RAGE AGAINST THE MACHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: RAGE AGAINST THE MACHINE
tak w ogole to jest taki gatunek AOM? moze czas na rewolucje na tym polu?
woodpecker from space
pisząc muzyka młodzieżowa miałem namyśli muzykę, którą aktualnie słucha młodzież. A dlaczego miałoby się przestać jej słuchać? Ja wciąż słucham muzyki, której słuchałem mając lat -naście, a pewnie wielu nastolatków słucha muzyki, którą jak poznałem po trzydziestce :)Triceratops pisze: to moze tak w ogole zaczniemy od pytania co to jest w ogole muzyka mlodziezowa? kiedy nalezy takiej przestac sluchac i od kiedy zaczyna sie muzyka dorosla?
w ramach tego gatunku są kapele młodzieżowe i takie, których słuchają ludzie starsi. Inną publikę spotkałem na Satyricon, a inną na Unleashed. Oczywiście granice nie są ostreultravox pisze: A metal to Twoim zdaniem nie jest muzyka młodzieżowa?
Ostatnio zmieniony 08-06-2011, 09:42 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triceratops
To piszesz mlodziezowa majac na mysli aspekt pejoratywny czy wrecz przeciwnie?IRONMIL pisze:pisząc muzyka młodzieżowa miałem namyśli muzykę, którą aktualnie słucha młodzież. A dlaczego miałoby się przestać jej słuchać? Ja wciąż słucham muzyki, której słuchałem mając lat -naście, a pewnie wielu nastolatków słucha muzyki, którą jak poznałem po trzydziestce :)Triceratops pisze: to moze tak w ogole zaczniemy od pytania co to jest w ogole muzyka mlodziezowa? kiedy nalezy takiej przestac sluchac i od kiedy zaczyna sie muzyka dorosla?
Czy jak sie mlodziez zacznie sluchac Bacha i Deathspell Omega to juz bedzie muzyka mlodziezowa? Bo znam paru gnoi ktorzy sluchaja takich rzeczy.
Zdaje sie ze dokonujesz jakiejs idiotycznej elitaryzacji i segregacji opierajac sie na wlasnym widzimisie i niczym wiecej.IRONMIL pisze:w ramach tego gatunku są kapele młodzieżowe i takie, których słuchają ludzie starsi. Inną publikę spotkałem na Satyricon, a inną na Unleashed. Oczywiście granice nie są ostre
woodpecker from space
te setki rewolucji to w rzeczywistości zamieszki uliczne i bójki w knajpach :)twoja_stara_trotzky pisze:
raczej sprawia, że masz setki rewolucji na polu muzycznym.
twoja_stara_trotzky pisze: bez murów do rozwalania nie ma rewolucji.
to teraz o przykłady tych setek rewolucyjnych płyt poproszę :) Nie przesadzajmy - niech będzie jednak setka :)twoja_stara_trotzky pisze: masz setki rewolucji na polu muzycznym.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
nie obejmuję całej muzyki rzecz jasna, ale skoro wszystko dozwolone, to takich małych rewolucji masz tysiące.
W ogóle nie wartościowałem - chodziło mi o to, czego słuchają młodzi ludzie, a czego ja nie znam.Triceratops pisze: To piszesz mlodziezowa majac na mysli aspekt pejoratywny czy wrecz przeciwnie?
Ale jakie to ma znaczenie w świetle toczącej się dyskusji? Jeśli młodzież będzie słuchać Bacha i DsO, to zarówno Bach jak i DSO staną się muzyką młodzieżową. Jeśli młodzież młodzież tłumnie zapisze się do PiS i będzie stanowić 80 proc. członków tej partii, to PiS stanie się partią młodzieżową. Jeśli zaloguje się nie tym forum dużo młodzieży to masterful będzie forum młodzieżowym. Albo inaczej - jeśli dodasz dużo gówna do makowca, to przestanie on być makowcem i stanie się ciastem gównianym :))))) Teraz już chyba zajarzyłeś? :)Triceratops pisze: Czy jak sie mlodziez zacznie sluchac Bacha i Deathspell Omega to juz bedzie muzyka mlodziezowa? Bo znam paru gnoi ktorzy sluchaja takich rzeczy.
