BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Re: BURZUM
No prośba, 1 cd burzum to marność, dopiero potem zaczeło się robić ciekawie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
No prośba! Pierwszy Burzum pod kątem wirtuozerii instrumentalnej to może i marność, ale pod względem emocji, klimatu kasuje 90% obecnego bm; to jest wg mnie bardzo dobra płyta i to nie podlega jakiejkolwiek dyskusji!
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Powtórzę jeszcze raz: kto wypowiada się niepochlebnie na temat jedynki BURZUM, ten niech najlepiej w ogóle nie wypowiada się o muzyce :)
A "Belus" to znakomity album - i szczerze, sam też byłem nim zaskoczony, spodziewałem się jakichś nieudolnych prób wskrzeszenia tej magii dawnych płyt, a dostałem muzykę, która jest nietuzinkowa, oryginalna, o własnym charakterze a jednak z lekkością i bez pretensji niosącą ducha BURZUM, którego słychać w każdym takcie.
"Fallen" jeszcze nie słyszałem, przyjdzie na to czas.
A dla tych, którzy wielbią "obiektywne" wartościowanie zespołów: BURZUM jako projekt, który na poziomie fundamentalnym zredefiniował (a właściwie zreinterpretował) muzykę ekstremalną jest oczywiście jedną z najlepszych rzeczy, jakie wysrał (black) metal.
A "Belus" to znakomity album - i szczerze, sam też byłem nim zaskoczony, spodziewałem się jakichś nieudolnych prób wskrzeszenia tej magii dawnych płyt, a dostałem muzykę, która jest nietuzinkowa, oryginalna, o własnym charakterze a jednak z lekkością i bez pretensji niosącą ducha BURZUM, którego słychać w każdym takcie.
"Fallen" jeszcze nie słyszałem, przyjdzie na to czas.
A dla tych, którzy wielbią "obiektywne" wartościowanie zespołów: BURZUM jako projekt, który na poziomie fundamentalnym zredefiniował (a właściwie zreinterpretował) muzykę ekstremalną jest oczywiście jedną z najlepszych rzeczy, jakie wysrał (black) metal.
-
- w mackach Zła
Majaczysz chłopie. :DRiven pisze:Filosofem to arcydzielo nie do ruszenia, zaraz potem Hvis. Belus zbliza sie do poziomu w/w
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- w mackach Zła
wirtualną chyba.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- weteran forumowych bitew
Ze wszystkich płyt BURZUM Belus zdecydowanie jest najbliżej ww pod kątem stylistycznym, ale jakościowo dzieli je przepaść. Co nie zmienia faktu, że to bardzo fajny album, ale nierówny na którym przebłyski geniuszu przeplatają się z przaśnym pohukiwaniem leśnego dziada obsypanego korą i mchem. Hvis i Filosofem są monolityczne, nie ma na nich słabych momentów.Riven pisze:Filosofem to arcydzielo nie do ruszenia, zaraz potem Hvis. Belus zbliza sie do poziomu w/w
Aha, po ostatnich nocnych słuchaniach:
Filosofem => Hvis > black metal
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Naprawdę nie wyobrażam sobie odnowy sceny blackowej po modzie na "symfo" i aktualnie "okulto" bez udziału początków Burzum. Więc nie umawiam się na nic z Rivenem - wręcz przeciwnie widzę w tym chaosie swojego rodzaju elementarz, drogowskaz pomagający w momentach, gdy egzaltacja i wino biorą górę nad wkurwem i wódką.Ihasan pisze:+1ultravox pisze:Jedna z najlepszych na pewno.Riven pisze:umowmy sie, stare burzum to nie jest najlepsza rzecz jaka wysral black metal;)
Dziękuję. Dobranoc.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
bardzo darkthronowe brzmienie maja te nowe kawalki. zdecydowanie jestem na tak.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
Takie 'Spell of destruction' może okazać się jednak dobrym numerem. :Dmaciek z klanu pisze:bardzo darkthronowe brzmienie maja te nowe kawalki. zdecydowanie jestem na tak.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
W dobrej cenie jest Lp.Maria Konopnicka pisze:Przypomniało mi się, że muszę sobie kupić na winylu "Fallen".
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Mam i polecam. :)Maria Konopnicka pisze:Przypomniało mi się, że muszę sobie kupić na winylu "Fallen".
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- zaczyna szaleć
Ma ktoś w posiadaniu CD Burzum Valhalla Awaits?? Może ktoś wkleić jak wygląda wkładka,oraz nadruk na cd o ile ta płyta cos takiego posiada.
- Only_True_Believers
Te nowe sample brzmią niesamowicie, wokal troche zbyt delikatny, ale wstępnie podoba mi się bardziej niż stara wersja. Doskonała atmosfera.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- WaszJudasz
No. Aż dziwi mnie, że to piszę, ale tak jest. Pomysł wydawał mi się głupi, ale co poradzić jak sample robią smaka?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Lol, jak wam to robi smaka to pozazdrościć kubków smakowych. Przecież w takim 'Key to the Gate' to on teraz brzmi jak parodia samego siebie, no dajcież spokój...
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- postuje jak opętany!