KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

17-12-2011, 21:45

PureHate pisze:Zdarzyło wam się, że płyta była fabrycznie porysowana?
Porysowanych płyt chyba nie dostałem, kilka razy było widać odciski paluchów na cd. Dwa razy dostałem płyty, z raczej fabrycznymi uszkodzeniami dysku. Jedynka Vader miała coś w rodzaju wybrzuszenia na stronie zapisu, ale działa bez zarzutu - nie odsyłałem. "Kenose" natomiast ma sporą ni to rysę, ni to pękniecie, dosyć głębokie i też chodzi idealnie, nie odsyłałem. Odesłałem za to "Chimerę" do Agonii, miał być digi, przysłali jewel. Zamienili. Podobna sytuacja była z "The Inexorable", ale już sobie darowałem. Właściwie oprócz tego nie miałem większych kłopotów z Agonią, nawet szło się z nimi dogadać (coś odłożyć, poczekać na wpłatę - bez problemu). Za to w chuj przychodziło do mnie płyt z połamanymi pudełkami, trayami, jeden raz w paczce było totalne spustoszenie, wszystko w drzazgach, ale same krążki nietknięte.

@Purehate
Dla mnie Fan jest mega OK. Zamówiłem u nich około 100 płyt i zawsze wszystko było w porządku. Może jeden raz nie dało się z nimi dogadać, ale to szczegół. No i ceny płyt zmieniają się u nich jak w kalejdoskopie, warto często tam zaglądać, bo można wyłapać sporo tanich kompaktów.
Maria Konopnicka

17-12-2011, 22:02

Silent_Sea pisze:Oczywiście każdy z was ma swój punkt widzenia na zaistniałą sytuację i oboje macie swoje racje. Pewnych rzeczy już się nie zmieni, bo chyba komentarzy nie można zmieniać na Alledrogo, ale chodzi o to by sobie nie robić samemu kwasu, a niestety Polacy mają to we krwi... Przypomniało mi się podsumowanie naszego przewodnictwa w Unii - wszystkim się podobało tylko nie "nam". Dość offtopa. WITCHRIST, KURWA MAĆ!
Jeśli kupił płytę, a za nią nie zapłacił to nie rozumiem co w tym bulwersującego, że dostał negatywa? Macie chłopaki problemy.... a komentarze negatywne można usunąć, więc jest szansa się dogadać i sprawę załatwić. Swoją drogę kupuję od Hellthrashera od kilku lat i zupełnie nie rozumiem jak można się z nim nie dogadać. Trzeba chyba wyjątkowo złej woli, albo jakiegoś fatalnego splotu okoliczności...
PureHate pisze:Zdarzyło wam się,że płyta była fabrycznie porysowana?
Nigdy mi się to nie zdarzyło. To, że płyta była zafoliowana wcale nie oznacza, że fabrycznie została porysowana. Zauważyłem, że wszystkie płyty z selfmadegod mają takie charakterystyczne miękkie folijki. Tylko oni takie mają, mam wrażenie, że sami je foliują. Najlepiej napisz do Karola i jego zapytaj co możecie zrobić w takiej sytuacji. Kolejna osoba, z którą nie da się nie dogadać.
DCI Hunt

17-12-2011, 22:07

Maria Konopnicka pisze:Trzeba chyba wyjątkowo złej woli, albo jakiegoś fatalnego splotu okoliczności...
Dokładnie. No chyba, że Hellthrasher po prostu Maleficia nie lubi. :D
PureHate
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 22:22

Maria Konopnicka pisze:
Nigdy mi się to nie zdarzyło. To, że płyta była zafoliowana wcale nie oznacza, że fabrycznie została porysowana. Zauważyłem, że wszystkie płyty z Selfmadegod mają takie charakterystyczne miękkie folijki. Tylko oni takie mają, mam wrażenie, że sami je foliują. Najlepiej napisz do Karola i jego zapytaj co możecie zrobić w takiej sytuacji. Kolejna osoba, z którą nie da się nie dogadać.
Pewnie masz rację bo Selfmadegod wydaje się naprawdę dobrym sklepem i zawsze byłem zadowolony z zakupów tam.
Jednak daruję sobie tym razem odsyłanie, bo jak wiadomo to też kosztuje, a właściwie po co robić krzyk o płytę za 30 złotych. Zresztą dziś jak widziałem to płyty Cryptborn nie ma już w ofercie.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 23:37

