SOULFLY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: SOULFLY - CONQUER

26-01-2012, 10:43

hcpig pisze:
Nerwowy pisze:"Dark Ages" to była dobra płyta, generalnie.
Też mi się nawet spodobała (tak samo 'Omen'), szkoda że wtedy Wultur zamiast niej próbował wciskać ten dość gówniany 'Conquer', którego nie da się za bardzo słuchać ... No, ale dwie wspomniane są zupełnie niezłe, aż spróbuję nową jak wyjdzie.
"Omen" to bardzo przecietny krazek, kilka fajnych momentow nie ratuje calosci. "Dark ages" jest zjadliwy, mozna go sobie zaaplikowac, ale po co, "Conquer" to taki bardziej zywy organizm, ale tez juz do niej nie wracam. Ten zespol byl przekonywujacy na debiucie w '98 roku, ktory jest logiczna kontynuacja "Roots" i prezentuje bardzo otwarte, szeroke spojrzenie na muzyke i odzwierciedla owczesne fascynacje Cavalery. Kazda kolejna plyta to juz odcinanie kuponow. Tak jak napisalem gdzies wyzej, ogromnie zaluje, ze SEPULTURA nie dazy do rektywacji w swoim najslynniejszym skladzie, moze dzisiaj juz chuj by z tego wyszedl, moze znow zajebali by czyms na miare "Chaos" albo "Roots"; nie wiadomo. Wielka szkoda, ze tak sie nie stalo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

26-01-2012, 10:44

vicek pisze:
Buła pisze:nowe twarze w Soulfly
Tony Campos - bas
David Kinkade - perusja
Obrazek
a ten z brodą ala kery king grał w static x chyba :D
A reszta składu wprost z gimnazjum...
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

26-01-2012, 10:48

A mnie ten cały Soulfly poza debiutem zupełnie się nie podoba...jakieś to takie hamburgerowe granie jest.
Buła
postuje jak opętany!

26-01-2012, 10:54

vicek pisze:
Buła pisze:nowe twarze w Soulfly
Tony Campos - bas
David Kinkade - perusja
Obrazek
a ten z brodą ala kery king grał w static x chyba :D
tak
a ten między Maxem a Rizzo grał w Borknagar
[V]

26-01-2012, 10:56

Wódka i Piwo pisze:A mnie ten cały Soulfly poza debiutem zupełnie się nie podoba...jakieś to takie hamburgerowe granie jest.
Cavalera troche stracil na wiarygodnosci, gdy najpierw wbil sie w ten caly nu tone, kolaboracje z Deftones, Limp Bizkit, Slipknot, i zamiast konsekwentnie podazac ta droga kilka lat pozniej zaczal sie przebierac w koszulki Entombed i Cannibal Corpse, zamieszczac covery Possessed etc. etc., wracac do thrashowej lupanki, oczywiscie, moze kierowal nim jakis sentyment, ale bardziej prawdopodobnym wydaje sie ze po raz kolejny dal sie omotac nowej modzie, gdzie ciezkie granie powraca do lask i nagle kazdy zaczyna grzebac w swoich korzeniach i pra poczatkach. ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Buła
postuje jak opętany!

26-01-2012, 10:59

lepsze to niż miałby nagrywać w stylu Roots
[V]

26-01-2012, 11:01

Ktora jest ich najlepsza plyta, ale to juz przerabialismy.
Awatar użytkownika
kocurejro
postuje jak opętany!

26-01-2012, 11:03

post miesiaca
Obrazek
DCI Hunt

26-01-2012, 11:08

[V] pisze:
Buła pisze:lepsze to niż miałby nagrywać w stylu Roots
ktora jest ich najlepsza plyta
Obrazek
[V]

26-01-2012, 11:10

powinniscie sie przyzwyczaic,klepie to od 1996 :D
DCI Hunt

26-01-2012, 11:14

Wiem, wiem. Nawet się wypowiem w stosownym temacie, bo w końcu kupiłem CD.
[V]

26-01-2012, 11:20

Uch, 16 lat po premierze ;D ale fajnie, fajnie. :)
DCI Hunt

26-01-2012, 11:32

...w sumie to kupiłem "The Roots Of Sepultura" 2CD z powodu tej kompilacji, ale ja znam "Roots". Po przesłuchaniu z CD okazało się, że bardzo dobrze pamiętam te płytę z czasów taśmy z mmp.
Buła
postuje jak opętany!

