nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Re: nie wiem /nie znam
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Mol
- zahartowany metalizator
Wlasciwie to sam sobie odpowiedziales. ;)byrgh pisze:to od ilu lat ty siedzisz w muzyce? zalozywszy, ze kazdy zespol badasz pod kazdym mozliwym katem, nieraz przezywales mlodziencze/pozniejsze fascynacje itd, od poznania pelnej tworczosci do wnikliwej analizy, przeciez to sa jak nie dziesiatki, to (wg niektorych) setki odsluchow jednego albumu, a do tego dochodzi jeszcze zycie, praca... ;) poza tym, z tego co wiem, jakims wyjatkowym wiekiem pochwalic sie nie mozesz, a w niemal kazdym temacie masz cos do powiedzenia :)
- KreatoR
Trocak ma pewnie CAŁĄ dyskografię Hawkwind na półce :D MISZCZ!Triceratops pisze:The Fall. :PMaria Konopnicka pisze:Jest jakaś stara kapela, której nie znasz? Taka, która wydaje Ci się, że może być interesująca, a zgłębienie jej dyskografii jest jeszcze przed Tobą? Tak bez złośliwości, poważnie pytam. :)twoja_stara_trotzky pisze:no ale po kilku razach napięcie opada... można posłuchać generalnie i tyle.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
A gdzie tam, góra z 15 płyt + kolejnych 15 na CDRach z dawnych lat... :D
ale co pogodzić? chyba nie myślisz, że ja nie mam co robić, tylko np., siedzieć i zgłębiać dyskografię YES - mam pięć płyt, inne słyszałem wybiórczo lata temu i za chuja nie muszę do nich wracać, a zgłębiam 2-3, od święta dwie kolejne... i tak to się kręci. żebym zgłębiał pełną dyskografię i słuchał po setki razy, to to bogowie muszą być, a i ci przeważnie mają słabsze pozycje... lepiej słuchać prawdziwych klasyków niż odrzutów z japońskich płyt, tak generalnie. pluralizm, ale i wybiórczość.byrgh pisze:bo z jednej strony dajesz innym (oczywiscie niechcacy) nadzieje, ze to jest jak najbardziej mozliwe przed piecdziesiatka, ale w rzeczywistosci w przelozeniu na matme to ciezko to wszystko ze soba pogodzic :)
odpowiedz na nurtujace pytania, bo pewnie i nie tylko mnie to wszystko ciekawi :D
Bez jaj - przynajmniej klasyczne ich płyty mam obcykane, większość tych z ostatnich lat też.Triceratops pisze:The Fall. :P
Dla mnie Trotzky jest wielką zagadką - ja przez 20 lat siedziałem cały czas w metalu i poznałem ten gatunek tyle o ile - swoją wiedzę oceniłbym na 3,5/6 i to pewnie i tak nazbyt optymistycznie. Tymczasem Trotzky - gość w moim wieku, czy nawet młodszy zdążył nie dość, że poznać metal dużo lepiej ode mnie, to jeszcze zna praktycznie cały rock progresywny, muzykę elektroniczną, jazz, alternatywę, grunge, country, przeróżne wynalazki... do tego zdążył skończyć studia, znaleźć pracę, napisać milion postów na forach i cholera wie co jeszcze. Nie mam pojęcia jak gość to robi! Chyba ma na stałe wszczepione słuchawki w uszach. I piszę to bez cienia ironii, bo nie wydaje mi się, żeby zmyślał czy chwalił się, że coś zna gdy nie zna.Wishman pisze:Do tego czas spędzony na pisaniu postów :)byrgh pisze:od poznania pelnej tworczosci do wnikliwej analizy, przeciez to sa jak nie dziesiatki, to (wg niektorych) setki odsluchow jednego albumu, a do tego dochodzi jeszcze zycie, praca... ;)
- KreatoR
Marian, tak samo jest jeśli chodzi o przesłuchanie Twoich wszystkich 15k płyt, więc co w tym dziwnego?
