SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: SLAYER vs METALLICA

26-05-2012, 15:56

535 pisze:Nie chcę Wam Panowie przerywać, ale urzekła mnie wizja wymagania od SLAYER, czegoś więcej, niż pokazują, czy pokazali. Niby w jakim celu? Slayer to jest zespół metalowy. Od początku do końca. Oni nie muszą grać do kotleta. Argument o nieumiejętności rockowego grania jest zabawny. Araya zawsze się darł i nigdy nie zaśpiewa dobrze rockowego kawałka. Natomiast Hetfield ma nie tylko problemy z rockowymi partiami, ale i z darciem ryja. Stąd kowbojskie okrzyki, którymi łapie oddech...
bo taki Motorhead czy Ac/DC to nigdy nie wyjda poza swoje ramy stylistyczne czy instrumentalne bo nie potrafia, jakby potrafili to by zagrali dobra płyte popowa, a tak.... pozostaje im zyc w cieniu Load czy ReLoad

tak przy okazji bo mi sie jeszcze przypomniało odnosnie tego smiesznego Hall of Fame
co łaczy Motorhead, Deep Purple, Kiss, Rush czy Yes??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

26-05-2012, 15:58

Adrianie , tak lars w jakimś wywiadzie mówił że ma w dupie takiego fana co by słuchał tylko pierwszych płyt , poza tym zawsze powtarzali że bedą robić to co chcą no i tak zawsze niby było , ale t e death magnetic moim zdaniem było próbą grania tak jak kiedyś , nie do końca szczerą i udaną ale całkowity klocek to to nie był
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

26-05-2012, 16:01

całkowity klocek nie ale sraka tak
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

26-05-2012, 16:02

riff w judas kiss w chorusie mi się podoba :D
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 16:07

Adrian696 pisze:nie wiedziałem, ze muzycy w dzisiejszych czasach zyja z wydawania płyt, byłem pewien, ze z koncertów :)
Chyba zapomniałeś czym się te koncerty promuje :)
rozumiem, ze inne zespoły w wywiadach mówia, ze maja w dupie fanów i zawioda ich z przyjemnoscia :)
Większość niestety nie, dlatego sny o potędze muszą szybciutko weryfikować. Tak, artysta powinien mieć głęboko w dupie jęki i strachy fanów, konsekwentnie podejmować ryzyko.
LOL ale konkretnie jaki instrument powinni dorzucic
Nie wiem. Za to wiem że nie powinni się z góry ograniczać z powodu fanatyków, co zaznaczają w wywiadach.
na której płycie, nagrali autorski rockowy kawałek??
Nagrywali rockowe covery. Wystarczy :)
pewnie za to samo za co The Jackson 5, ABBA, Bee Gees, Madonna :) ale masz swiadomosc ze ta instytucja to prywatne Muzeum :)
ABBA masa ok. Słyszałeś jak chodzi bas w The Jacksons 5? :) Mistrzostwo świata. Niektóre płyty Madonny niszczą obiekty.
co udowodniła na Death Magnetic
Death Magnetic został znakomicie przyjęty przez większość fanów Mety, czego nie można powiedzieć o WPB i fanach Slayera. Musiałbyś wyściubić nosa poza masterfula by uwidzieć jak ten album jest okrutnie jebany na Zachodzie, nomen omen głównie za estetyczne konotacje ze Slipknotem :)
udowodniłes kiedys spustami na Dying Fetus ze sie nie znasz na Death Metalu, tak dzis udowodniłes ze na innych gatunkach tez sie nie znasz :)
chuja się tam znasz :)
[V]
mistrz forumowej ceremonii

26-05-2012, 16:11

Adrian696 pisze:
Heretyk pisze:
Adrian696 pisze: Metka raz rockuje, raz thrashuje, zalezy jak wiatr na listach przebojów wieje... a efekt od wieków zawsze chujowy
ale już nie przesadzaj :)
ale gdzie przesadziłem - toc po 4 płycie - niech bedzie ze po 5 choc jej nie lubie - to efekt ich zmian stylistycznych jest zawsze ten sam - chujnia
gruba przesada drogi kolego.Load to doskonala rockowa plyta.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-05-2012, 16:18

