SHINING

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

Re: SHINING

27-08-2011, 00:16

Zapewne słowami, że to wina Tuska.
Kenosis, O theory of great peril!
Rob GOD of any attribute and fill the shattering universe
with the pestilent scent of putrefaction and the glorious cloud of death,
for steadfast, at any cost, He must be.

Last.fm
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

27-08-2011, 00:23

koreaniec pisze:Chciałbym zobaczyć akcje u nas z podpalaniem biało-czerwonej flagi. Ciekawe jakby to się dla niego skończyło?
A jak Polską nie rządzi IV RP to się liczy jako symbol narodowy? Słyszałem, że prawdziwy Polak głosuje tylko na PiS, poza tym prawdziwych Polaków nie ma, reszta to uchodźcy i przesiedleńcy.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

27-08-2011, 08:15

manieczki pisze:o co tutaj kaman poszło?
O mroczną sztukę.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
DCI Hunt

27-08-2011, 09:26

koreaniec pisze:Pedał chciał podpalić niemiecką flagę, co nie spodobało się publiczności w Erfurcie...
U nas po takim numerze musiałby zostać hospitalizowany, delikatnie mówiąc. ;) A poza tym to Shining dużo fajny jest.
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

27-08-2011, 09:51

Tą żałosną ciotę z Shining to bym skopał nawet bez powodu :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

27-08-2011, 10:27

Wolfkhan pisze:
koreaniec pisze:Chciałbym zobaczyć akcje u nas z podpalaniem biało-czerwonej flagi. Ciekawe jakby to się dla niego skończyło?
A jak Polską nie rządzi IV RP to się liczy jako symbol narodowy?
Ale osochozi?

Wkurwia mnie ta "niepoprawność polityczna" prezentowana przez Farforta i całą resztę, ekstremalnych w gębie i nie wymagającym dużo odwagi czynie, chujoklepców - artystów. Ten sam poziom co darcie pisma świętego, wkładanie flagi w psie odchody i przybijanie do symboli religijnych podobizny Herr Fiuta. To nawet nie jest quasi sztuka. O przepraszam - może nawet by to można było podciągnąć pod taką kategorię, ale gdyby tylko performersi byli w stanie zdobyć się na wyżyny intelektu i sensownie uzasadnić swoje stanowisko. Nergal drze biblie, ale w sądzie cienko pieje o wolności słowa i artysty. Kolejny wsadza flagę kupę, ale po zamieszaniu zrzuca winę na gościa programu. Brak mi tutaj konsekwencji. GG Allin rzucał gównem w ludzi i mówił wprost, że powodem tego zachowania jest nienawiść do gatunku ludzkiego.

Wszystko po to, żeby zwrócić na siebie uwagę. Byle jak, byle było. Kiedyś ten światek nieco innymi zasadami się rządził.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

27-08-2011, 10:44

Lykantrop pisze: Nergal drze biblie, ale w sądzie cienko pieje o wolności słowa i artysty.(...) Brak mi tutaj konsekwencji. GG Allin rzucał gównem w ludzi i mówił wprost, że powodem tego zachowania jest nienawiść do gatunku ludzkiego.

Wszystko po to, żeby zwrócić na siebie uwagę. Byle jak, byle było. Kiedyś ten światek nieco innymi zasadami się rządził.
Słuszne spostrzeżenie... chociaż oprócz GG jacy jeszcze ekstremalni muzycy nie słabili przed majestatem sądu?
Pytam, bo tego nie śledziłem. To co mi przychodzi do głowy to VV nigdy chyba nie wyrażał skruchy z powodu zamordowania Euro. Ale z drugiej strony ciężko byłoby zabójstwo uzasadniać wolnością artystyczną. Taka linia obrony byłaby wręcz absurdalna. Kto jeszcze?
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

27-08-2011, 12:13

Lykantrop pisze:Nergal drze biblie, ale w sądzie cienko pieje o wolności słowa i artysty. Kolejny wsadza flagę kupę, ale po zamieszaniu zrzuca winę na gościa programu. Brak mi tutaj konsekwencji.
Bo Nergal to ten sam poziom artystyczny co Kvarforth. Błazen sceniczny, pozer i wyprany mózg. To nie są metalowcy w prawdziwym znaczeniu tego słowa, to tylko rzemieślnicy.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

27-08-2011, 12:41

W przypadku checi podpalenia powiem tak....WSZYSTKO WOLNO-NIE WSZYSTKO WYPADA :)
Awatar użytkownika
hcpig

27-08-2011, 12:52

Wolfkhan pisze:Bo Nergal to ten sam poziom artystyczny co Kvarforth. Błazen sceniczny, pozer i wyprany mózg. To nie są metalowcy w prawdziwym znaczeniu tego słowa, to tylko rzemieślnicy.
Tak jest, performerzy Niklas i Nergal (jakby tego przedstawienia nie oceniać) to zwykli rzemieślnicy, a jakiś bezotoczkowy Bolt Rower, który odegra swoje i pójdzie do domu to z pewnością coś więcej. :)
Yare Yare Daze
Arisowicz
w mackach Zła

