KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

17-12-2011, 14:15

gelO pisze:No Agonia mnie wkurwiła! Płyty co prawda przyszły dość szybko jak na nich (ok 2 tygodnie), ale kurwa.
Hahahaha... ale się ubawiłem :) Tym "szybko jak na nich... 2 tygodnie"!!! :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
DCI Hunt

17-12-2011, 14:21

Ale wy macie jaja z ta Agonią. Ja zamawiam zwyczajnie przez sklep (nie po żadnej znajomości) i więcej niż tydzień na płyty nie czekałem. Raz tylko poczta pęknęła pudełko od CD.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

17-12-2011, 14:30

Nie jest ważne, że nie po znajomości, i tak się boją. :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
DCI Hunt

17-12-2011, 14:48

Hellthrasher pisze:Od drugiej strony, pewien pajac piszczący także tutaj Maleficio, Sztorm, Kissterio dostał negatywa na Allegro za nie wywiązanie się z transakcji i postanowił się zemścić!

http://www.nwnprod.com/forum/viewtopic.php?t=26995
Hellthrasher, masz jeszcze jakiś kopie tej kompilacji demosów EXMORTIS?
Hellthrasher
postuje jak opętany!

17-12-2011, 15:12

Hellthrasher pisze:Od drugiej strony, pewien pajac piszczący także tutaj Maleficio, Sztorm, Kissterio dostał negatywa na Allegro za nie wywiązanie się z transakcji i postanowił się zemścić!

Przyczajony w krzakach panie Krystew, usuniesz co masz usunąć?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

17-12-2011, 17:40

Morph pisze:Nie jest ważne, że nie po znajomości, i tak się boją. :D
Mnie się chyba nie boją, bo nie mają pojęcia kto zacz, a też nigdy nie czekałem dłużej niż kilka dni, nigdy nie dostałem porysowanej płyty, pudełka pęknięte może ze dwa się trafiły na te kilkadziesiąt płyt. Zawsze zamawiałem za pobraniem.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

17-12-2011, 17:45

Ja mam to samo co Conflagrator. Najdłużej chyba tydzień czekałem i zawsze płaciłem z góry. Fakt, zdarzało się, że nowości wcale się oznakami nowości nie mieniły, ale nie był to tak oczojebny defekt, żebym porutę musiał robić.
Jeśli już w temacie "nieświeżych nowości" jesteśmy to częściej byłem zawiedziony na płytach z TBT. Płyta nowa, a sporawo kopertówek, zawilgoconych i pofalowanych bookletów, odcisków paluchów, itp.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 18:10

Hellthrasher pisze:

Wielka afera międzynarodowa - żałosne, tak samo to, że Ty Hellthrasher wystawiłeś mu nega za brak wpłaty 38 zł za cd SHUB NIGGURATH - "A deadly call from the stars". Ile Cię to kosztowało - 2 zł czy 2,50 zł prowizji? I raczej to Ty pierwszy chciałeś się zemścić wystawiając negatyw, bo nic innego on nie dał, tylko po kiego chuja?
Ostatnio miałem podobną sytuację na Allegro - koleś kupił płytę, ale ostatecznie zrezygnował, wyliczyłem mu koszty jakie poniosłem, przelał i nie było problemu, a płytę sprzedałem za trzy dni o dychę drożej.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-12-2011, 18:15

Hellthrasher pisze:

Co mam usunąć niby? A usuniesz negatywa? Mogłeś się ze mną skontaktować przed wystawieniem go, co? Może był problem techniczny i jakoś nie dostałem info o tej aukcji, co? Jesteś pierwszym co negatywa mi wystawił, pomyśl o tym. Poza tym, jak masz problem to napisz do mnie na priva czy maila też możesz wysłać, nie? A nie robisz dramaty na forum.
Hellthrasher
postuje jak opętany!

17-12-2011, 18:18

Allegro się z Tobą skontaktowało dając Ci ostrzeżenie, a wcześniej ponaglenie.
Silent_Sea pisze:Wielka afera międzynarodowa - żałosne, tak samo to, że Ty Hellthrasher wystawiłeś mu nega za brak wpłaty 38 zł za cd SHUB NIGGURATH - "A deadly call from the stars". Ile Cię to kosztowało - 2 zł czy 2,50 zł prowizji? I raczej to Ty pierwszy chciałeś się zemścić wystawiając negatyw, bo nic innego on nie dał, tylko po kiego chuja?
Ostatnio miałem podobną sytuację na Allegro - koleś kupił płytę, ale ostatecznie zrezygnował, wyliczyłem mu koszty jakie poniosłem, przelał i nie było problemu, a płytę sprzedałem za trzy dni o dychę drożej.
Skoro nie było kontaktu, zero reakcji na ostrzeżenie z Allegro, a przecież jest to do anulowania, to na jakiej postawie mam go traktować inaczej? Poza tym wiem co to za gagatek, śledzę jego poczynania z rozbawieniem od kilku lat.
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 18:37

Hellthrasher pisze:Allegro się z Tobą skontaktowało dając Ci ostrzeżenie, a wcześniej ponaglenie.
Silent_Sea pisze:Wielka afera międzynarodowa - żałosne, tak samo to, że Ty Hellthrasher wystawiłeś mu nega za brak wpłaty 38 zł za cd SHUB NIGGURATH - "A deadly call from the stars". Ile Cię to kosztowało - 2 zł czy 2,50 zł prowizji? I raczej to Ty pierwszy chciałeś się zemścić wystawiając negatyw, bo nic innego on nie dał, tylko po kiego chuja?
Skoro nie było kontaktu, zero reakcji na ostrzeżenie z Allegro, a przecież jest to do anulowania, to na jakiej postawie mam go traktować inaczej? Poza tym wiem co to za gagatek, śledzę jego poczynania z rozbawieniem od kilku lat.
Oczywiście każdy z was ma swój punkt widzenia na zaistniałą sytuację i oboje macie swoje racje. Pewnych rzeczy już się nie zmieni, bo chyba komentarzy nie można zmieniać na Alledrogo, ale chodzi o to by sobie nie robić samemu kwasu, a niestety Polacy mają to we krwi... Przypomniało mi się podsumowanie naszego przewodnictwa w Unii - wszystkim się podobało tylko nie "nam". Dość offtopa. WITCHRIST, KURWA MAĆ!
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
ImP
postuje jak opętany!

