ROME - Flowers From Exile [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- twoja_stara_trotzky
Re: ROME - Flowers From Exile [2009]
fajny numer, ale zerżnięty z jednego klasyka aż boli :D
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
trochę przeraża mnie długość tego materiału, ale chyba dziś wreszcie sobie usiądę do niego i na spokojnie przesłucham;
cenowo rzeczywiście zabija;
a jest w ogóle szansa na zwykłe wydanie?Wódz 10 pisze:Ja to chętnie przesłucham jak będą łaskawi wydać to w ludzkiej formie, a nie w ultralimicie za 70 Euro bez wysyłki ;)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
1. Wygląda na to, że całość jest wyprzedana.Ihasan pisze:trochę przeraża mnie długość tego materiału, ale chyba dziś wreszcie sobie usiądę do niego i na spokojnie przesłucham;
a jest w ogóle szansa na zwykłe wydanie?Wódz 10 pisze:Ja to chętnie przesłucham jak będą łaskawi wydać to w ludzkiej formie, a nie w ultralimicie za 70 Euro bez wysyłki ;)
2. Pytałem kilka miesięcy temu na Facebooku czy mają zamiar to wydać inaczej, ale nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi.
3. Strzelili sobie stopę tym wydawnictwem - i tak im się nie zwrócą koszty produkcji tego boxa więc może pójdą po rozum do głowy i żeby się odbić od finansowego dna wypuszczą to jako trzy osobne CD.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Havoc
- zaczyna szaleć
no nie wiem, skoro koszt to 70 euro (znalazłęm tez po 85, ale to chyba marża sklepu w takim wypadku), a wyprzedano cały nakład 999 sztuk, to czysty przychód wynosi 70tyś ojro. Stratni chyba nie będą?
- Morph
- Kontakt:
Nie 70000 tylko 69930 ;)Havoc pisze:no nie wiem, skoro koszt to 70 euro (znalazłęm tez po 85, ale to chyba marża sklepu w takim wypadku), a wyprzedano cały nakład 999 sztuk, to czysty przychód wynosi 70tyś ojro. Stratni chyba nie będą?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- grot
- weteran forumowych bitew
poza tym pytanie ile przeżera wytwórnia, pośrednicy itd
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
a i to nie jest 'czysty' przychod. ktos te klamoty musial zrobic i podejrzewam, ze nie za darmoMorph pisze:Nie 70000 tylko 69930 ;)Havoc pisze:no nie wiem, skoro koszt to 70 euro (znalazłęm tez po 85, ale to chyba marża sklepu w takim wypadku), a wyprzedano cały nakład 999 sztuk, to czysty przychód wynosi 70tyś ojro. Stratni chyba nie będą?
- Morph
- Kontakt:
Ja się tylko mnożenia czepiałem :P
Give birth to something dead
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
a ja braku odejmowania, a pewnie tez dzielenia :P
- Havoc
- zaczyna szaleć
napisalem PRZYCHÓD, a to o czym piszesz 0ms to DOCHÓD. I pisałem w kontekscie tego co mówil Wódz, że się "nie zwróci". Zwrócić się pewnie zwróci, a czy Jerome zarobi, to juz inna sprawa. Zresztą nie wiem, nigdy płyty nie wydawałem ;)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
fakt, nie zwrocilem uwagi ;)
-
- zahartowany metalizator
kreci mi sie w polowie part 3 i jest to czesc bardziej refleksyjna, pograzona w zadumie ale i militarna, w tym chlodnym, umiarkowanym tonie, z niosacymi sie nacjonalistycznymi bebnami :) wyraznie tez slychac industrialnie drzace podloze. przestrzennie, przy tym calym Rome'owskim racjonalizmie, niedwuznacznie brzmiaca rzecz. slucham dalej
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
- No podobno same koszty były spore (jednak nie jest to li tylko jewelcase + poligrafia + dysk), ale ciężko mi określić ile coś takiego może kosztować w produkcji - też nie wydawałem nic ;)Havoc pisze:napisalem PRZYCHÓD, a to o czym piszesz 0ms to DOCHÓD. I pisałem w kontekscie tego co mówil Wódz, że się "nie zwróci". Zwrócić się pewnie zwróci, a czy Jerome zarobi, to juz inna sprawa. Zresztą nie wiem, nigdy płyty nie wydawałem ;)
- Jerome wspominał, że żeby wyszli na zero to taka musi być cena. Może kłamał niczym chuj jaki, może mówił prawdę.
Tak czy inaczej - za drogo (45-50 euro za trzy płyty z wysyłką wliczoną jeszcze mógłbym przełknąć i zrozumieć). Zresztą, widzę że moja strata...
I dream of colour music,
-
- zahartowany metalizator
a jakie pieknie plywajace Windowe(?) gitary w refrenie ;) choc tez nie jestem tak na sto procent pewny, skad to, mam to na koncu jezora, ale nie moze wylezctwoja_stara_trotzky pisze:To Teach Obedience brzmi jak cover jakiegoś zagubionego kawałka Bathory :DDD
-
W miarę osłuchania jestem coraz bardziej na nie. Jakieś to takie miałkie jakby, chociaż momenty są (To teach Obedience, Sons of Aeeth, kilka innych). Inna sprawa, że w stosunku do ROME to od jakiegoś roku przeżywam głebokie rozdarcie, bo mi się ta muzyka jednocześnie podoba i nie podoba.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
No drogo, w dodatku i tak już wyprzedane. Wkurwiające to trochę, bo chciałem skompletować ich dyskografię (przynajmniej pełne płyty), a tu takie coś...Wódz 10 pisze:Tak czy inaczej - za drogo (45-50 euro za trzy płyty z wysyłką wliczoną jeszcze mógłbym przełknąć i zrozumieć). Zresztą, widzę że moja strata...
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
tym wieksza szkoda, ze to na chwile obecna jedno z dwoch ich wydawnictw, ktore naprawde warte jest zakupu. trudno. trzeba czekac na wydanie dla ludzi
- megawat
Przyznam, że ogrom materiału na tym wydawnictwie lekko mnie przerasta i zniechęca, ale da radę się przegryźć bo broni się różnorodnością. Raz jest przystępnie, raz surowo (Death in June się kłania), zaraz jest industrialnie, później "martialowo", jeszcze później lirycznie i tak na oborot. Są numery zajebiste i genialne, są średnie, raczej mało niepotrzebnych akcentów co cieszy, ale coś czuję że do połowy z tych utworów już niedługo nie będzie mi się chciało wracać. ;) Hity też są i jak dla mnie to na największy wyrasta właśnie wspomniany "Sons of Aeeth".
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".