Kurwa, naprawde jeszcze ci sie nie znudziło?Maria Konopnicka pisze:Ile masz lat ? :)
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: BURZUM
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
juz wyszlo gdzies cale? sluchalem jednego sampla i mi sie podobal. co do key to the gate to tego utworu moim zdaniem nie da sie nagrac drugi raz.
this is a land of wolves now
Co mi się miało znudzić? Konkretne pytanie zadaję. :)Alsvartr pisze:Kurwa, naprawde jeszcze ci sie nie znudziło?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie rozumiem jak mozna powiedzieć (po samplach ofc) że to brzmi dobrze jeżeli się zna i uwielbia takie "Det Som Engang Var". Trzeba być albo głuchym, albo głupim (ewentualnie oba naraz).
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Chuj z brzmieniem, to są doskonałe kompozycje, więc i tak ten album się obroni.
Nie dajesz Pan dużego wyboru.Alsvartr pisze:Nie rozumiem jak można powiedzieć (po samplach ofc), że to brzmi dobrze jeżeli się zna i uwielbia takie "Det Som Engang Var". Trzeba być albo głuchym, albo głupim (ewentualnie oba naraz).
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie obroni się. Nie obroni się przez brak atmosfery, przez chujowe wokale i przez świadomość tego kto to nagrywa, dlaczego i kiedy. Przynajmniej jak dla mnie.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
To ty zdaje się pisałeś, że jedynka BURZUM jest śmieszna, więc twoje niezrozumienie tematu i tej muzyki mnie nie dziwi. :)
Tak w ogóle: wiadomo, że nie przebije oryginałów, ale i tak będzie to lepsze niż cokolwiek ze współczesnego BM. No, chyba że DsO z partyzanta wyskoczy z nowym materiałem, ale na to bym nie liczył. :)
Tak w ogóle: wiadomo, że nie przebije oryginałów, ale i tak będzie to lepsze niż cokolwiek ze współczesnego BM. No, chyba że DsO z partyzanta wyskoczy z nowym materiałem, ale na to bym nie liczył. :)
Ostatnio zmieniony 15-11-2011, 10:34 przez Mistrz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jedynkę akurat mam w dupie, mówię o Det Som Engang Var i skrzywdzonym jednym z najlepszych utworów w karierze Vikernesa.
Aha, i teksty o niezrozumieniu muzyki od gościa który uważa South of Heaven za przeciętna płytę są naprawdę śmiechu warte :DDD
Aha, i teksty o niezrozumieniu muzyki od gościa który uważa South of Heaven za przeciętna płytę są naprawdę śmiechu warte :DDD
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Jeśli nie słuchasz MUZYKI, tylko BRZMIENIA, to w ogóle się nie zrozumiemy.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie miałem na myśli tego jak to "brzmi" pod względem produkcyjnym, tylko jak wypada calokształt. Porównania do oryginału sa nieuniknione, więc porównuję i wychodzi mi tyle, że te nowe wersje to będzie bieda straszna. Gdybym nie wiedział wcześniej o istnieniu Burzum i usłyszałbym tę płytę to możliwe że wydałaby mi się bardzo dobra. Niestety, tak nie jest.
Ostatnio zmieniony 15-11-2011, 10:39 przez Alsvartr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
rozumiem, ze ktos moze tak kochac 1 cd burzum, ze wszystko co zostanie z tym zrobione od razu będzie zakwalifikowane jako gówno, sam mam kilka takich płyt, ale ta do nich nie należy, od zawsze debiut najmniej mi się podobał, a z nowym brzminiem i wokalami bardziej mi pasi.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Ileś tam stron temu przy zapowiedzi tego albumu wyraziłem się na jego temat bardzo sceptycznie. Ale włączyłem ostatnio sample, usłyszałem motyw przewodni z "Ea..." i wciąż czuję tam magię. Wiadomo, oryginałów nie przebije, ale i tak z chęcią posłucham. Zresztą, nie ma co bić piany, wyjdzie to będzie można napisać więcej.
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Nie jest aż tak źle. Brzmienie bardziej czyste, może bardziej drapieżne, ale przez to kawałki tracą na klimacie. Stara mglista atmosfera gdzieś uleciała w tych nowych wersjach. Teraz Burzum brzmi tak jakoś bardziej Darktronowato niż Burzumowato.Alsvartr pisze:Nie miałem na myśli tego jak to "brzmi" pod względem produkcyjnym, tylko jak wypada calokształt. Porównania do oryginału sa nieuniknione, więc porównuję i wychodzi mi tyle, że te nowe wersje to będzie bieda straszna. Gdybym nie wiedział wcześniej o istnieniu Burzum i usłyszałbym tę płytę to możliwe że wydałaby mi się bardzo dobra. Niestety, tak nie jest.
Oceniam po przesłuchaniu tego "the best" w całości, nie po samplach.
Hello darkness, my old friend
-
- zaczyna szaleć
i do tego Varg nagrywa teraz wszystkie płyty z automatem, na tej kompilacji też słychać automat, wiedziałem że te nowe wersje nawet nie będą mieć startu do pierwotnych, choćby właśnie przez ten pierdolony automat perkusyjny. brzmi to jak cover-band Burzum.
- WaszJudasz
Ja jakoś ich unikam, może właśnie o to chodzi? Tzn. słyszę, że to utwory, które znam i uwielbiam, ale traktuję to bardziej jako... hm, covery? Nie oczekuję ani odtworzenia tamtego klimatu ani tym bardziej przeskoczenia (pogłębienia?) go, niemniej z przyjemnością odnotowuję, że lwia część atmosfery tych utworów zawiera się w samych kompozycjach, a nie tylko brzmieniu, co do którego mogę powiedzieć, że w sumie zgadzam się z uwagami Tymothyusza.Alsvartr pisze:Nie miałem na myśli tego jak to "brzmi" pod względem produkcyjnym, tylko jak wypada całokształt. Porównania do oryginału są nieuniknione
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- vicek
Popatrz myślałem, że na "Belus" jest żywa perka.Zephyrous pisze:i do tego Varg nagrywa teraz wszystkie płyty z automatem, na tej kompilacji też słychać automat, wiedziałem że te nowe wersje nawet nie będą mieć startu do pierwotnych, choćby właśnie przez ten pierdolony automat perkusyjny. brzmi to jak cover-band Burzum.
-
- zaczyna szaleć
z tego co mi wiadomo to on nagrywa fragmenty bębnów, a potem skleja na kompie cały kawałek...coś jak St. anger
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
i bardzo słusznie myślałeś, bo tam jest żywa perkusja co Varg niejednokrotnie powtarzał w wywiadach.vicek pisze:Popatrz myślałem że na belus jest żywa perkaZephyrous pisze:i do tego Varg nagrywa teraz wszystkie płyty z automatem, na tej kompilacji też słychać automat, wiedziałem że te nowe wersje nawet nie będą mieć startu do pierwotnych, choćby właśnie przez ten pierdolony automat perkusyjny. brzmi to jak cover-band Burzum.
all the monsters will break your heart
-
- w mackach Zła
Srogo. Relanium dzisiaj brałeś?Alsvartr pisze:Nie rozumiem jak mozna powiedzieć (po samplach ofc) że to brzmi dobrze jeżeli się zna i uwielbia takie "Det Som Engang Var". Trzeba być albo głuchym, albo głupim (ewentualnie oba naraz).