Mi się zdarza, że nie jest porysowana i wtedy skaczę z radości jak małolat. Porysowane płyty w niektórych firmach zdarzają się częściej, w innych rzadziej, a gdy kupuję w tych pierwszych to zastanawiam się czy od razu nie kupić dwóch egzemplarzy. :D Zawsze drugą mogę odsprzedać kuzynowi (jeśli jeszcze nie ma). Prawdę mówiąc, staram się sukcesywnie wymieniać wszystkie płyty z rysami, tymi fabrycznymi i nabytymi podczas użytkowania, bo mam na tym punkcie fisia. :D Porysowane płyty to zmora. Czasem to, aż ręce opadają i szlak człowieka trafia, no ale cóż, życie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
PureHate
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 23:50

Widzisz, masz chociaż kuzyna, który od Ciebie płyty odkupi. U mnie na zadupiu jest mało ludzi słuchających metalu, a już takich co kolekcjonują płyty to brak. Przykra sprawa.
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

18-12-2011, 21:17

Kuzyn Castora wyrośnie niedługo na większą niezarejestrowaną szarą eminencję Masterfula niż Babka Długopisa :)
Maria Konopnicka

18-12-2011, 21:38

Castor pisze:Mi się zdarza, że nie jest porysowana i wtedy skaczę z radości jak małolat. Porysowane płyty w niektórych firmach zdarzają się częściej, w innych rzadziej, a gdy kupuję w tych pierwszych to zastanawiam się czy od razu nie kupić dwóch egzemplarzy. :D Zawsze drugą mogę odsprzedać kuzynowi (jeśli jeszcze nie ma). Prawdę mówiąc, staram się sukcesywnie wymieniać wszystkie płyty z rysami, tymi fabrycznymi i nabytymi podczas użytkowania, bo mam na tym punkcie fisia. :D Porysowane płyty to zmora. Czasem to, aż ręce opadają i szlak człowieka trafia, no ale cóż, życie.
Nigdy nie zdarzyło mi się kupić nowej płyty porysowanej. Albo mam wyjątkowe szczęście, albo Ty wyjątkowego pecha. Aż przejrzałem uważnie te kilkanaście, które mam przy sobie - wszystkie jak lustro, żadnej skazy.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

18-12-2011, 23:30

PureHate pisze:Widzisz, masz chociaż kuzyna, który od Ciebie płyty odkupi. U mnie na zadupiu jest mało ludzi słuchających metalu, a już takich co kolekcjonują płyty to brak. Przykra sprawa.
No, ale przecież jest alledrogo. Mi trochę szkoda na to czasu, a i kuzyn jest dość szczodry, więc całkiem nieźle na tym wychodzę. ;)
Maria Konopnicka pisze:
Castor pisze:Mi się zdarza, że nie jest porysowana i wtedy skaczę z radości jak małolat. Porysowane płyty w niektórych firmach zdarzają się częściej, w innych rzadziej, a gdy kupuję w tych pierwszych to zastanawiam się czy od razu nie kupić dwóch egzemplarzy. :D Zawsze drugą mogę odsprzedać kuzynowi (jeśli jeszcze nie ma). Prawdę mówiąc, staram się sukcesywnie wymieniać wszystkie płyty z rysami, tymi fabrycznymi i nabytymi podczas użytkowania, bo mam na tym punkcie fisia. :D Porysowane płyty to zmora. Czasem to, aż ręce opadają i szlak człowieka trafia, no ale cóż, życie.
Nigdy nie zdarzyło mi się kupić nowej płyty porysowanej. Albo mam wyjątkowe szczęście, albo Ty wyjątkowego pecha. Aż przejrzałem uważnie te kilkanaście, które mam przy sobie - wszystkie jak lustro, żadnej skazy.
Może jedno i drugie. Ale jak mam być szczery to mnie się to w głowie nie mieści, że przy takiej ilości płyt jakie w życiu kupiłeś, nie było ani jednej porysowanej. Normalnie jestem w szoku.

