ASPHYX VS. ENTOMBED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

Death...the Brutal Way VS. Serpent Saints - The Ten Amendments

ASPHYX - Death...the Brutal Way
50
60%
ENTOMBED - Serpent Saints - The Ten Amendments
34
40%

Liczba głosów: 84
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: ASPHYX VS. ENTOMBED

18-12-2011, 21:56

Alsvartr pisze:Btw. który Entombed jeszcze warto poznać oprócz pierwszych dwóch? Ale tak naprawdę, nie na zasadzie "całkiem spoko płyta, mozna posłuchać".
Wszystkich ale:
Wolverine Blues to obowiazkowa pozycja, nie tylko w ramach death metalu.
Poza tym jest np. taka petarda jak Uprising - cios potezny jak malo co. Posluchaj sobie Say it in slugs! Juz otwierajacy riff miazdzy.

Tylko kurwa glosno, na pelnej pizdzie.

UGH
Ostatnio zmieniony 18-12-2011, 21:57 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

18-12-2011, 21:56

Sam przez chwile pomyslalem o tej Metallice, ale mniejsza z tym. Porownanie jest dobre bo zostaly porownane ostatnie plyty zespolow z bardzo dlugim stazem, o mocno ugruntowanej pozycji w swoich gatunkach, a konfrontujac ich ostatnie plyty (Slayer vs Exodus, Asphyx vs Entombed) ciezko powiedziec, ktora jest lepsza, bo sa to doprowadzone do perfekcji ich najlepsze patenty, a kazdy zespol ma inny rozpoznawalny od razu styl grania.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

18-12-2011, 21:57

E, na wszystkie to ja nie mam czasu ;) Taka najlepsza z najlepszych oprócz pierwszych dwóch. Skoro mówicie trójka, to niech będzie trójka.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

18-12-2011, 21:58

Alsvartr pisze:Btw. który Entombed jeszcze warto poznać oprócz pierwszych dwóch? Ale tak naprawdę, nie na zasadzie "całkiem spoko płyta, mozna posłuchać".
Same Difference przede wszystkim.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-12-2011, 21:59

ja jebe, no jak ktos nie ma ciar przy say it in slugs to jest gluchy pien. dawno nie sluchalem i teraz leze pod stolem.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

18-12-2011, 22:00

longinus696 pisze:Entombed ma przynajmniej 3 ZAJEBISTE albumy na koncie, reszta to bardzo dobre i jeden dobry.
Z tym się zgodzę
longinus696 pisze:Kreator ma tak naprawdę jeden lub dwa bardzo dobre. Reszty mi się nie chce słuchać.
Z tym już nie.

A ja od pół godziny oglądam sobie:
Bardzo fajny koncercik.
byrgh
zahartowany metalizator

18-12-2011, 22:01

Wolverine Blues - najlepsze Entombed.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

18-12-2011, 22:03

Że niby lepszy od debiutu? Łee, coś mi się wierzyć nie chce, ale sprawdzę i zweryfikuję.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

18-12-2011, 22:03

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:A ja się będę upierać, że mówienie, że nowy Asphyx jest lepszy od nowego Entombed jest jak twierdzenie, że ostatni Exodus jest lepszy od ostatniego Slayer.
Porównanie zupełnie nietrafione choćby dlatego, że Entombed to taki death metalowy Kreator powiedzmy. Death metalowy Slayer to Morbid Angel. :) Swoją drogą, muszę sobie wrócić do tego ostatniego Entombed, bo o ile do Asphyx wracam regularnie, to ostatnim krążkiem Szwedów dość szybko się znudziłem.
Porównanie idealne. Sama motoryka, budowa riffów, nawiązania do h/c i punk rocka - wszystko to łączy Entombed ze Slayerem. Morbid Angel to zupełnie inna bajka.
Kreator ROTFL.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

