UNLEASHED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: UNLEASHED
Ostatnia płyta - "As Yggdrasil Trembles" - rzeczywiście słabsza, przesłuchałem ją zaledwie kilka razy, ale na pewno nie na tyle słaba bym mógł powiedzieć, że nigdy już do niej nie wrócę. Przedostatnia - "Hammer Battalion" - była lepsza, miała naprawdę świetne momenty, natomiast przedprzedostatnia ("Midvinterblot") jest znakomita - dla mnie chyba najlepsza od czasów "Shadows in The Deep". Moim zdaniem wciąż trzymają dość przyzwoity poziom - nawet najsłabszej płyty UNLEASHED słucha mi się o wiele, wiele lepiej niż najlepszej płyty AMON AMARTH, które zdaje się, że aktualnie bije rekordy popularności. Lubię Unleashed i choć "płyty roku" nigdy nie nagrali i pewnie już nie nagrają to na pewno w ciemno zakupię ich kolejną płytę. Nie będzie to pewnie rewelacja jakiej spodziewam się po nowych płytach Asphyx, Autopsy czy Napalm Death, ale kilka przyjemnych chwil z pewnością dostarczy.
Ostatnio zmieniony 28-02-2012, 15:57 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Podziwiam Cie Maria, naprawdę, podoba mi się Twoje oddanie zespołom które kiedyś nagrywały zajebiste płyty a dzisiaj no niestety mielizny. Muszę kiedyś się z Tobą napić i pogadać osobiście o muzyce. A wracając do Unleashed, no cóż w zasadzie od Midvinterblot każda następna płyta dla mnie to straszna średniawka i nic na to nie poradzę.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
przytaczaj tytuły bo za 5 lat nie da się tego czytać ;))Maria Konopnicka pisze:Ostatnia płyta rzeczywiście słabsza - przesłuchałem ją zaledwie kilka razy, ale na pewno nie na tyle słaba bym mógł powiedzieć, że nigdy już do niej nie wrócę. Przedostatnia była lepsza - miała naprawdę świetne momenty, natomiast przed przedostatnia jest znakomita - dla mnie chyba najlepsza od czasów Shadows in The Deep.
ale faktycznie z trzech ostatnich ja tez za najlepszą uważam "Hammer Battalion" - dwa kolejne mogły dla mnie nie powstawać... obecnie mogą wypuszczać lepsze krążki raz na 6 czy 7 lat i mi by to bardziej pasowało
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Mam wrażenie, że niektórzy mają po prostu tendencję do zbyt surowego oceniania płyt, które się aktualnie nagrywa. Uważam np. że wspomniana przez Ciebie "Midvinterblot" jest płytą lepszą niż choćby "Across the Open Sea", a gdyby brzmiała bardziej surowo i wyszłaby w 1993 roku to wcale bym się nie zdziwił jakbym wówczas przyjął ją z jeszcze większym entuzjazmem niż moją ulubioną "Shadows in the Deep".Realista pisze:Podziwiam Cie Maria, naprawdę, podoba mi się Twoje oddanie zespołom które kiedyś nagrywały zajebiste płyty a dzisiaj no niestety mielizny. Muszę kiedyś się z Tobą napić i pogadać osobiście o muzyce. A wracając do Unleashed, no cóż w zasadzie od Midvinterblot każda następna płyta dla mnie to straszna średniawka i nic na to nie poradzę.
Unleashed nigdy nie był zespołem wybitnym, przełomowym, wizjonerskim, ale mieli swój styl i po prostu grali dobry death metal - ostatnia płyta rzeczywiście wyszła im słabiej, ale taka "Hammer Battalion" trzyma poziom - takie 100 proc. Unleashed w Unleashed.
PS Żeby się ze mną napić to najlepiej bywać na koncertach poza Warszawą, bo na te warszawskie zwykle przyjeżdżam samochodem. :)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
bifor kijejszon of tajm!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Realista
Może w końcu mi się przypomni jak to onegdaj bywało za gówniarza i ruszę dupę na jakiś koncert w ogóle. :)))Maria Konopnicka pisze:Mam wrażenie, że niektórzy mają po prostu tendencję do zbyt surowego oceniania płyt, które się aktualnie nagrywa. Uważam np. że wspomniana przez Ciebie "Midvinterblot" jest płytą lepszą niż choćby "Across the Open Sea", a gdyby brzmiała bardziej surowo i wyszłaby w 1993 roku to wcale bym się nie zdziwił jakbym wówczas przyjął ją z jeszcze większym entuzjazmem niż moją ulubioną "Shadows in the Deep".Realista pisze:Podziwiam Cie Maria, naprawdę, podoba mi się Twoje oddanie zespołom które kiedyś nagrywały zajebiste płyty a dzisiaj no niestety mielizny. Muszę kiedyś się z Tobą napić i pogadać osobiście o muzyce. A wracając do Unleashed, no cóż w zasadzie od Midvinterblot każda następna płyta dla mnie to straszna średniawka i nic na to nie poradzę.
Unleashed nigdy nie był zespołem wybitnym, przełomowym, wizjonerskim, ale mieli swój styl i po prostu grali dobry death metal - ostatnia płyta rzeczywiście wyszła im słabiej, ale taka "Hammer Battalion" trzyma poziom - takie 100 proc. Unleashed w Unleashed.
PS Żeby się ze mną napić to najlepiej bywać na koncertach poza Warszawą, bo na te warszawskie zwykle przyjeżdżam samochodem. :)
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
-
No taki trochę nietypowy, choć z drugiej strony od razu słychać, że to "te brzydale grajom";)
- Rattlehead
W sumie przesłuchałem go 3 razy i coraz bardziej mi się podoba. Może nawet zakupię nowy ochłap.
support music, not rumors
-
No co ty. Teraz nie czas na Unleashed, teraz inne płyty się kupuje;)
- Rattlehead
- twoja_stara_trotzky
znowu jakiś kurwa heavy metal... co za plaga...
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak trochę brakuje mocy w tym numerze.
- H-K44
Kurde, jestem w szoku, ale zgadzam się z Tobą. ;-)Maria Konopnicka pisze:Ostatnia płyta - "As Yggdrasil Trembles" - rzeczywiście słabsza, przesłuchałem ją zaledwie kilka razy, ale na pewno nie na tyle słaba bym mógł powiedzieć, że nigdy już do niej nie wrócę. Przedostatnia - "Hammer Battalion" - była lepsza, miała naprawdę świetne momenty, natomiast przedprzedostatnia ("Midvinterblot") jest znakomita - dla mnie chyba najlepsza od czasów "Shadows in The Deep".
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Gore_Obsessed
No tak... ten heavy metal... Nie tego szukam w muzyce metalowej. Ma być elektronika, dobry stary blusior, rock'n'roll, trip-hop i szczypta rocka progresywnego. Opcjonalnie w pakiecie dysonanse kosmicznej desolacji. Przydałyby się.twoja_stara_trotzky pisze:znowu jakiś kurwa heavy metal... co za plaga...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Adrian696
poczekam na płyte - osobiscie uwazam sie za wyznawce UNLEASHED ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- sveneld
- zaczyna szaleć
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A o rapowanych wokalach to Waćpan zapomniał? Muszą być i chuj.Gore_Obsessed pisze:No tak... ten heavy metal... Nie tego szukam w muzyce metalowej. Ma być elektronika, dobry stary blusior, rock'n'roll, trip-hop i szczypta rocka progresywnego. Opcjonalnie w pakiecie dysonanse kosmicznej desolacji. Przydałyby się.twoja_stara_trotzky pisze:znowu jakiś kurwa heavy metal... co za plaga...