PANTERA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Re: PANTERA

18-06-2011, 20:30

No, ba.
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

18-06-2011, 20:40

Przecie nawet babko głucho to wie !
Raf
w mackach Zła

19-06-2011, 09:01

moonfire pisze:Nie przepadałem nigdy za Panterą, może oprócz Vulgar. Później słuchali ich sezonowi metalowcy od Acid Drinkers i Illusion, czy fani rocka. Co pytałem ludzi na studiach, to nikt nie znał Voivod, czy Celtic Frost, ale wszyscy się Panterą podniecali.
A ci sezonowcy to czego teraz obecnie słuchają?
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

19-06-2011, 09:35

moonfire pisze:Nie przepadałem nigdy za Panterą, może oprócz Vulgar. Później słuchali ich sezonowi metalowcy od Acid Drinkers i Illusion, czy fani rocka. Co pytałem ludzi na studiach, to nikt nie znał Voivod, czy Celtic Frost, ale wszyscy się Panterą podniecali.
Gdybyś studiował 10 lat wcześniej, to mało kto znałby Voivod czy Celtic Frost, a to większość (a przynajmniej spora cześć) podniecałaby się The Cure. ;)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

19-06-2011, 11:09

Raf pisze:
A ci sezonowcy to czego teraz obecnie słuchają?
Suicide Silence, Lamb of God, Killswitch Engage?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Raf
w mackach Zła

19-06-2011, 11:29

To raczej trzymają kurs, gdzie zatem ta sezonowość? ;)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

19-06-2011, 21:20

Raf pisze:A ci sezonowcy to czego teraz obecnie słuchają?
Pewnie Eski Rock. :)
evildead pisze:gdybyś studiował 10 lat wcześnie, to mało kto znałby Voivod czy Celtic Frost, a to większość (a przynajmniej spora cześć) podniecałaby się The Cure. ;)
Niewykluczone, ale sam lubię The Cure. :)
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-06-2011, 21:33

Raf pisze:
megawat pisze:
Raf pisze: A ci sezonowcy to czego teraz obecnie słuchają?
Suicide Silence, Lamb of God, Killswitch Engage?
to raczej trzymają kurs, gdzie zatem ta sezonowość? ;)
Ze niby stawiasz Pantere w jednym rzedzie z tymi powyzej?
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Raf
w mackach Zła

19-06-2011, 21:53

trzymają się stylistyki, takiego post panterowego grania
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-06-2011, 21:58

w przypadku Lamb of God moze cos jest na rzeczy, ale w przypadku pozostalych dwoch? Bzdura.
Raf
w mackach Zła

19-06-2011, 22:05

może, specjalnie nie wnikam, młodzieżowe mtv metalcore itp. to nie moja działka
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-06-2011, 22:11

no to nie wydawaj krzywdzacych sadow
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

19-06-2011, 22:18

moonfire pisze:
evildead pisze:gdybyś studiował 10 lat wcześnie, to mało kto znałby Voivod czy Celtic Frost, a to większość (a przynajmniej spora cześć) podniecałaby się The Cure ;)
Niewykluczone, ale sam lubię The Cure.:)
wiem, przeca do tego piję ;) sezonowe nie znaczy złe
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Maria Konopnicka

23-08-2011, 00:21

Ostatnio często sobie wracam do The Great Southern Trendkill i powiadam Wam, że nic ta płyta się nie zastarzała. Wciąż jest kurewsko wściekła, wciąż kąsa powalającymi riffami, wciąż miażdży obłędnymi wokalami (jeśli nie jest o najlepsza płyta w dyskografii Pantery to na pewno Anselmo osiągnął tu apogeum).
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale dochodzę do wniosku (oczywistego zresztą), że po latach które minęły od zakończenia działalności tej kapeli nikt nie wypełnił luki jaką po sobie pozostawili. Tak po prostu już nikt nie gra i pewnie już nigdy nie zagra. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale mam wrażenie, że The Great Southern Trendkill to ich najmniej komercyjny, najbrudniejszy, najtrudniejszy album. Może nie najcięższy, ale z pewnością najbardziej agresywny - wręcz histerycznie agresywny, miejscami wprost obłędny (choćby tytułowy, albo Suicide Note Part II - nie wiem czy to nie jest najlepszy utwór Pantery w ogóle).
[V]

23-08-2011, 07:16

Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Wlasciwie, to trafiles w samo sedno. Bezdyskusyjnie najlepsza (oblednie agresywna) plyta tego zespolu. Nawet te nieliczne spokojniejsze utwory, ktore powciskano w ten huragan maja jakas glebie, slucha sie ich wprost wybornie, mozna rowniez z latwoscia dostrzec jak wspaniale Anselmo sprawdza sie jako wokalista w zupelnie innych rejestrach.