- Morph
- Kontakt:
Jakość ponad ilość, Marian, jakość ponad ilość.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
^ swiete slowa. wykretna to byla odpowiedz, spodziewalem sie wyczerpujacej i fascynujacej historyjki, czegos w stylu Maryjnych reminiscencji, a dostalem niepelnowartosciowy powszedni post :)
-
Bzdurzysz i naciagasz, bo jak jego obeznanie budzi podziw itd., tak - moze niedokladnie przegladalem jego posty - procz progrocka, nigdy nie napotkalem wyczerpujacych dysput nt. country, jazzu czy nawet elektroniki. Jego elastycznosc jest niezaprzeczalna, ale wydaje mi sie, ze to raczej watki poboczne, ciagnace sie tam gdzies za ogolnie pojmowanym rockiem. Tak jak ciezko nie docenic, tak tez trudno przeceniac czyjes mozliwosci, przeciez taka elektronika to jest polac o wiele rozleglejsza od takiego metalu, alternatywy, grunge i country razem wzietych. ;) Zreszta Trocki pewnie tu przenosniami rzuca, a my prowadzimy jakies zdupy domysly.Maria Konopnicka pisze:Dla mnie Trotzky jest wielką zagadką - ja przez 20 lat siedziałem cały czas w metalu i poznałem ten gatunek tyle o ile - swoją wiedzę oceniłbym na 3,5/6 i to pewnie i tak nazbyt optymistycznie. Tymczasem Trotzky - gość w moim wieku, czy nawet młodszy zdążył nie dość, że poznać metal dużo lepiej ode mnie, to jeszcze zna praktycznie cały rock progresywny, muzykę elektroniczną, jazz, alternatywę, grunge, country, przeróżne wynalazki... do tego zdążył skończyć studia, znaleźć pracę, napisać milion postów na forach i cholera wie co jeszcze. Nie mam pojęcia jak gość to robi! Chyba ma na stałe wszczepione słuchawki w uszach. I piszę to bez cienia ironii, bo nie wydaje mi się, żeby zmyślał czy chwalił się, że coś zna gdy nie zna.
- twoja_stara_trotzky
ja elektronikę bardzo wybiórczo :D
niemieckiej dużo, ale tylko do 79 gdzieś tak.
tą powiązaną z ruchem industrialnym, szczególnie wczesne rzeczy, też dużo.
później dopiero lata 90 i głównie ta brytyjska.
obecnie wychodzi tego tyle, że zupełnie nie trzymam kontroli.
niemieckiej dużo, ale tylko do 79 gdzieś tak.
tą powiązaną z ruchem industrialnym, szczególnie wczesne rzeczy, też dużo.
później dopiero lata 90 i głównie ta brytyjska.
obecnie wychodzi tego tyle, że zupełnie nie trzymam kontroli.
- twoja_stara_trotzky
Nie sądzę Marian, abym 15k płyt w życiu przesłuchał. Ty ponoć tyle masz... więc nie wiem, kto tu jest zagadką. :DMaria Konopnicka pisze:Dla mnie Trotzky jest wielką zagadką - ja przez 20 lat siedziałem cały czas w metalu i poznałem ten gatunek tyle o ile - swoją wiedzę oceniłbym na 3,5/6 i to pewnie i tak nazbyt optymistycznie. Tymczasem Trotzky - gość w moim wieku, czy nawet młodszy zdążył nie dość, że poznać metal dużo lepiej ode mnie, to jeszcze zna praktycznie cały rock progresywny, muzykę elektroniczną, jazz, alternatywę, grunge, country, przeróżne wynalazki... do tego zdążył skończyć studia, znaleźć pracę, napisać milion postów na forach i cholera wie co jeszcze. Nie mam pojęcia jak gość to robi! Chyba ma na stałe wszczepione słuchawki w uszach. I piszę to bez cienia ironii, bo nie wydaje mi się, żeby zmyślał czy chwalił się, że coś zna gdy nie zna.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
The Fall maja wiecej.KreatoR pisze:Trocak ma pewnie CAŁĄ dyskografię Hawkwind na półce :D MISZCZ!Triceratops pisze:The Fall :P
Piotrek ja tylko zartowalem, wcale obrazic cie nie chcialem...twoja_stara_trotzky pisze:Bez jaj - przynajmniej klasyczne ich płyty mam obcykane, większość tych z ostatnich lat też.Triceratops pisze:The Fall :P
...ale z checia sie dowiem jakie to sa klasyczne plyty tego nieklasycznego zespolu. :P
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
mhm... debiut, Grotesque, Hex Enduction, na pewno Nation's Saving Grace... myślę, że to ostatnia z tych klasycznie klasycznych.
