SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: SLAYER vs METALLICA

26-05-2012, 21:51

Kraft pisze:
Adrian696 pisze:a pierwszy raz napisałes to w rozmowie z chyba Dronem, gdzie on raczył zauwazyc ze BS zjadaja metke i Sleya, a ty ripostowałes, ze dla chyba dla pierdzieli wychowanych w latach 90
Znów coś wyjmujesz z kontekstu i przeinaczasz. Jak BS może ich zjadać, kiedy to dwa różne światy są. Nieporównywalne. Nigdy nie napisałem złego słowa o BS, a już na pewno nie z OO w składzie. Wbij to sobie do głowy.
Kraft pisze:
bez jej, BS to jest klasa wyżej od Metalliki i Slayera razem wziętych.
Dla pierdzieli urodzonych przed 70' chyba
Kraft pisze:
hcpig pisze:zakładając że Black Sabbath to Jenna Jameson, to Metallica i Slayer są co najwyżej Klaudią Figurą i Marianną Rokitą.
Weź nie kpij. Precyzyjni mordercy z Bay Area >>>>>>>>>>>>>>>>>>> dzieci kwiaty na kwasie. :D
Kraft pisze:
hcpig pisze:Tak jak uwielbiam Metallikę tak (stary) BS jest po prostu lepszy, nawet takie pozornie chujowe numery jak 'Changes', 'Who are you?' albo 'She's gone' są jak grom z jasnego nieba, który się lekceważy dopóki nie pierdolnie człowieka znienacka.
Wspólnego mianownika nie znajdziemy. Ja się raduję, że punk, speed i thrash wespół zgładziły ten rodzaj estetyki, a przynajmniej zepchnęły do wąskiej niszy. Od liryków, przez dźwięk aż po imidż, było to odbicie ciężkiej muzy gitarowej z rąk wiochmenów. Najpierw tych w za dużych marynarkach i hawajskich koszulkach, a potem tych w makijażu i babskich fatałaszkach.
A teraz błagam - idź sobie.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 22:00

Ja tu piszę o glamie, hair metalu, części heavy, a nie BS :)
I jak pisałem wcześniej, BS nie da się równać do Slayera i Mety, to zwyczajnie idiotyczne. Co nie zmienia faktu że są pierdziele, które zaprzeczają klasie metalowych bendów w ogóle. Poza świętą trójcą Kaczkowskiego i spółki nie widząc świata.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-05-2012, 22:06

Kraft pisze:Ja tu piszę o glamie, hair metalu, części heavy, a nie BS :)
Misiu, a czy Jaster pisał o glamie czy o BS??? Bedziesz teraz udawał, ze nie nasrałes w talerz??
Milczeniem pomine kolejna złota mysl, ze w takim przypadku o którym piszesz punk nie mogł zgładzic tego hair metalu, bo zwyczajnie był wczesniej.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 22:21

Raz, sam opis do BS kompletnie nie pasuje, więc o nich pisać nie mogłem. Dwa, punk istniał przed boomem na hair metal, po nim, i istnieć będzie dalej. Ale największy impact miał w latach 80-tych, kiedy na spółę z thrashem przyczynił się do pomoru zespolików parających się przypowieściami o smokach i tym podobnych. Zwyczajnie to ty pierdolisz w tym momencie, i proszę cię kurwa skończ mi imputować rzeczy których nie pisałem. Generalnie mógłbyś się wylogować już.
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

26-05-2012, 23:00

Kraft pisze: "Which song by another artist do you wish you had written?"
That's tough. Probably Get This by Slipknot. - dla BBC News
To akurat mnie nie dziwi, bo "Get this" to taki slipknotowy "Dittohead". King ma ciągoty do pisania prostych, niemal punkowych petard i "Get this" w te jego ciągoty idealnie się wpasowuje.
Swoją drogą, mogliby slejerzaki nagrać swoją wersję tego kawałka - oj, byłoby pierdolnięcie co się zowie
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
535

26-05-2012, 23:22

Niech Slayer nagra dwadziescia cztery godziny i skończy się argumentacja. Araya doskonale wykrzyczy rozpacz, konkurencja wykona swoje jejejejyeahołyeah....i temat można zamknąć.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 23:27

535 pisze:Niech Slayer nagra dwadziescia cztery godziny i skończy się argumentacja
Joy Division? To dopiero byłaby rzeź... tego doskonałego utworu :)
535