18-12-2011, 22:04

Skończcie już pierdolić, bo jeden post głupszy od drugiego.
Fakty są takie, że każdy tutaj ma swój gust i próbuje go 'usankcjonować' dorabiając różne teorie do tego, dlaczego Iks jest lepszy od Igreka.
A tak w rzeczy wszystko rozbija się o to, kto co woli posłuchać ;) Nie ukryjecie tego ;)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Mort
rasowy masterfulowicz

bo sie Slayerem inspiruja ;) jak prawie kazdy ;)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Alsvartr pisze:E, na wszystkie to ja nie mam czasu ;) Taka najlepsza z najlepszych oprócz pierwszych dwóch. Skoro mówicie trójka, to niech będzie trójka.
A ja się kurwa dziwię takim pytaniom. Można nie znać wielu płyt, ale żeby nie znać płyt Entombed to ja tego nie rozumiem. Marsz do całej dyskografii! Toż to ikona szwedzkiego death metalu, toż to filar death metalu.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-12-2011, 22:05

Alsvartr pisze:Że niby lepszy od debiutu? Łee, coś mi się wierzyć nie chce, ale sprawdzę i zweryfikuję.
Kompletnie inna muzyka w zasadzie, tzn. przede wszystkim inny nastroj i "attitude". Takze nie porownuj, nie weryfikuj ktora lepsza, tylko sluchaj. ;) Ja przyznam, ze troche czasu potrzebowalem zeby zalapac w pelni (nie potrafie zrozumiec dlaczego).
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

18-12-2011, 22:06

empir pisze:A ja się kurwa dziwię takim pytaniom. Można nie znać wielu płyt, ale żeby nie znać płyt Entombed to ja tego nie rozumiem. Marsz do całej dyskografii! Toż to ikona szwedzkiego death metalu, toż to filar death metalu.
Ja nie poznaję płyt "bo trzeba" albo dlatego żebym mógł zabrylować przed kimś na forum internetowym. Poznaję je jak mam ochotę.
535

18-12-2011, 22:08

witchfinder pisze:Skończcie już pierdolić, bo jeden post głupszy od drugiego.
Fakty są takie, że każdy tutaj ma swój gust i próbuje go 'usankcjonować' dorabiając różne teorie do tego, dlaczego Iks jest lepszy od Igreka.
A tak w rzeczy wszystko rozbija się o to, kto co woli posłuchać. ;) Nie ukryjecie tego. ;)
To co, ZAMYKAMY?
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Alsvartr pisze:
empir pisze:A ja się kurwa dziwię takim pytaniom. Można nie znać wielu płyt, ale żeby nie znać płyt Entombed to ja tego nie rozumiem. Marsz do całej dyskografii! Toż to ikona szwedzkiego death metalu, toż to filar death metalu.
Ja nie poznaję płyt "bo trzeba" albo dlatego żebym mógł zabrylować przed kimś na forum internetowym. Poznaję je jak mam ochotę.
BOOORING !!!!
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Skaut

Alsvartr pisze:
Akurat w przypadku Entombed - TRZEBA. ;)
Ostatnio zmieniony 18-12-2011, 22:08 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Alsvartr pisze:
Ale w tym wypadku trzeba, bo warto.
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

18-12-2011, 22:09

longinus696 pisze:Entombed ma przynajmniej 3 ZAJEBISTE albumy na koncie, reszta to bardzo dobre i jeden dobry. Kreator ma tak naprawdę jeden lub dwa bardzo dobre. Reszty mi się nie chce słuchać.
Nie mówię już o tym jak wyglądają te dwa zespoły wobec siebie aktualnie. Kreator nie istnieje, a Entombed dalej wycina energetyczną muzę na poziomie.
Endless Pain, Pleasure to Kill, Terrible Certainty, Extreme Aggression, Renewal, Cause for Conflict - te albumy zawierają się w przedziale od 9/10 do 10/10 (z czego PTK i R to murowana dycha).
Owszem, ENTOMBED zainspirowało parę fajnych kapel (i całą masę bezwartościowego gówna), ale samo PTK to absolut muzyki metalowej, pozostałe albumy to poziom też dla 99% kapel nieosiągalny.
Zresztą, po co się produkować:
http://www.youtube.com/watch?v=wNFB-DJU1S8
I pozamiatane, dziękuję, dobranoc - przykro pisać, ale w obliczu takiego RIFFU przez duże R większość kapel mogłaby równie dobrze sprzedać gitary i dać sobie spokój. :)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

18-12-2011, 22:09

byrgh pisze:
Wolverine Blues - najlepsze Entombed.
Mój człowiek od Entombed. :)
ODPOWIEDZ