- Triceratops
nie wymieniles Extricate!.......pioter prosba.... :D
4+
4+
Tak serio to zapowiadam, ze niedlugo beda to The Sound, Killdozer, Comsat Angels, Hammerhead, Spacemen3, Stranglers, Tuxedomoon, Throwing Muses :))))))Maria Konopnicka pisze:Jest jakaś stara kapela, której nie znasz? Taka, która wydaje Ci się, że może być interesująca a zgłębienie jej dyskografii jest jeszcze przed Tobą? Tak bez złośliwości, poważnie pytam :)twoja_stara_trotzky pisze:no ale po kilku razach napięcie opada... można posłuchać generalnie i tyle.
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
Tuxedomoon nie lubię - ale znam od lat
Throwing Muses podobnie, chociaż tych będę musiał sobie odświeżyć.
Spacemen 3 znam i lubię, zresztą ty mnie sprałeś kilka lat temu :D
Stranglers znam od lat - bez spinki - czasem sobie posłucham, ostatnio nawet wracałem do kilku płyt na fali mojej fazy post-punkowej, ale też nie padłem na cycki.
pierwsze cztery to faktycznie dla mnie czarna dziura :D
to znaczy The Sound i Killdozer znam z pojedyńczych numerów jeno, a te dwa kolejne to nawet nie :D
Throwing Muses podobnie, chociaż tych będę musiał sobie odświeżyć.
Spacemen 3 znam i lubię, zresztą ty mnie sprałeś kilka lat temu :D
Stranglers znam od lat - bez spinki - czasem sobie posłucham, ostatnio nawet wracałem do kilku płyt na fali mojej fazy post-punkowej, ale też nie padłem na cycki.
to znaczy The Sound i Killdozer znam z pojedyńczych numerów jeno, a te dwa kolejne to nawet nie :D
ale ja nie mówię, że ona fajna nie jest, chyba lepsza niż dwie poprzednie, ale mi to brzmienie nie pasuje... w ogóle nie lubię alternatywy z tego okresu... no i kurwa rzygam już Bill is Dead :DDDTriceratops pisze:nie wymieniles Extricate!.......pioter prosba.... :D
4+
- Triceratops
Extricate! jest w zasadzie najlepsza i prawdopoodnie jedna z najklasyczniejszych jezeli nie najklasyczniejsza. A oprocz Billa jest zajebisty Frank :P
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
Jesteś spaczony :D
i wciskasz ludziom banialuki :D
i wciskasz ludziom banialuki :D
- Triceratops
Nie wierze, ze pierwszych mozna nie lubic...zgroza....ja bym zadal prace domowatwoja_stara_trotzky pisze:Tuxedomoon nie lubię - ale znam od lat
:zgroza: :zgroza: pierwszy najczarniejszy okres, brudny punkowo-kinksowy okres, najbardziej inteligentny, dziki i bezkompromisowy najbardziej...motorheadowy :D..matko, nie znac Rattus i No More Heroes......moge wrzucic od reki, bo zawsze dzierze niezbednik ze soba :Dtwoja_stara_trotzky pisze: Stranglers znam od lat - bez spinki - czasem sobie posłucham, ostatnio nawet wracałem do kilku płyt na fali mojej fazy post-punkowej, ale też nie padłem na cycki.
jakby co to wiesz... :Ptwoja_stara_trotzky pisze:to znaczy The Sound i Killdozer znam z pojedyńczych numerów jeno, a te dwa kolejne to nawet nie :D
Hammerhead klasyka Hc z amRep...
apsolutnie nie mialem na celu przepytywania cie, od tego jest drone ino tak sobie pozartowalem :P
Ostatnio zmieniony 04-11-2011, 09:20 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
-
szwedzkie DELLAMORTE... jakoś zawsze mi umykali... od którego nagrania zacząć?