RAGE AGAINST THE MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: RAGE AGAINST THE MACHINE

08-06-2011, 09:36

tak w ogole to jest taki gatunek AOM? moze czas na rewolucje na tym polu?
woodpecker from space
Maria Konopnicka

08-06-2011, 09:38

Triceratops pisze: to moze tak w ogole zaczniemy od pytania co to jest w ogole muzyka mlodziezowa? kiedy nalezy takiej przestac sluchac i od kiedy zaczyna sie muzyka dorosla?
pisząc muzyka młodzieżowa miałem namyśli muzykę, którą aktualnie słucha młodzież. A dlaczego miałoby się przestać jej słuchać? Ja wciąż słucham muzyki, której słuchałem mając lat -naście, a pewnie wielu nastolatków słucha muzyki, którą jak poznałem po trzydziestce :)
ultravox pisze: A metal to Twoim zdaniem nie jest muzyka młodzieżowa?
w ramach tego gatunku są kapele młodzieżowe i takie, których słuchają ludzie starsi. Inną publikę spotkałem na Satyricon, a inną na Unleashed. Oczywiście granice nie są ostre
Ostatnio zmieniony 08-06-2011, 09:42 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 09:41

IRONMIL pisze:
Triceratops pisze: to moze tak w ogole zaczniemy od pytania co to jest w ogole muzyka mlodziezowa? kiedy nalezy takiej przestac sluchac i od kiedy zaczyna sie muzyka dorosla?
pisząc muzyka młodzieżowa miałem namyśli muzykę, którą aktualnie słucha młodzież. A dlaczego miałoby się przestać jej słuchać? Ja wciąż słucham muzyki, której słuchałem mając lat -naście, a pewnie wielu nastolatków słucha muzyki, którą jak poznałem po trzydziestce :)
To piszesz mlodziezowa majac na mysli aspekt pejoratywny czy wrecz przeciwnie?
Czy jak sie mlodziez zacznie sluchac Bacha i Deathspell Omega to juz bedzie muzyka mlodziezowa? Bo znam paru gnoi ktorzy sluchaja takich rzeczy.
IRONMIL pisze:w ramach tego gatunku są kapele młodzieżowe i takie, których słuchają ludzie starsi. Inną publikę spotkałem na Satyricon, a inną na Unleashed. Oczywiście granice nie są ostre
Zdaje sie ze dokonujesz jakiejs idiotycznej elitaryzacji i segregacji opierajac sie na wlasnym widzimisie i niczym wiecej.
woodpecker from space
Maria Konopnicka

08-06-2011, 09:45

twoja_stara_trotzky pisze:
raczej sprawia, że masz setki rewolucji na polu muzycznym.
te setki rewolucji to w rzeczywistości zamieszki uliczne i bójki w knajpach :)
Maria Konopnicka

08-06-2011, 09:48

twoja_stara_trotzky pisze: bez murów do rozwalania nie ma rewolucji.
twoja_stara_trotzky pisze: masz setki rewolucji na polu muzycznym.
to teraz o przykłady tych setek rewolucyjnych płyt poproszę :) Nie przesadzajmy - niech będzie jednak setka :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-06-2011, 09:58

nie obejmuję całej muzyki rzecz jasna, ale skoro wszystko dozwolone, to takich małych rewolucji masz tysiące.
Maria Konopnicka

08-06-2011, 10:01

Triceratops pisze: To piszesz mlodziezowa majac na mysli aspekt pejoratywny czy wrecz przeciwnie?
W ogóle nie wartościowałem - chodziło mi o to, czego słuchają młodzi ludzie, a czego ja nie znam.
Triceratops pisze: Czy jak sie mlodziez zacznie sluchac Bacha i Deathspell Omega to juz bedzie muzyka mlodziezowa? Bo znam paru gnoi ktorzy sluchaja takich rzeczy.
Ale jakie to ma znaczenie w świetle toczącej się dyskusji? Jeśli młodzież będzie słuchać Bacha i DsO, to zarówno Bach jak i DSO staną się muzyką młodzieżową. Jeśli młodzież młodzież tłumnie zapisze się do PiS i będzie stanowić 80 proc. członków tej partii, to PiS stanie się partią młodzieżową. Jeśli zaloguje się nie tym forum dużo młodzieży to masterful będzie forum młodzieżowym. Albo inaczej - jeśli dodasz dużo gówna do makowca, to przestanie on być makowcem i stanie się ciastem gównianym :))))) Teraz już chyba zajarzyłeś? :)

IRONMIL pisze: Zdaje sie ze dokonujesz jakiejs idiotycznej elitaryzacji i segregacji opierajac sie na wlasnym widzimisie i niczym wiecej.
LOL Nie zauważyłeś, że różna muzyka przyciąga różne grupy wiekowe? Nie miałeś nigdy wrażenia, że publiczność Hannah Montana to młodsza publiczność niż publiczność Krzysztofa Krawczyka? :)))
Maria Konopnicka