26-01-2012, 11:36

jest jeszcze Sepultura – Roots (25th Anniversary Reissue) ;)
od The Roots of Sepultura różni się zawartością dysku nr 2 ;)
[V]

26-01-2012, 12:09

Conflagrator pisze:...ale ja znam "Roots". Po przesłuchaniu z CD okazało się, że bardzo dobrze pamiętam te płytę z czasów taśmy z mmp.
i jak,zmienia sie jakos optyka po 16 latach?
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

26-01-2012, 12:17

kuźwa nie potrafię załapać fenomenu "Roots", podchodziłem do niej kilka razy, nawet sobie na regale postawiłem myśląc że mnie to zmobilizuje do zgłębienia się w jej dźwięki i ... nic!
dalej stoi, tak jak bym jej nie miał wertując wzrokiem przy "S" na regale kpl. nie zwracam na nią uwagi, tak jak by jej praktycznie nie było, ale może dlatego że "Chaos A.D." to była dla mnie ostatnia na prawdę świetna płyta SEPULTURY w tamtym okresie, gdy tam muzyka ukazywała się na pierwszej oryginalnej taśmie :)
... nie wiem, może kiedyś z nudów, z ciekawości złapię z ten krążek i rozkocham się w nim jak z ostatniej płycie PARADISE LOST, czas pokaże, a może najzwyczajniej w świecie przestoi u mnie kolejne lata a ja i tak jej nie sprzedam.
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

26-01-2012, 15:40

Ty widzę masz tak samo z tą płytą jak ja z byłą dziewczyną, ale w końcu się pozbyłem żeby zrobić miejsce na nowy kąsek.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-01-2012, 16:00

Conflagrator pisze:Batko moska, co on ma na łebie?
Dredy chyba już mu się znudziły, bo widać, że ma też normalne włosy, ale był czas, że na łbie Maxa piętrzyły się kołtuny - bo dredami bym tego nie nazwał - podobne do tych, które noszą bezdomni co śpią na dworcach.
Awatar użytkownika
hcpig

29-01-2012, 13:14

[V] pisze:Cavalera troche stracil na wiarygodnosci, gdy najpierw wbil sie w ten caly nu tone, kolaboracje z Deftones, Limp Bizkit, Slipknot, i zamiast konsekwentnie podazac ta droga kilka lat pozniej zaczal sie przebierac w koszulki Entombed i Cannibal Corpse, zamieszczac covery Possessed etc. etc., wracac do thrashowej lupanki, oczywiscie, moze kierowal nim jakis sentyment, ale bardziej prawdopodobnym wydaje sie ze po raz kolejny dal sie omotac nowej modzie, gdzie ciezkie granie powraca do lask i nagle kazdy zaczyna grzebac w swoich korzeniach i pra poczatkach. ;)
Niby tak, ale z drugiej strony jego nowej muzy lepiej się słucha, a ze starych Soulfly wybrałbym co najwyżej kilka numerów - z jedynki 'Eye for an Eye', 'Bleed' i 'Fire', z trójki 'Last of the Mohicans', a z dwójki 'Jumpdafuckup', 'Back to the Primitive' i 'Terrorist' - z czego ten ostatni jest zdecydowanie najlepszy przez Arayę i cytaty z wiadomych numerów Slayera i Sepy. Ostatnio robię sobie wycieczki po muzie której słuchałem 10 lat temu więc zachaczyłem ponownie o te płytki i tak to teraz widzę.
Yare Yare Daze
[V]

29-01-2012, 13:27

na jedynce jest wiecej fajnych numerów.a te ostatnie dokonania (i cc i soulfly) zupelnie do mnie nie trafiaja.

fajny wywiad wspominkowy
ODPOWIEDZ