vicek pisze:Adrianie , tak lars w jakimś wywiadzie mówił że ma w dupie takiego fana co by słuchał tylko pierwszych płyt , poza tym zawsze powtarzali że bedą robić to co chcą no i tak zawsze niby było , ale t e death magnetic moim zdaniem było próbą grania tak jak kiedyś , nie do końca szczerą i udaną ale całkowity klocek to to nie był
a co miał biedny powiedzic - skończyły nam sie riffy Rudego, a i zapierdolone z Exodus tez juz wyszły i nie bedziemy wiecej tak grali ;) oczywiscie przesadzam, zeby mi jakis głuptak tu nie wyskoczył
DM to kiła, jakby tego nie rozpatrywac
Kraft pisze:Chyba zapomniałeś czym się te koncerty promuje :)
no Metka na ten przykład tegoroczne płytą wydana 21 lat temu
Kraft pisze:Tak, artysta powinien mieć głęboko w dupie jęki i strachy fanów, konsekwentnie podejmować ryzyko.
no mówie przeciez, ze taki Motorhead, AC/DC, czy Deep Purple to chuj a nie artysci
Kraft pisze:Nie wiem.
to jak juz sie dowiesz - to wroc i ponów zarzut ze korzystja tylko z klasycznego rockowego instrumentarium
Kraft pisze: ABBA masa ok. Słyszałeś jak chodzi bas w The Jacksons 5? :) Mistrzostwo świata. Niektóre płyty Madonny niszczą obiekty.
i wszytsko to Rock'n'ARoll w przeciwienstwie do Motorhead, Rush, Deep Purple czy Kiss
Kraft pisze:Death Magnetic został znakomicie przyjęty przez większość fanów Mety, czego nie można powiedzieć o WPB i fanach Slayera. Musiałbyś wyściubić nosa poza masterfula by uwidzieć jak ten album jest okrutnie jebany na Zachodzie, nomen omen głównie za estetyczne konotacje ze Slipknotem :)
ale to dowodzi tylko tyle, ze na zachodzie tak samo gówno sie znaja na muzyce jak ty, skoro WPB kojarzy im sie ze Slipknot :)
wiekszosc fanów aktualnej Mety LOL to tacy znawcy jak ty - KANON ROCKa - Hall of Fame błagam
[V] pisze:gruba przesada drogi kolego.Load to doskonala rockowa plyta.
własnie miałem napisac, ze zaraz przyjdzie Longinus lub Vulture i mnie zjebie za to :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
[V]

26-05-2012, 16:20

longinus696 pisze:
[V] pisze:wplyw Metalliki jest wiekszy.I nie rozbiega sie to tylko o osobiste preferencje. Po prostu gdy slucha sie przez lata dziesiatki plyt z róznych gatunków muzycznych,rozmawia sie z muzykami,czyta sie wywiady,robi sie wywiady,jezdzi sie na koncerty to takie wnioski nasuwaja sie same.Z tego ze ktos woli Slayer bo to thrash metal,szatan i oranie tego samego podwórka nic nie wynika.
Kontrowersyjny post. Moim zdaniem ciężko to stwierdzić z całą pewnością. Trzeba by było jakieś statystyki przeprowadzić. Teraz jeszcze kwestia rozstrzygnięcia, które z zainspirowanych zespołów grają bardziej wartościową muzykę. Moim zdaniem propozycja Slayer jest bardziej rasowa, konfrontacyjna i wymagająca. I nie chodzi o to, że to thrash metal, szatan i orgie, bo oprócz początkowego okresu działalności zespołu (zaledwie pierwsze dwie płyty) chyba nikt tego zespołu nie kojarzy z tymi rzeczami. Właśnie Slayer to coś znacznie więcej niż thrash i w ogóle więcej niż metal ze wszystkimi jego stylistykami razem wziętymi. To po prostu muzyka uniwersalna - wymykająca się jakimś konwencjom i próbom zaszufladkowania, czego dowiedli wielokrotnie, grając z przedstawicielami innych nurtów muzycznych (nawet hip-hopu), nagrywając różnorodne płyty - zawsze na czasie, ujawniając w swojej formule pierwiastki punku, noise-rocka etc.

Moim zdaniem obie kapele wyśmienite, ale Slayer jednak z przodu.
Tylko prekursorzy sa zawsze z przodu. czyli wiadomo kto.A Slayer to jednak tylko thrash ,tylko metal i okolice.Doprowadzony do perfekcji,to fakt,ale skala i rozmach i pole razenia zupelnie inne. Slayer pozostaje bozyszczem dla srodowisk undergroundowych,odniósl jednoczesnie spory sukces komercyjny jak na tak ekstremalna muzyke,ale nie ma go tam gdzie jest Metallica,nie przebija sie do popkultury,do glównego nurtu,nie ksztaltuje wyobrazni tlumów zauroczonych rockowa estetyka.Inna skala po prostu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-05-2012, 16:27

