BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re: BURZUM

06-09-2011, 11:15

Conflagrator pisze:Na początku tak myślałem, ale teraz sam nie wiem. Musze sobie "Belus" przypomnieć... W każdym razie "Fallen" jest bardziej leśny w ten pozytywny sposób.
Belus przzy Fallen brzmi jak średnio udana rozgrzewka.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

06-09-2011, 11:25

Conflagrator pisze:Na początku tak myślałem, ale teraz sam nie wiem. Musze sobie "Belus" przypomnieć... W każdym razie "Fallen" jest bardziej leśny w ten pozytywny sposób.
"Fallen" jest leśny? Z której strony? To jest pościelówa prędzej.
Hello darkness, my old friend
DCI Hunt

06-09-2011, 11:32

Tylko te śpiewane refreny są trochę pościelowe, ale reszta to leśna melancholia. Może trochę pretensjonalna, ale zajebiście mi to weszło.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

06-09-2011, 11:35

Też bardzo lubię ostatnie dwa albumy. Nie uważam ich za "obniżenie formy".
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

06-09-2011, 12:23

Conflagrator pisze:Tylko te śpiewane refreny są trochę pościelowe, ale reszta to leśna melancholia. Może trochę pretensjonalna, ale zajebiście mi to weszło.
Właśnie!Kiedyś brakowało mi słowa.Pościelowe!Co absolutnie nie znaczy złe!
Holi
w mackach Zła

06-09-2011, 12:24

jedna i druga płyta są całkiem OK
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-09-2011, 15:43

a jak wuja pisal, ze fallen buja tak jak powinno to mni eprawie od cweli zwyzwali:(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
nightspiryt

06-09-2011, 16:23

jedna i druga płyta są przeciętne...jak na Burzum
Maria Konopnicka

06-09-2011, 17:06

Conflagrator pisze:Naczytałem sie jaka ta płyta słaba i zdecydowałem, że najpierw wypożyczę. Zapuściłem w drodze do pracy i tak od dwóch tygodni nie słuchałem na słuchawkach chyba nic innego. Ta płyta ma w sobie tyle pięknego lasu, że porwała mnie od pierwszego dosłuchu. A że czasem lekko trąci wsią? Mam to w dupie, bo słucha mi się tego po prostu zajebiście.
Nauczka na przyszłość, żeby przede wszystkim moje posty czytać :)))
Ihasan pisze:ale przyznasz, że słabsza od "Belus"?! :)
Jest zdecydowanie lepsza od "Belus"
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

06-09-2011, 17:08

IRONMIL pisze:
Ihasan pisze:ale przyznasz, że słabsza od "Belus"?! :)
Jest zdecydowanie lepsza od "Belus"
+1
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-09-2011, 19:08

Conflagrator pisze:Naczytałem sie jaka ta płyta słaba i zdecydowałem, że najpierw wypożyczę. Zapuściłem w drodze do pracy i tak od dwóch tygodni nie słuchałem na słuchawkach chyba nic innego. Ta płyta ma w sobie tyle pięknego lasu, że porwała mnie od pierwszego dosłuchu. A że czasem lekko trąci wsią? Mam to w dupie, bo słucha mi się tego po prostu zajebiście.
Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś że większość tutaj ma zjebany gust? Fallen jest zajebista i tyle w temacie.

IRONMIL pisze:Nauczka na przyszłość, żeby przede wszystkim moje posty czytać :)))
Taa, nie chcę przypominać kto cię na posłuchanie fallen namawiał ;)
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

06-09-2011, 19:13

empir pisze: Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś że większość tutaj ma zjebany gust? Fallen jest zajebista i tyle w temacie.
faktycznie gust masz zjebany do kwadratu twierdząc, że "Fallen" jest zajebista...no ale kto co lubi...
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-09-2011, 23:22

nie znasz się
est

07-09-2011, 11:22

Mnie Fallen zniechęcił na tyle, że nawet do Belus nie mam już ochoty wracać.
Heretyk

07-09-2011, 11:40

empir pisze:
Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś że większość tutaj ma zjebany gust? Fallen jest zajebista i tyle w temacie.
ale może byś to jeszcze jakoś uzasadnił? Bo takie frazesy rzucać, to wiesz, każdy potrafi. Podobnie się miała sprawa z Morbid Angel, powtarzasz, że nowa płyta rządzi, ale dlaczego, to już trudno się dowiedzieć, Panie Znakomity Gust.
Awatar użytkownika
Lykantrop

07-09-2011, 15:53

est pisze:Mnie Fallen zniechęcił na tyle, że nawet do Belus nie mam już ochoty wracać.
Do Belus wracam tylko dla 2óch kawałków: "Belus Dod" i "Keliohesten". "Fallen" to tak rzadka kupa, że działać tutaj musi tylko magia nazwy. Idę o zakład, że gdyby to samo odegrała jakaś mało znacząca chujowica wydana przez Propaganda Prod. to gdyby nawet założył tutaj o nich temat Wolfkhan, podzieliłoby losy Anguished. To nawet nie jest pościelówa, to jest tak żałosne pitolenie. Demonstracja kniazi i chłopów na kanwie BM. Trzeba naprawdę sobie dużo wmówić, żeby można było ochrzcić to terminem "bardzo dobre"...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

07-09-2011, 16:33

Heretyk pisze:Ale może byś to jeszcze jakoś uzasadnił? Bo takie frazesy rzucać, to wiesz, każdy potrafi. Podobnie się miała sprawa z Morbid Angel. Powtarzasz, ze nowa płyta rządzi, ale dlaczego, to już trudno się dowiedzieć, Panie Znakomity Gust.
E tam, czepiasz. Się. Po prostu mi się podoba i tyle. Po co mam się rozpisywać i analizować płytę niczym Marian (świetnie się jego wypociny czyta, ale ja niestety takich zdolności nie mam). Jedne płyty są dla mnie zajebiste, a inne chujowe. No i jest cała masa gdzieś pomiędzy.
Pojawiło się w ostatnim czasie kilka płyt, które wzbudziły sporo kontrowersji i skrajne oceny, żeby wspomnieć chociażby o Burzum, Morbidach czy takim Deicide.
DCI Hunt

07-09-2011, 16:37

Na mnie magia nazwy zupełnie nie działa. W sumie to nawet nie bardzo chciało mi się tego słuchać po tym wszystkim co przeczytałem, ale zwyczajnie mi się ta płyta podoba. Las totalny, płyta kompletnie nie na czasie - ja tu czuję te same wibracje co w "Ea, Lord Of The Depths" czy "My Journey To The Stars". Tylko te śpiewano-mruczane patenty mnie trochę wkurwiają.
[V]

07-09-2011, 16:59

Conflagrator pisze:Tylko te śpiewano-mruczane patenty mnie trochę wkurwiają.
Mnie to wybitnie irytuje. Chyba nawet tak bardzo, że nie chce mi się już do tej płyty wracać.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

07-09-2011, 18:01

Mruczenie jest zajebiste i najbardziej leśne. Bardzo dobry ten "Fallen" a Valen to hit jak skurwysyn. BURZUM rządzi.
PENIS METAL
ODPOWIEDZ