17-12-2011, 18:48

Lykantrop pisze:Na wszystko? Rok temu też była taka promocja, ale nie obejmowała wydawnictw NED i SoM :-)
Rok temu było chyba 20%. W moim przypadku wydawnictwo z NED się załapało.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

17-12-2011, 18:52

Silent_Sea pisze:Oczywiście każdy z was ma swój punkt widzenia na zaistniałą sytuację i oboje macie swoje racje. Pewnych rzeczy już się nie zmieni, bo chyba komentarzy nie można zmieniać na Alledrogo, ale chodzi o to by sobie nie robić samemu kwasu, a niestety Polacy mają to we krwi... Przypomniało mi się podsumowanie naszego przewodnictwa w Unii - wszystkim się podobało tylko nie "nam". Dość offtopa. WITCHRIST, KURWA MAĆ!
Aukcja zakończona 20 października, brak wpłaty do 10 grudnia, jako sprzedający też bym się wkurwił gdybym miał taką sytuację i pewnie nie tylko ja. A komentarze negatywne można wycofywać...
Hello darkness, my old friend
PureHate
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 20:22

Odebrałem dzisiaj paczkę z Selfmadegod i do pakunku naprawdę niemożna się przyczepić, wszystko starannie opakowane. Rozpakowuję każdą płytę po kolei i najpierw oglądam czy nie jest porysowana. No i niestety przy rozpakowaniu Cryptborn, który zresztą był w folii trafiłem na rysy przy brzegu CD. Naprawdę można się wkurwić, ale ciężko w tym momencie mówić o winie Selfmadegod. Teraz nie wiadomo co robić, skoro płyta kosztowała 30 złotych wszelkie reklamacje i bawienie się z wysyłkami i reklamacjami chyba nie mają sensu. Zdarzyło wam się, że płyta była fabrycznie porysowana?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-12-2011, 20:27

PureHate pisze:Teraz nie wiadomo co robić, skoro płyta kosztowała 30 złotych wszelkie reklamacje i bawienie się z wysyłkami i reklamacjami chyba nie mają sensu. Zdarzyło wam się, że płyta była fabrycznie porysowana?
Tak, kupiłem "Enemies of reality" w folii i miała jedną ryskę wzdłuż ścieżki. Jako, że grała bez zarzutu darowałem sobie reklamację. Drugi raz - kupiłem "The Earth" Mordor i wyglądała jak lodowisko. Przeskakiwała, odesłałem, wymienili i było gites. No, ale jest z tym trochę pierdolenia.
all the monsters will break your heart
PureHate
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 20:37

Otóż to, u mnie rysy są na szczęście na obrzeżach krążka, a nie na stronie zapisu dlatego daruję sobie reklamacje. Wracając do tematu to miesiąc temu przy większych zakupach z fan.pl około 15 pudełek miało wyłamane ząbki i musiałem dodatkowo kupić pudełka. Też taki pierd, a jednak. W ogóle mam sporo zastrzeżeń do fana.
Awatar użytkownika
nicram

17-12-2011, 20:43

To także wrócę do tematu i wychwalania pod Piekłosa Pagan Records. 4 winyle, 48h, cudownie zapakowane. Klasa.
all the monsters will break your heart
Hellthrasher
postuje jak opętany!

17-12-2011, 21:13

nicram pisze:
PureHate pisze:Teraz nie wiadomo co robić, skoro płyta kosztowała 30 złotych wszelkie reklamacje i bawienie się z wysyłkami i reklamacjami chyba nie mają sensu. Zdarzyło wam się, że płyta była fabrycznie porysowana?
Tak, kupiłem "Enemies of reality" w folii i miała jedną ryskę wzdłuż ścieżki. Jako, że grała bez zarzutu darowałem sobie reklamację. Drugi raz - kupiłem "The Earth" Mordor i wyglądała jak lodowisko. Przeskakiwała, odesłałem, wymienili i było gites. No, ale jest z tym trochę pierdolenia.
Płyty przynajmniej te produkowane w Polsce są pakowane ręcznie, więc wszystko się może zdarzyć.
Rysy i pogniecione książeczki w zafoliowanych egzemplarzach to nic nadzwyczajnego dlatego wydawnictwa Hellthrasher nie są foliowane.
Nasum

17-12-2011, 21:31

PureHate pisze:Zdarzyło wam się, że płyta była fabrycznie porysowana?
Kupiłem kiedyś w Mysticu Gorefest - podwójny album, "False" i "Erase", po odfoliowaniu i wyciągnięciu płytki zauważyłem sypiącą się farbę z nadruku na cd - myślałem że to rysa tylko na wierzchniej stronie, niestety, rysa przebijała aż na stronę gdzie była zarejestrowana ścieżka. Pierwszy raz coś takiego widziałem, jakby kto śrubokrętem potraktował tę płytę - odesłałem, wymienili i po sprawie.
ODPOWIEDZ