UNLEASHED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Maria Konopnicka

Re: UNLEASHED

28-02-2012, 14:41

Ostatnia płyta - "As Yggdrasil Trembles" - rzeczywiście słabsza, przesłuchałem ją zaledwie kilka razy, ale na pewno nie na tyle słaba bym mógł powiedzieć, że nigdy już do niej nie wrócę. Przedostatnia - "Hammer Battalion" - była lepsza, miała naprawdę świetne momenty, natomiast przedprzedostatnia ("Midvinterblot") jest znakomita - dla mnie chyba najlepsza od czasów "Shadows in The Deep". Moim zdaniem wciąż trzymają dość przyzwoity poziom - nawet najsłabszej płyty UNLEASHED słucha mi się o wiele, wiele lepiej niż najlepszej płyty AMON AMARTH, które zdaje się, że aktualnie bije rekordy popularności. Lubię Unleashed i choć "płyty roku" nigdy nie nagrali i pewnie już nie nagrają to na pewno w ciemno zakupię ich kolejną płytę. Nie będzie to pewnie rewelacja jakiej spodziewam się po nowych płytach Asphyx, Autopsy czy Napalm Death, ale kilka przyjemnych chwil z pewnością dostarczy.
Ostatnio zmieniony 28-02-2012, 15:57 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

28-02-2012, 14:45

Podziwiam Cie Maria, naprawdę, podoba mi się Twoje oddanie zespołom które kiedyś nagrywały zajebiste płyty a dzisiaj no niestety mielizny. Muszę kiedyś się z Tobą napić i pogadać osobiście o muzyce. A wracając do Unleashed, no cóż w zasadzie od Midvinterblot każda następna płyta dla mnie to straszna średniawka i nic na to nie poradzę.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

28-02-2012, 14:49

Maria Konopnicka pisze:Ostatnia płyta rzeczywiście słabsza - przesłuchałem ją zaledwie kilka razy, ale na pewno nie na tyle słaba bym mógł powiedzieć, że nigdy już do niej nie wrócę. Przedostatnia była lepsza - miała naprawdę świetne momenty, natomiast przed przedostatnia jest znakomita - dla mnie chyba najlepsza od czasów Shadows in The Deep.
przytaczaj tytuły bo za 5 lat nie da się tego czytać ;))

ale faktycznie z trzech ostatnich ja tez za najlepszą uważam "Hammer Battalion" - dwa kolejne mogły dla mnie nie powstawać... obecnie mogą wypuszczać lepsze krążki raz na 6 czy 7 lat i mi by to bardziej pasowało
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Maria Konopnicka

28-02-2012, 16:17

Realista pisze:Podziwiam Cie Maria, naprawdę, podoba mi się Twoje oddanie zespołom które kiedyś nagrywały zajebiste płyty a dzisiaj no niestety mielizny. Muszę kiedyś się z Tobą napić i pogadać osobiście o muzyce. A wracając do Unleashed, no cóż w zasadzie od Midvinterblot każda następna płyta dla mnie to straszna średniawka i nic na to nie poradzę.
Mam wrażenie, że niektórzy mają po prostu tendencję do zbyt surowego oceniania płyt, które się aktualnie nagrywa. Uważam np. że wspomniana przez Ciebie "Midvinterblot" jest płytą lepszą niż choćby "Across the Open Sea", a gdyby brzmiała bardziej surowo i wyszłaby w 1993 roku to wcale bym się nie zdziwił jakbym wówczas przyjął ją z jeszcze większym entuzjazmem niż moją ulubioną "Shadows in the Deep".
Unleashed nigdy nie był zespołem wybitnym, przełomowym, wizjonerskim, ale mieli swój styl i po prostu grali dobry death metal - ostatnia płyta rzeczywiście wyszła im słabiej, ale taka "Hammer Battalion" trzyma poziom - takie 100 proc. Unleashed w Unleashed.

