Neguję insynuacje poprzednika.Scaarph pisze:Co insynuujesz? :P
PLAGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: PLAGA
Dopiero kilka dni temu przesłuchałem Wpierdalaczy Słońc i nie zawiodłem się. Bardzo, bardzo dobry matex. Słychać od razu, że ktoś z LEICHENGOTT maczał w tym palce. Niech obie kapele ostro cisną do przodu, bo z każdym kolejnym wydawnictwem są coraz lepsze. Jak ktoś twierdzi, że to 3 liga jest głuchy, nie zna sie i oficjalnie wpisuje go na liste wrogów BM.
PENIS METAL
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
jak dla mnie to padaka, co wy w tym widzicie, toć to słabe jest.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Nie rozumiesz black metalu.Zephyrous pisze:dla mnie znakomite jest Drudkh, znakomite jest Austere czy wspomniana wcześniej Mgła. Plaga to zespół 3-ecio ligowy , na tle pionierów w gatunku klimatycznego BM wypadają naprawdę blado.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- zaczyna szaleć
Może trochę przesadziłem. Oczywiście, że gdyby nie Mgła to Plagi by nie było, ale poza tym, dla mnie są na podobnym poziomie. Plaga trochę gorsza.Zephyrous pisze:Do Mgły to to nawet startu nie ma. własny styl ? wtórne i nudne az do bólu wesołe melodyjki, monotonne bębny i brzmienie jakby ekipa poszła na łatwizne i zamiast studia wybrała jakies komputerowe programy i emulatory. Mgła to klasa sama w sobie, nie dość ze w miare jak na polske oryginalne kompozycje to jeszcze dobre brzmienie i dość charakterystyczna oprawa wizualna. plaga to taki mgli bękart, nie chciany i odrzucony, bardzo pragnie być jak ojciec ale mu to nie wychodzi. do tego ta gówniana okładka, jest pentagram, jest ouroboros, jest totenkopf - taka zgoda pomiędzy środowiskiem satanistycznym i narodowo socjalistycznym, brakuje tylko gwiazdy dawida, pacyfki i anarchii.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Austere jest znakomite? lolZephyrous pisze:dla mnie znakomite jest Drudkh, znakomite jest Austere czy wspomniana wcześniej Mgła. Plaga to zespół 3-ecio ligowy , na tle pionierów w gatunku klimatycznego BM wypadają naprawdę blado.
- Perversor
- zaczyna szaleć
kurwa to ostatnie mcd co jedza słonca :D jest kurwa prze-srogo zajebiste ;) SZNUR kurwa ! :D haha :) dobre, lepsze niż myslałem, razem z Devil's Island i Doombringer!!! towrzy niezłą całość :) warto zawinąc 3 płyty z jednego disto przy lepszej okazji
-
- zaczyna szaleć
Naprawdę nie słyszysz wpływu Mgły na ich muzykę (zwłaszcza demo)?! Zresztą to podobieństwo jest dostrzegalne też na innych płaszczyznach i nie chodzi o fakt, że M. robił im remaster. Zresztą o czym my w ogóle mówimy, Mgła jakimś szczególnie oryginalnym zespołem też nie jest.Loathe pisze:Jeśli na mCD gdziekolwiek słyszysz Mgłę, to musisz byc naprawde smutnym człowiekiem.
- Loathe
- postuje jak opętany!
...LastOneOnEarth pisze:Naprawdę nie słyszysz wpływu Mgły na ich muzykę (zwłaszcza demo)?!Loathe pisze:Jeśli na mCD gdziekolwiek słyszysz Mgłę, to musisz byc naprawde smutnym człowiekiem.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
-
- zaczyna szaleć
Rzeczywiście nie zauważyłem. Mimo wszystko, muzyka na mCD tak bardzo nie różni się od tej na demówce.
-
- postuje jak opętany!
Weź mi napisz tutaj kilka projektów à la Mgła. Chętnie posłucham.LastOneOnEarth pisze:[...] Mgła jakimś szczególnie oryginalnym zespołem też nie jest.
-
- zaczyna szaleć
KSM i Plaga ;)
Na poważnie, chodziło mi o to, że nie jest to jakaś nowa jakość w bm. Natomiast własnego stylu nie można Mgle odmówić.
Na poważnie, chodziło mi o to, że nie jest to jakaś nowa jakość w bm. Natomiast własnego stylu nie można Mgle odmówić.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
- Ulfr
- zaczyna szaleć
E, nie wiem o co tyle krzyku. Są momenty i może się kiedyś bardziej przekonam, ale produkcja moim zdaniem kładzie to wydawnictwo. Cholernie to sterylne, momentami polsound i te pukająco-dzwoniące gary... Jak na razie jestem skłonny uznać to za rzecz przeciętną i niemogącą stanąć w jednym szeregu z Mgłą, choć początek trzeciego kawałka to prawie dosłowna zrzyna z jednego z utworów Mgły właśnie (swoją drogą, w tym kontekście jest pewnym paradoksem, że krytykuję dźwięk uzyskany przez członka tej ostatniej ;)) ).
VIVA MEGALOMANIA