MACHINE HEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re: MACHINE HEAD
nowy kawałek emo w chuj
tylko jedynka i dwójka, nawet dwie ostatnie które uważałem za dobre teraz spadają w mojej ocenie
tylko jedynka i dwójka, nawet dwie ostatnie które uważałem za dobre teraz spadają w mojej ocenie
In a world of compromise...some don't
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
a ja nigdy Machine Head nie trawilem. juz chwalona tu i owdzie jedynka mnie meczyla, a ewentualne proby weryfikacji tego pogladu po latach konczyly sie takim samym rezultatem
- mad
- weteran forumowych bitew
Taki mierny zespół i tyle postów ma natrzepanych ;) Zastanawiające.
Może umówmy się, że MH jest do dupy i nie będziemy tego więcej powtarzać? A następny post napisze ktoś, komu spodoba się nowa płyta, która gdzieś tam może nadejść.
Może umówmy się, że MH jest do dupy i nie będziemy tego więcej powtarzać? A następny post napisze ktoś, komu spodoba się nowa płyta, która gdzieś tam może nadejść.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Oj, Jester, Jester.... Oi! Ostatnie płyty EXODUS Ci się nie podobają, a to coś jest według Ciebie OK?!? Oi!!! Straciłem 7 minut i 43 sekundy życia. W tym czasie mogłem po raz kolejny przesłuchać tytułowy z "Feeding on angels", albo "Beyond the pale", które są jakoś tak z półtora tysiąca raza lepszymi numerami.hcpig pisze:Cały 'Locust' do odsłuchu - nawet ok, melodie w środku jak z 'Master of Puppets'.
Tu okładka płyty (jakby to kogoś jeszcze interesowało):

Weź Pan się zastanów jeszcze raz: Potęga vs. posępny czerep, co najwyżej
Chyba, że od EXODUS wymagasz cholernie dużo, a od Maszynowego Łba bardzo niewiele?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Jak na nich to ok :P Widać (czyt. słychać) że chcą zrobić po raz 2-gi komercyjny zjazd, a to nowe coś jest na pewno lepsze niż popowe kawałki z 'Supercharger'. Na pewno posłucham całej płytki jak wyjdzie.
Heh, dokładnie bardzo lubię Egzodósy z Souzą (a FoH jest jedną z moich ulubionych płyt w ogóle), a z MH żadna płytka nie przekonała mnie nigdy do końca (co innego Vio-Lence, który zasługuje na dużo większą popularność niż obecna kapela Flynna i Demmela).Gore_Obsessed pisze:Chyba, że od EXODUS wymagasz cholernie dużo, a od Maszynowego Łba bardzo niewiele?
Yare Yare Daze
- gelO
- rasowy masterfulowicz
MH lubię bardzo, ale ten kawałek rzeczywiście nie jest za dobry, a nawet słaby niestety.
Posłucham sobie Overkill
Posłucham sobie Overkill
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Bardzo rozczarował mnie ten nowy kawałek. Mam wrażenie, że chciałby się rozpędzić, a nie może, takie ciągłe "chciałabym, ale boję się". Po tym, co Rob zaserwował na "Blackening" ten kawałek brzmi jak odgrzewany, mocno zleżały kotlet, który dwa razy przemielono i próbuje się sprzedać jako nowe danie.
Bardzo słabo.
Bardzo słabo.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- empir
Różnica jak między mercedesem a trabantem. Oczywiście wiadomo na czyją korzyść.Gore_Obsessed pisze:Weź Pan się zastanów jeszcze raz: Potęga vs. posępny czerep, co najwyżej
W sumie to poza debiutem to MH jest dosyć nijaki.
Beznadziejny ten kawałek - do połowy wytrzymałem. Szkoda, bo miałem nadzieję, że teraz pójdą bardziej w stronę thrashu. Najlepiej jakby się Machine Head rozpadło i reaktywowoło Vio-lence :)
- hcpig
Hehe, w tych solach jest nie tylko 'Master of Puppets' ale też 'The Thing That Should Not Be', ciekawe czy na całej płycie będzie więcej takich przegięć pały :)
Yare Yare Daze
- mad
Jestem po jednym odsłuchu nowej płyty. Nie wsłuchiwałem się za bardzo, nie potrafiłem się jakoś skoncentrować, ale z drugiej strony nie wydawało mi się, żeby było nad czym się koncentrować. Na pierwszy rzut ucha płyta mniej drażniąca niż "The Blackening", ale tam przynajmniej był mocny kawałek rozpoczynający. Tutaj takie wszystko płaskie się wydaje.
Dobra, puszczę jeszcze raz...
Dobra, puszczę jeszcze raz...
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
pierwsza dwójka jeszcze jakoś wyglądała. skurwili się tym wiesiodyskiem i od tamtego czasu leję na nich strumieniem ciepłego moczu z kałem.
- mad
Oczywista oczywistość, ale każdą nową płytkę staram się przesłuchać. Niestety, nie wygląda to dobrze. Po 4. kawałku wyłączyłem. Jest gorzej niż za pierwszym razem.
- Nerwowy
Kał w moczu ? ;d Ja bym poszedł z tym do lekarza...Wolfkhan pisze:leję na nich strumieniem ciepłego moczu z kałem.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- empir
Jak się wydala kał z moczem to nie ma już ratunku. W takim przypadku zostaje max. kilka tygodni życia.
- hcpig
Żenująca płyta, denna, zero życia i jakiejkolwiek, do tego strasznie niespójna - nu metal, popłuczyny po thrashu, łagodniejsze momenty In Flames, jeden riff (w czwartym kawałku) jak ze starego Emperor (!) no ja nie wiem co to ma być i dla kogo... lepiej niech reaktywują Vio-Lence :)
Yare Yare Daze
- empir
Co ci da reaktywacja? Jak się nie ma pomysłów i jaj to szyld nic nie pomoże. Tylko zeszmacą legendę.
- hcpig
Niech reaktywująch V-L jeśli już muszą skanalizować jakoś swoją aktywność... poza tym to skandal że tak wybitny vokillizer jak S.Killian udzielił się tylko na 3 płytach so far :)
Yare Yare Daze
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
znajomy podesłał tytułowy chyba numer z nowego materiału - bieda, kiła, żena, syf. I to wszystko do 2:00, bo dalej nie wytrzymałem.
- hcpig
Powinieneś wytrzymać kilka minut dłużej - usłyszałbyś jak te bezczele medleyują solówki z trójki Metalliki i podają jako swoje.
Yare Yare Daze