Slucham czesto, najczesciej podczas treningu silowego, ta muzyka ma w sobie tyle energii, ze nie potrafie usiedziec w miejscu, he he... ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re:

23-08-2011, 08:10

Jeśli chodzi o mnie to...
Cztery lata temu Gore_Obsessed pisze:Dla mnie PANTERA to jeden z najbardziej przereklamowanych metalowych zespołów. Przykro mi. Tak naprawdę lubię tylko: "Cemetery Gates", "Mouth For War", tytułowy z "The Great Southern Trendkill", "Living Through Me (Hell's Wrath)" i mniej więcej 2/3 zawartości "Far Beyond Driven". Nie słyszałem ostatniego albumu. Z "Reinventing..." znam tylko "Revolution Is My Name" - bez uniesień. Jeszcze w zeszłej dekadzie pozbyłem się ostatniej kasety.
...i przez ten czas nic się nie zmieniło, ewentualnie na niekorzyść Amerykanów. Zespół, który może spełniać pożyteczną rolę, jako jeden z wprowadzających dzisiejszego młodego słuchacza w świat ciężkiego grania, ale dla mnie nie ma już nic do zaoferowania. Oczywiście wypracowali swój własny, oryginalny styl, a zwłaszcza gitarzysta, a wokalista jest postacią wyrazistą, jednak niewiele z tego wynika. Robili wrażenie jak miałem 14 lat, teraz są całkowicie poza sferą zainteresowań.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

23-08-2011, 08:17

A ja ciągle BARDZO lubie i wlasnie sobie włącze The Great Southern Trendkill bo w SEZONIE letnim wozi mnie strasznie :D
LEGALISE DRUGS & MURDER
Mort
rasowy masterfulowicz

23-08-2011, 10:47

IRONMIL pisze:Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale dochodzę do wniosku (oczywistego zresztą), że po latach które minęły od zakończenia działalności tej kapeli nikt nie wypełnił luki jaką po sobie pozostawili. Tak po prostu już nikt nie gra i pewnie już nigdy nie zagra.
Tak samo jak nie ma zespołu który gra na poziomie Slayera i Metallica w latach ich największej świetności.
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale mam wrażenie, że The Great Southern Trendkill to ich najmniej komercyjny, najbrudniejszy, najtrudniejszy album. Może nie najcięższy, ale z pewnością najbardziej agresywny - wręcz histerycznie agresywny, miejscami wprost obłędny.
Zgadzam się i dodam jeszcze, że to krążek nie dość, że bez słabych punktów to z samymi zajebiście mocnymi. Jedna z najlepszych metalowych płyt jakie znam.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

Re: Re:

23-08-2011, 11:09

Gore_Obsessed pisze:Jeśli chodzi o mnie to...
Cztery lata temu Gore_Obsessed pisze:Dla mnie PANTERA to jeden z najbardziej przereklamowanych metalowych zespołów. Przykro mi. Tak naprawdę lubię tylko: "Cemetery Gates", "Mouth For War", tytułowy z "The Great Southern Trendkill", "Living Through Me (Hell's Wrath)" i mniej więcej 2/3 zawartości "Far Beyond Driven". Nie słyszałem ostatniego albumu. Z "Reinventing..." znam tylko "Revolution Is My Name" - bez uniesień. Jeszcze w zeszłej dekadzie pozbyłem się ostatniej kasety.
...i przez ten czas nic się nie zmieniło, ewentualnie na niekorzyść Amerykanów. Zespół, który może spełniać pożyteczną rolę, jako jeden z wprowadzających dzisiejszego młodego słuchacza w świat ciężkiego grania, ale dla mnie nie ma już nic do zaoferowania. Oczywiście wypracowali swój własny, oryginalny styl, a zwłaszcza gitarzysta, a wokalista jest postacią wyrazistą, jednak niewiele z tego wynika. Robili wrażenie jak miałem 14 lat, teraz są całkowicie poza sferą zainteresowań.
U mnie też się nic nie zmieniło i sprawa wygląda identycznie z tą różnicą, że nawet jak miałem 14 lat ten zespół nie robił na mnie najmniejszego wrażenia.
PENIS METAL
Heretyk

Re: Re:

23-08-2011, 11:58

Gore_Obsessed pisze:Jeśli chodzi o mnie to...
Pełna zgoda. pozbyłem się nawet ich płyt w ubiegłym roku.
ODPOWIEDZ