Żeby nie być gołosłowny wkleję kilka przykładów płyt, które cechowały się tzw rysami fabrycznymi:
Behemoth - Zos Kia Cultus DG (Mystic)
Besatt - Roots of Evil MCD (Seven Gates)
Crionics - Neuthrone Black Metal CD (Candlelight)
Emperor - In the Nightside Eclipse CD (Candlelight)
Infernal War - Conflagrator MCD (Agonia Rec.)
Mayhem - Mediolanum Capta Est DG CD (Peaceville Rec.)
Misteria - Funeral Universe CD (Pagan Rec.)
Nile - Black Seeds of Vengeance CD (Relapse Rec.)
Terrorizer - World Downfall CD (Earache Rec.)
Throneum - Decade of Necrostuprumical Madness DG CD (Deathgasm Rec.)

i jeśli dobrze pamiętam: Aura Noir - The Merciless CD (Peaceville Rec.)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

19-12-2011, 10:01

Oo, z tym "Conflagratorem" podobny problem mam. Niby nówka, a porysowana jak smok.
A ten poorany Crionics to znak i przestroga zarazem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
the_bad
rozkręca się

19-12-2011, 22:32

Pochwalic kolege Duvelor'a chcialem, co tez czynie! Bardzo dobry kontakt, szybka wysylka, ze o pakowaniu nie wspomne :)
Niektórzy naukowcy twierdzą, że wodór, ponieważ jest go takie mnóstwo, jest głównym budulcem wszechświata. Nie zgadzam się z tym. Twierdzę, że głupoty jest więcej niż wodoru, i że ona jest głównym budulcem wszechświata.
— Frank Zappa
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-12-2011, 22:37

Mnie bys pochwalil... :P
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

19-12-2011, 22:43

Tona winyli i CDs od Artura/Shockrocka... wszystko pachnące świeżością, elegancko zapakowane i... jedno bonusowe CD :-)
Awatar użytkownika
the_bad
rozkręca się

19-12-2011, 22:55

maciek z klanu pisze:Mnie bys pochwalil... :P
Hyhy na Ciebie to slow ni mam :) ale co prawda to prawda pochwala sie nalezy - Macko niezwykle rzetelnym czlowiekiem jest bez dwoch zdan! Szczerze polecam szczegolnie jezeli chodzi o liczbe bonusow na paczke - zamawiasz kilka plyt, a dostajesz 5kg. :D
A skoro o pominietych mowa to Smierc rowniez na pochwale zasluguje. :) Plyty doszly w stanie idealnym, bardzo dobry kontakt!
Niektórzy naukowcy twierdzą, że wodór, ponieważ jest go takie mnóstwo, jest głównym budulcem wszechświata. Nie zgadzam się z tym. Twierdzę, że głupoty jest więcej niż wodoru, i że ona jest głównym budulcem wszechświata.
— Frank Zappa
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

20-12-2011, 09:46

Zakupy w Selfmadegod to dowód na to, że poczta tradycyjna działa szybciej niż poczta elektroniczna:
1. w czwartek po południu zakup i wysłana kasa
2. w piątek po południu puka listonosz
3. w piątek wieczorem dostaję info wysłane przez managera sprzedaży, że płyta wysłana :)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Heretyk

20-12-2011, 12:04

Tyle razy mieszałem Agonię z błotem, to raz ich dla odmiany pochwalę (właściwie miałem już tam nie kupować, ale akurat tak wyszło, że się znowu skusiłem). Płyty zamówione w czwartek, a wczoraj paczka u mnie. Porządnie zabezpieczona, nic się nie uszkodziło, wszystkie pudełka w foliach (o dziwo). Na plus tym razem.
Mort
rasowy masterfulowicz

20-12-2011, 12:14

Przyszla paczka z Agoni. Zamówiłem w poniedziałek, dostałem tydzień później.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

20-12-2011, 12:17

To jeszcze bez tragedii, mi z reguły dwa tygodnie. ;) Chyba, że wybierałeś kuriera.
Sodomix
postuje jak opętany!

20-12-2011, 12:20

Pagan Records jak zwykle, w piatek poznym wieczorem zamowienie i przelew, dzisiaj o 9 listonosz, klasa. :)
Mort
rasowy masterfulowicz

20-12-2011, 12:21

maciej pisze:
Mort pisze:Przyszla paczka z Agoni. Zamówiłem w poniedziałek, dostałem tydzień później.
To jeszcze bez tragedii, mi z reguły dwa tygodnie. ;) Chyba, że wybierałeś kuriera.
Wzialem za pobraniem.
I AM MORBID
ODPOWIEDZ