PS Żeby się ze mną napić to najlepiej bywać na koncertach poza Warszawą, bo na te warszawskie zwykle przyjeżdżam samochodem. :)
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-02-2012, 18:08

bifor kijejszon of tajm!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

29-02-2012, 13:12

Maria Konopnicka pisze:
Realista pisze:Podziwiam Cie Maria, naprawdę, podoba mi się Twoje oddanie zespołom które kiedyś nagrywały zajebiste płyty a dzisiaj no niestety mielizny. Muszę kiedyś się z Tobą napić i pogadać osobiście o muzyce. A wracając do Unleashed, no cóż w zasadzie od Midvinterblot każda następna płyta dla mnie to straszna średniawka i nic na to nie poradzę.
Mam wrażenie, że niektórzy mają po prostu tendencję do zbyt surowego oceniania płyt, które się aktualnie nagrywa. Uważam np. że wspomniana przez Ciebie "Midvinterblot" jest płytą lepszą niż choćby "Across the Open Sea", a gdyby brzmiała bardziej surowo i wyszłaby w 1993 roku to wcale bym się nie zdziwił jakbym wówczas przyjął ją z jeszcze większym entuzjazmem niż moją ulubioną "Shadows in the Deep".
Unleashed nigdy nie był zespołem wybitnym, przełomowym, wizjonerskim, ale mieli swój styl i po prostu grali dobry death metal - ostatnia płyta rzeczywiście wyszła im słabiej, ale taka "Hammer Battalion" trzyma poziom - takie 100 proc. Unleashed w Unleashed.

PS Żeby się ze mną napić to najlepiej bywać na koncertach poza Warszawą, bo na te warszawskie zwykle przyjeżdżam samochodem. :)
Może w końcu mi się przypomni jak to onegdaj bywało za gówniarza i ruszę dupę na jakiś koncert w ogóle. :)))
est
mistrz forumowej ceremonii

07-03-2012, 21:29

DCI Hunt

07-03-2012, 21:34

Kurde, jeszcze poprzedniej nie przesłuchałem jak należy...
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

08-03-2012, 07:55

Jakiś taki niecodzienny numer w ich wykonaniu.
support music, not rumors
est

08-03-2012, 07:58

No taki trochę nietypowy, choć z drugiej strony od razu słychać, że to "te brzydale grajom";)
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

08-03-2012, 08:14

W sumie przesłuchałem go 3 razy i coraz bardziej mi się podoba. Może nawet zakupię nowy ochłap.
est

08-03-2012, 08:27

No co ty. Teraz nie czas na Unleashed, teraz inne płyty się kupuje;)
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

08-03-2012, 08:38

LanaDelMikołajRey?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-03-2012, 19:06

znowu jakiś kurwa heavy metal... co za plaga...
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-03-2012, 21:54

Tak trochę brakuje mocy w tym numerze.
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

09-03-2012, 01:06

Maria Konopnicka pisze:Ostatnia płyta - "As Yggdrasil Trembles" - rzeczywiście słabsza, przesłuchałem ją zaledwie kilka razy, ale na pewno nie na tyle słaba bym mógł powiedzieć, że nigdy już do niej nie wrócę. Przedostatnia - "Hammer Battalion" - była lepsza, miała naprawdę świetne momenty, natomiast przedprzedostatnia ("Midvinterblot") jest znakomita - dla mnie chyba najlepsza od czasów "Shadows in The Deep".
Kurde, jestem w szoku, ale zgadzam się z Tobą. ;-)
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-03-2012, 07:43

twoja_stara_trotzky pisze:znowu jakiś kurwa heavy metal... co za plaga...
No tak... ten heavy metal... Nie tego szukam w muzyce metalowej. Ma być elektronika, dobry stary blusior, rock'n'roll, trip-hop i szczypta rocka progresywnego. Opcjonalnie w pakiecie dysonanse kosmicznej desolacji. Przydałyby się.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

10-03-2012, 08:27

poczekam na płyte - osobiscie uwazam sie za wyznawce UNLEASHED ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

10-03-2012, 09:50

No to jest nas dwóch :)
Only dead fish flows with the stream...
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-03-2012, 12:08

Gore_Obsessed pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:znowu jakiś kurwa heavy metal... co za plaga...
No tak... ten heavy metal... Nie tego szukam w muzyce metalowej. Ma być elektronika, dobry stary blusior, rock'n'roll, trip-hop i szczypta rocka progresywnego. Opcjonalnie w pakiecie dysonanse kosmicznej desolacji. Przydałyby się.
A o rapowanych wokalach to Waćpan zapomniał? Muszą być i chuj.
ODPOWIEDZ