM, ale tanie to one nie były - warto wywalić tyle kasy?
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Jak nie jesteś strasznym fanem Rome, to nie warto wg mnie.
You've got nothing to lose but your lives.
Nie po prostu mam dwie poprzednie, które bardzo lubię, ale chyba będę kolekcjonował ich wsteczny katalog w takim razie ;)
- Random Apex
Dobrze robisz, naprawdę :) wcale nie jestem zaślepiona, ale pierwsze dwie rzeczy to mistrzostwo i najlepsze, co wydali.
No dobra, pierwsze cztery rzeczy. Ale nie więcej!
No dobra, pierwsze cztery rzeczy. Ale nie więcej!
- grot
ty chyba słońca nie lubisz, że tam karygodnie nie doceniasz Flowers
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- moonfire
Flowers najlepsze, ale pewnie już pisałem. Słońce masa ok. Szkoda, że tera pogoda taka skaszaniona jest.
- Random Apex
Bo Flowers nie ma takiego niesamowitego klimatu, jak chociażby Nera. Wy lubicie słońce, ja wolę siedzieć w piwnicy. :)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
IMO lepiej sie zaopatrzyc w ostatnia niz w plyty sprzed Flowers. Na pierwszych kilku materialach czuc bylo potencjal, odrobina dobrej muzyki tam byla, ale z plyty na plyte potencjalu bylo coraz mniej, az w koncu niemalze znikad dojebali Flowers, ktore odbieram jako realizacje tego, co probowali z siebie wydusic od Nera. To granie z kompletnie innej ligi i wreszcie ta ich muzyka przestala brzmiec sztucznie i tanio, wreszcie nie bylo zapychaczy i wreszcie material byl spojny, a do tego hiciarski i chwytliwy. Pamietam, ze w okolicach premiery FfE juz postawilem na nich krzyzyk po poprzedniczce, wiec zwlekalem z rok z odsluchem ;) Najlepiej posluchaj ostatniej i sam zdecyduj.DCI Hunt pisze:Nie po prostu mam dwie poprzednie, które bardzo lubię, ale chyba będę kolekcjonował ich wsteczny katalog w takim razie ;)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ale ta piwnica jest ulokowana nad ziemia, tekturowa i czesto wietrzona. Sa momenty na Nera, ale bez przesadyRandom Apex pisze:Bo Flowers nie ma takiego niesamowitego klimatu, jak chociażby Nera. Wy lubicie słońce, ja wolę siedzieć w piwnicy. :)
- Random Apex
@0ms, "materiał chwytliwy i hiciarski" to piszesz o FfE, dobrze rozumiem? Nie o tym, co wydali ostatnio? A co myślisz o tym trzypłytowcu? I skąd "sztuczność i taniość" w pierwszych wydawnictwach? Gdzie masz plastik i tandetę? Pokaż mi dokładne przykłady, bo mi tego mój radar nie pokazuje.
Nie żeby nie podobało mi się to co słyszałem z płyt przed "Flowers...", ale to już faktycznie muzyka z górnej półki i zupełnie inna liga. tego 3-płytowego potwora chętnie bym przygarnął, ale droga ta przyjemność, a chyba bez słuchania ostroznie mogę założyć, że nie jest arcydzieło...0ms pisze: Flowers, ktore odbieram jako realizacje tego, co probowali z siebie wydusic od Nera. To granie z kompletnie innej ligi i wreszcie ta ich muzyka przestala brzmiec sztucznie i tanio
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Nie chodzi o tandete czy plastik, tylko o straszna syntetycznosc i "taniosc", ktora wiele tym plytom odbiera. To, co mogloby kluc w uszy syntetycznoscia jest na Flowers schowane, nie wyciagniete na pierwszy plan jak w przypadku kilku pierwszych wydawnictw. Tak to przynajmniej odbieram.Random Apex pisze:@0ms, "materiał chwytliwy i hiciarski" to piszesz o FfE, dobrze rozumiem? Nie o tym, co wydali ostatnio? A co myślisz o tym trzypłytowcu? I skąd "sztuczność i taniość" w pierwszych wydawnictwach? Gdzie masz plastik i tandetę? Pokaż mi dokładne przykłady, bo mi tego mój radar nie pokazuje.
A piszac o hitach mialem na mysli Flowers, tak. Ostatnia natomiast bardzo lubie. Moja druga ulubiona po Flowers. I tam rowniez czuc, ze panowie (tudziez Jerome) nauczyli sie wreszcie eksponowac tylko to, co eksponowac nalezy
Ale pierwsze sa po prostu znacznie gorsze. A sa to plyty zbyt drogie - z tym sie zgodzeDCI Hunt pisze:Nie żeby nie podobało mi się to co słyszałem z płyt przed "Flowers...", ale to już faktycznie muzyka z górnej półki i zupełnie inna liga. tego 3-płytowego potwora chętnie bym przygarnął, ale droga ta przyjemność, a chyba bez słuchania ostroznie mogę założyć, że nie jest arcydzieło...0ms pisze: Flowers, ktore odbieram jako realizacje tego, co probowali z siebie wydusic od Nera. To granie z kompletnie innej ligi i wreszcie ta ich muzyka przestala brzmiec sztucznie i tanio
Tak, tak. Pisałem dwa posty na raz i namieszałem - chodziło mi o to, że "Flowers..." to już zupełnie inny, dużo wyższy poziom.
- Nerwowy
Moim zdaniem z Rome warto jest mieć wszystko, no może oprócz nieszczęsnego Nos Chants Perdus chociaż i tam są momenty. Pozostaje tylko kwestia cen które do niskich niestety nie należą - to nie jakiś Slayer czy inny Celtic Frost dla plebsu, żeby można było koło 3 dych ich płyty wyrwać ;d.
- Random Apex
To dla mnie strasznie krzywdzące opinie, zastanawiam się, co ja widzę w tych pierwszych albumach, czego Wy nie widzicie?
- Nerwowy
Ja tam akurat bardzo lubię te płyty szczególnie C i MMM, ale zgodzę się z opinią, że dopiero na Flowers... ten zespół zabrzmiał odpowiednio naturalnie.Random Apex pisze:To dla mnie strasznie krzywdzące opinie, zastanawiam się, co ja widzę w tych pierwszych albumach, czego Wy nie widzicie?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Random Apex pisze:ja wolę siedzieć w piwnicy. :)

O RLY?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Morph pisze:Random Apex pisze:ja wolę siedzieć w piwnicy. :)
O RLY?

Ja RLY.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Haaaaaaaahaaaaaaaaaaaha, ale ktoś genialny opis kfiatuf walnął na RYMie.
Leonard Cohen meets Michael Gira in a cheap sicilian restaurant, hands him a flamenco guitar and talks about his youth and stuff.
Give birth to something dead