27-08-2011, 13:17

Wolfkhan pisze:
Lykantrop pisze:Nergal drze biblie, ale w sądzie cienko pieje o wolności słowa i artysty. Kolejny wsadza flagę kupę, ale po zamieszaniu zrzuca winę na gościa programu. Brak mi tutaj konsekwencji.
Bo Nergal to ten sam poziom artystyczny co Kvarforth. Błazen sceniczny, pozer i wyprany mózg. To nie są metalowcy w prawdziwym znaczeniu tego słowa, to tylko rzemieślnicy.
no właśnie - nie jedzą kotów, szuje, za to pewnie siedzą w domach z rurami i mają dużo miastowych jedzeniów!!!111oneone
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

27-08-2011, 13:18

hcpig pisze:
Wolfkhan pisze:Bo Nergal to ten sam poziom artystyczny co Kvarforth. Błazen sceniczny, pozer i wyprany mózg. To nie są metalowcy w prawdziwym znaczeniu tego słowa, to tylko rzemieślnicy.
Tak jest, performerzy Niklas i Nergal (jakby tego przedstawienia nie oceniać) to zwykli rzemieślnicy, a jakiś bezotoczkowy Bolt Rower, który odegra swoje i pójdzie do domu to z pewnością coś więcej :)
Metal też ma swoją etykę i zasady wbrew pozorom. Błaznowanie pasuje mi bardziej do innych gatunków.
DCI Hunt

27-08-2011, 13:46

Wolfkhan pisze:Błazen sceniczny, pozer i wyprany mózg.
Błazen? Pewnie tak. Wyprany mózg? Od tych wszystkich dragów - całkiem prawdopodobne. Pozer? Nie bardzo. Przecież ten koleś nie pozuje na kogoś kim tak naprawdę nie jest. Gra sobie muzykę przepełnioną negatywnymi emocjami, w jakiś sposób wizualizując to na scenie, ale nie wydaje mi się, żeby jego zachowanie było wynikiem chłodnej kalkulacji, a i nadmiernego asekuranctwa tu nie dostrzegam. Jesli juz porównywać to bliżej mu do GG Allina niż Nergala.Trochę w tym błazenady, trochę prowokacji, ale też sporo prawdziwej patologii. Może i jest wkurwiającym zjebem, ale okreslenie "pozer" jakos mi do tego kolesia nie pasuje.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

27-08-2011, 14:03

Conflagrator pisze:
koreaniec pisze:Pedał chciał podpalić niemiecką flagę, co nie spodobało się publiczności w Erfurcie...
U nas po takim numerze musiałby zostać hospitalizowany, delikatnie mówiąc. ;) A poza tym to Shining dużo fajny jest.
Po spaleniu niemieckiej flagi w PL? Chyba nie... ;)
koreaniec pisze: VV nigdy chyba nie wyrażał skruchy z powodu zamordowania Euro.
Nie miał powodu, zabił w samoobronie :)
Co ciekawe, w tym filmie z udziałem VV, Fenriza i paru innych, nikt ani odrobinę nie żałuje Euro. Kolesie z Immortal nawet sugerują, że VV schrzanił sprawę dając się złapać.
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

27-08-2011, 14:47

Conflagrator pisze:
Wolfkhan pisze:Błazen sceniczny, pozer i wyprany mózg.
Błazen? Pewnie tak. Wyprany mózg? Od tych wszystkich dragów - całkiem prawdopodobne. Pozer? Nie bardzo. Przecież ten koleś nie pozuje na kogoś kim tak naprawdę nie jest. Gra sobie muzykę przepełnioną negatywnymi emocjami, w jakiś sposób wizualizując to na scenie, ale nie wydaje mi się, żeby jego zachowanie było wynikiem chłodnej kalkulacji, a i nadmiernego asekuranctwa tu nie dostrzegam. Jesli juz porównywać to bliżej mu do GG Allina niż Nergala.Trochę w tym błazenady, trochę prowokacji, ale też sporo prawdziwej patologii. Może i jest wkurwiającym zjebem, ale okreslenie "pozer" jakos mi do tego kolesia nie pasuje.
Mi pasuje idealnie, i jeden i drugi to pozerzy i narcyzi. Kurt Cobain pewnie jest idolem Farfocla.
[V]

27-08-2011, 14:57

Cobain to też był pozer?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

27-08-2011, 15:00

A co to był za zespół co jego wokalista wycierał dupę amerykańska flagą?
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

27-08-2011, 15:05

Wkrótce się okaże, iż otaczają nas sami pozerzy, tylko Black Witchery są prawdziwi...

Last.fm
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

27-08-2011, 15:08

[V] pisze:Cobain to też był pozer?
Pierwowzór emo-gwiazdora. talent miał, a że był narcyzem do kwadratu wie chyba każdy.
est pisze:A co to był za zespół co jego wokalista wycierał dupę amerykańska flagą?
Al-Bush Corpse z Pakistanu.
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

27-08-2011, 15:12

Ja bym nie przesadzał z tym rzucaniem "pozerami" na lewo i prawo, lata dziewięćdziesiąte dawno za nami... A to, że Kvarforth odwala kichę to wiadomo. Byłem raz na koncercie i nie chcę nigdy więcej być.

Last.fm
ODPOWIEDZ