26-05-2012, 23:42

Tu się zgadzamy Hetfield zrobiłby z tego prawdziwy Blood Red...względnie, parafrazując Bloodline.., a może nawet Axis.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 23:56

Nie trzeba Joy Division by Heta skasować. Wystarczy, że Animal mu wskakuje na scenę w Fillmore i już wychodzi na zagubione dziecko. Metalowe covery punkowych wałków to w większości padaka i kastracja oryginalnych emocji.
535

26-05-2012, 23:59

Do tego trzeba mieć wysoki, histeryczny i rozpierdolony, wrzeszczący wokal, więc nie muszę dodawać kto w tym względzie dominuje...

a przeca dri to nie punkowcy
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

27-05-2012, 00:04

tutaj zgoda, Tom pewnie by to zawrzeszczał na amen ;)
535

27-05-2012, 00:13

Na ale pisząc że Hetfield to jeden z najlepszych wokali metalowych chyba żartowałeś? Przecież, przy całym szacunku, on się nawet do chóru kościelnego nie łapie
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

27-05-2012, 00:19

Metalowych, przy punkowych trzeba pewnej finezji, a nie miażdżenia konkurencji:
http://www.youtube.com/watch?v=RDhfP5M3Zbg
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

27-05-2012, 00:29

o tym forum ktoś napisze magisterke, tfu, doktorat.
535

27-05-2012, 00:36

Jak mawia, (jednak) klasyk: "Chcesz napisać o mnie pracę magisterską? Zadzwoń...Mój numer..."
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

27-05-2012, 01:16

nie no kurwa, jednak Slayer.

patrze na regał :
Slayer LP 6 sztuk
Metallica LP 4 sztuki
Slayer CD/single 10 sztuk
Metallica CD - zero, jakies przegrywki only

sentyment, pirackie kasety, malowany na zamównie telewizor Jump in the Fire, węgierskie koszulki MoP nie zmienią faktu, że Slayer jest namber łan, zapewne na zawsze ( razem z Mercyful Fate rzecz jasna )
535

27-05-2012, 01:31

Sova pisze:nie no kurwa, jednak Slayer.

patrze na regał :
Slayer LP 6 sztuk
Metallica LP 4 sztuki
Slayer CD/single 10 sztuk
Metallica CD - zero, jakies przegrywki
mnożę to wszystko przez 30 złotych + pocztę i jednak SLAYER - LULU poszedł LULU.

e
Jeszcze dla pewności patrzę na kasę fiskalną , a tam pargon -30 złotych za ostatnią sprzedaną Mgłę.

Budzi mnie gromada uśmiechniętych dzieci , wszystkie chcą batonika, znad tego wszystkiego pierdolony krzyk -Jasiek dziesiąty się zbliża...

2e
Wszystkim cwaniakom liczącym cudze paragony, przekazuję za pośrednictwem Szefa serdeczne WYPIERDALAĆ...
535

27-05-2012, 03:14

Kłóćmy się i spierajmy, jak mężczyźni, a nie gnoje, tylko proszę przez pryzmat faktów , a nie mrzonek i młodzieńczych fantazji.

VS

Czerstwa, notabene słabo wykonana i jak zwykle słabo wykrzyczana galopada przeciwko zorganizowanej i z góry ustawionej "na sukces" maszynie. Taki jest Zabójca. Jakieś głupie równania kończa się zwykle ciężkim nokautem...
535

27-05-2012, 03:27

Pytanie na dzisiaj jest takie: Z czym kojarzy Ci się THRASH METAL. Zapewniam, że w większości padnie odpowiedź na S...., a gdy zadać pytanie co i kto gra Rocka (takiego metalowego) jestem pewien, że M przegra, nie tylko, z ponad siedemdziesięcioletnim, dziadem, bo jeszcze parę zespołów, dobrych rockowych działa. Powoli, pomału - ochłońcie chłopcy. Czasy nadmuchanych karier i wielkich przebojów , głównie dla dziewcząt, odeszły w niepamięć. Ukłony dla Szanonych Małżonek.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-05-2012, 03:56

wystarczy odpalic

i z tej biednej metallici nie ma co zbierac, takie sa fakty :)
co oni w ogole wtedy grali?

nawet nie mogli swoich porzadnych numerow zagrac w calosci tylko jakies medleye
uuuujeeeeeeeeeeeaaaaa

535, pelna zgoda w temacie rocka, natomiast Load to tak przereklamowana plyta ze ja jebe. jest niezla, ale robienie z tego jakiegos arcydziela rock n rolla to grube nieporozumienie.
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