08-06-2011, 10:05

twoja_stara_trotzky pisze:nie obejmuję całej muzyki rzecz jasna, ale skoro wszystko dozwolone, to takich małych rewolucji masz tysiące.
no ale czy takie małe rewolucje można w ogóle nazwać rewolucjami? Czy bijatyka w przedszkolnej szatni to wojna? Czy drgania spowodowane pracą młota pneumatycznego to trzęsienie ziemi ? Doszedłeś już z setek do tysięcy małych rewolucji - podaj więc jakieś przykłady. Zaraz dojdziesz do milionów, miliardów i okaże się, że każda płyta, którą nagrano w ciągu ostatnich 10 lat jest małą rewolucją :)
Raf
w mackach Zła

08-06-2011, 10:05

kto to jest ta Hannah Montana?- serio pytam, powinienem znać? to ktoś bardziej znany niż Ministry?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-06-2011, 10:07

IRONMIL pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:nie obejmuję całej muzyki rzecz jasna, ale skoro wszystko dozwolone, to takich małych rewolucji masz tysiące.
no ale czy takie małe rewolucje można w ogóle nazwać rewolucjami? Czy bijatyka w przedszkolnej szatni to wojna? Czy drgania spowodowane pracą młota pneumatycznego to trzęsienie ziemi ? Doszedłeś już z setek do tysięcy małych rewolucji - podaj więc jakieś przykłady. Zaraz dojdziesz do milionów, miliardów i okaże się, że każda płyta, którą nagrano w ciągu ostatnich 10 lat jest małą rewolucją :)
katolik w świecie politeistów ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-06-2011, 10:07

Raf pisze:kto to jest ta Hannah Montana?- serio pytam, powinienem znać? to ktoś bardziej znany niż Ministry?
widze ze nie posiadasz ani córki, ani siostrzenicy, ani bratanicy ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Maria Konopnicka

08-06-2011, 10:09

Raf pisze:kto to jest ta Hannah Montana?- serio pytam, powinienem znać? to ktoś bardziej znany niż Ministry?
jakaś taka nastolatka, która śpiewa - przewija się bodaj na kanale disneyowskim, który czasami ogląda mój syn... Czy bardziej znana niż Ministry? W pewnych kręgach na pewno.
Maria Konopnicka

08-06-2011, 10:10

twoja_stara_trotzky pisze:
katolik w świecie politeistów ;)
No wymień te przykłady tysięcy małych rewolucji, które dokonują się każdego dnia od 10 lat :)
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 10:11

IRONMIL pisze:W ogóle nie wartościowałem - chodziło mi o to, czego słuchają młodzi ludzie, a czego ja nie znam.
Wartosciowales, napisales
nie wiem co wyszło z grunge - może cały ten emo trend... nie wiem, nie śledzę muzyki młodzieżowej
wrzucajac grunge i jego ewentualne pochodne jako obiekt zainteresowania i grupe docelowa mlodziezy co jest kompletna bzdura, bo wlasnie taki Mad Season jest przykladem, ze z grunge moze urodzic sie i wyjsc cos wiecej niz mlodziezowa emo-muzyka, takich przykladow bylo przeciez wiecej. Tak poza tym jedna z pierwszych emo kapel bylo Fugazi.
IRONMIL pisze: Ale jakie to ma znaczenie w świetle toczącej się dyskusji?
Ma to takie, ze zapytalem w jakim swietle stawiasz znaczenie slowa "mlodziezowe" i zdaje sie jakos przeoczyles to pytanie. Nie pomyle sie chyba za bardzo, jezeli napisze o pejoratywnym sensie tego slowa w twoim uzyciu?
IRONMIL pisze: LOL Nie zauważyłeś, że różna muzyka przyciąga różne grupy wiekowe? Nie miałeś nigdy wrażenia, że publiczność Hannah Montana to młodsza publiczność niż publiczność Krzysztofa Krawczyka? :)))
Nie wiem kto to jest Hannah Montana, w kazdym razie oprocz gatunkow ewidentnych jak jakies przedszkolne piosenki czy inne lady gagi wiekszosc nie jest tak jednoznacznie klasyfikowalna jakbys chcial a na stronach Bravo! byla nawet Metallica czy Soundgarden, co zdaje sie swiadczyc o mlodziezowosci muzzyki tych zespolow?
Ostatnio zmieniony 08-06-2011, 10:13 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Raf
w mackach Zła

08-06-2011, 10:11

Adrian696 pisze:
widze ze nie posiadasz ani córki, ani siostrzenicy, ani bratanicy ;)
No właśnie posiadam córki, i to aż dwie, tym bardziej jestem zaskoczony bo pierwsze słyszę.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 10:12

hehe no tez zadalem to pytanie piszac poprzedniego posta
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-06-2011, 10:13

Raf pisze: No właśnie posiadam córki, i to aż dwie, tym bardziej jestem zaskoczony bo pierwsze słyszę.
to chyba maluskie sa, bo ja Hanie Montanie to widze nawet na plecakach u dzieci sąsiadów :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Raf
w mackach Zła

08-06-2011, 10:15

Nie bardzo maluśkie, 16 i 21, ale one gustują w chłopcach, przynajmniej tak mi się wydaje. ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-06-2011, 10:17

Nie no - to one już nie załapały się na Hanie...
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 10:18

hahah kurwa komedia w tym temacie, hannah montana no rotfl co to ma byc wygogolowalem sobie i ni chuja nie kojarze zebym to widzial czy slyszal :D
woodpecker from space
ODPOWIEDZ