Otóż to. Metallica przebija sie do popkultury, być może będzie wskaźnikiem dla ludzi spoza metalowego świata, czym jest ta muzyka, jak Rolling Stones dla rocka. Aby poznać nazwę Slayer, trzeba już się w temat wgryźć nieco głębiej, tutaj Slayer jest wyznacznikiem bezkompromisowości i przykładem ekstremalnego grania. Obydwa zespoły zapełnia stadion, ale na koncercie Mety uświadczysz więcej ludzi, którzy lubią ich jako zespół, ale niekoniecznie chce im się zgłębiać metal. Na koncercie Slayera natomiast takich osób raczej sie nie uświadczy.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-05-2012, 16:30

Kraft pisze:
Riven pisze:DIM rozpierdala te mierne country smety juz od pierwszej minuty.
No właśnie, nawet te country kasuje jakościowo "metal" z DIM :)
po co cudzyslow? co jest niemetalowego w DIM? rozumiem, ze ta plyta moze sie nie podobac. ma specyficzne brzmienie i wiele patentow ktore dla twardoglowego metalucha ciezko zaakceptowac (pamietam stekania na numer z "rapem" - LOL), ale zeby podwazac, ze to jest metal, to juz dla mnie wyzszy poziom abstrakcji.

coz, GHUA ludzie w koncu skumali, to i pewnie to zalapia. kiedys.
this is a land of wolves now
[V]

26-05-2012, 16:32

e,na koncert Slayer tez laza przypadkowe osoby,zapytaj sie Rivena ilu ich spotka na tym koncercie na ursynaliach hehe
Tak po prawdzie jak bym mial urlop chetnie bym sie tam pojawil i spotkal bande chuja z masterfula ;D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-05-2012, 16:33

na ursynaliach to troche inna kwestia, bo to jest festiwal studencki na ktorym glowna gwiazda jest lump bizkit. na koncertach gdzie gwiazda wieczoru byl slayer jest juz bardzo metalowo. dla porownania na koncercie metallici wiecej widzialem ludzi "z ulicy" niz metalowcow, przynajmniej takie mam wrazenie. masa rodzin z malymi dziecmi, atmosfera w niektorych miejscach przypominala piknik. nie to, ze widze w tym cos zlego, w koncu zespol popowy
this is a land of wolves now
[V]

26-05-2012, 16:34

Riven pisze:
Kraft pisze:
Riven pisze:DIM rozpierdala te mierne country smety juz od pierwszej minuty.
No właśnie, nawet te country kasuje jakościowo "metal" z DIM :)
po co cudzyslow? co jest niemetalowego w DIM? rozumiem, ze ta plyta moze sie nie podobac. ma specyficzne brzmienie i wiele patentow ktore dla twardoglowego metalucha ciezko zaakceptowac (pamietam stekania na numer z "rapem" - LOL), ale zeby podwazac, ze to jest metal, to juz dla mnie wyzszy poziom abstrakcji.

coz, GHUA ludzie w koncu skumali, to i pewnie to zalapia. kiedys.
DIM i GHUA to sa wspaniale plyty,nigdy nie skumalem tych wszystkich zarzutów pod ich adresem.Wielbie.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

26-05-2012, 16:34

ja bałbym się przychodzić i spotkać pana w kominiarce z forum
Nasum

26-05-2012, 16:35

Tylko że na ursynaliach te przypadkowe osoby to będą fani Limp Bizkit albo po prostu studenciaki którym wszystko jedno co gra;)
[V]

vicek pisze:ja bałbym się przychodzić i spotkać pana w kominiarce z forum
Morph ci wpierdol obiecal ?:D
Nasum

vicek pisze:ja bałbym się przychodzić i spotkać pana w kominiarce z forum
a nie daj szatanie spotkać tam black metal kriga
[V]

26-05-2012, 16:36

Nasum pisze:Tylko że na ursynaliach te przypadkowe osoby to będą fani Limp Bizkit albo po prostu studenciaki którym wszystko jedno co gra;)
troche przejebane ze zgodzil sie grac przed Limp Bizkit ;(
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

26-05-2012, 16:38

Riven pisze:a koncercie metallici wiecej widzialem ludzi "z ulicy" niz metalowcow, przynajmniej takie mam wrazenie. masa rodzin z malymi dziecmi, atmosfera w niektorych miejscach przypominala piknik. nie to, ze widze w tym cos zlego, w koncu zespol popowy
Ta albo babcia z wnuczkiem. Miałem z takimi kiedyś do czynienia na koncercie mety. Chuj niech przychodzą. Ale po chuj ładują się pod scenę. Człowiek kulturalnie napierdala headbanging a ci tylko przeszkadzają i krzywo patrzą jak na zlocie radia ma ryja.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

26-05-2012, 16:39

Za takie tematy powinno sie bany rozdawać na kilka dni czy tydni. Osobny ban dla tych, którzy nie wybrali opcji SLAYER.
PENIS METAL
ODPOWIEDZ