LOL Nie zauważyłeś, że różna muzyka przyciąga różne grupy wiekowe? Nie miałeś nigdy wrażenia, że publiczność Hannah Montana to młodsza publiczność niż publiczność Krzysztofa Krawczyka? :)))IRONMIL pisze: Zdaje sie ze dokonujesz jakiejs idiotycznej elitaryzacji i segregacji opierajac sie na wlasnym widzimisie i niczym wiecej.
no ale czy takie małe rewolucje można w ogóle nazwać rewolucjami? Czy bijatyka w przedszkolnej szatni to wojna? Czy drgania spowodowane pracą młota pneumatycznego to trzęsienie ziemi ? Doszedłeś już z setek do tysięcy małych rewolucji - podaj więc jakieś przykłady. Zaraz dojdziesz do milionów, miliardów i okaże się, że każda płyta, którą nagrano w ciągu ostatnich 10 lat jest małą rewolucją :)twoja_stara_trotzky pisze:nie obejmuję całej muzyki rzecz jasna, ale skoro wszystko dozwolone, to takich małych rewolucji masz tysiące.
-
- w mackach Zła
kto to jest ta Hannah Montana?- serio pytam, powinienem znać? to ktoś bardziej znany niż Ministry?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
katolik w świecie politeistów ;)IRONMIL pisze:no ale czy takie małe rewolucje można w ogóle nazwać rewolucjami? Czy bijatyka w przedszkolnej szatni to wojna? Czy drgania spowodowane pracą młota pneumatycznego to trzęsienie ziemi ? Doszedłeś już z setek do tysięcy małych rewolucji - podaj więc jakieś przykłady. Zaraz dojdziesz do milionów, miliardów i okaże się, że każda płyta, którą nagrano w ciągu ostatnich 10 lat jest małą rewolucją :)twoja_stara_trotzky pisze:nie obejmuję całej muzyki rzecz jasna, ale skoro wszystko dozwolone, to takich małych rewolucji masz tysiące.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
widze ze nie posiadasz ani córki, ani siostrzenicy, ani bratanicy ;)Raf pisze:kto to jest ta Hannah Montana?- serio pytam, powinienem znać? to ktoś bardziej znany niż Ministry?
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
jakaś taka nastolatka, która śpiewa - przewija się bodaj na kanale disneyowskim, który czasami ogląda mój syn... Czy bardziej znana niż Ministry? W pewnych kręgach na pewno.Raf pisze:kto to jest ta Hannah Montana?- serio pytam, powinienem znać? to ktoś bardziej znany niż Ministry?
No wymień te przykłady tysięcy małych rewolucji, które dokonują się każdego dnia od 10 lat :)twoja_stara_trotzky pisze:
katolik w świecie politeistów ;)
- Triceratops
Wartosciowales, napisalesIRONMIL pisze:W ogóle nie wartościowałem - chodziło mi o to, czego słuchają młodzi ludzie, a czego ja nie znam.
wrzucajac grunge i jego ewentualne pochodne jako obiekt zainteresowania i grupe docelowa mlodziezy co jest kompletna bzdura, bo wlasnie taki Mad Season jest przykladem, ze z grunge moze urodzic sie i wyjsc cos wiecej niz mlodziezowa emo-muzyka, takich przykladow bylo przeciez wiecej. Tak poza tym jedna z pierwszych emo kapel bylo Fugazi.nie wiem co wyszło z grunge - może cały ten emo trend... nie wiem, nie śledzę muzyki młodzieżowej
Ma to takie, ze zapytalem w jakim swietle stawiasz znaczenie slowa "mlodziezowe" i zdaje sie jakos przeoczyles to pytanie. Nie pomyle sie chyba za bardzo, jezeli napisze o pejoratywnym sensie tego slowa w twoim uzyciu?IRONMIL pisze: Ale jakie to ma znaczenie w świetle toczącej się dyskusji?
Nie wiem kto to jest Hannah Montana, w kazdym razie oprocz gatunkow ewidentnych jak jakies przedszkolne piosenki czy inne lady gagi wiekszosc nie jest tak jednoznacznie klasyfikowalna jakbys chcial a na stronach Bravo! byla nawet Metallica czy Soundgarden, co zdaje sie swiadczyc o mlodziezowosci muzzyki tych zespolow?IRONMIL pisze: LOL Nie zauważyłeś, że różna muzyka przyciąga różne grupy wiekowe? Nie miałeś nigdy wrażenia, że publiczność Hannah Montana to młodsza publiczność niż publiczność Krzysztofa Krawczyka? :)))
Ostatnio zmieniony 08-06-2011, 10:13 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
No właśnie posiadam córki, i to aż dwie, tym bardziej jestem zaskoczony bo pierwsze słyszę.Adrian696 pisze:widze ze nie posiadasz ani córki, ani siostrzenicy, ani bratanicy ;)Raf pisze:kto to jest ta Hannah Montana?- serio pytam, powinienem znać? to ktoś bardziej znany niż Ministry?
- Triceratops
hehe no tez zadalem to pytanie piszac poprzedniego postaRaf pisze:kto to jest ta Hannah Montana?- serio pytam, powinienem znać? to ktoś bardziej znany niż Ministry?
woodpecker from space
- Adrian696
to chyba maluskie sa, bo ja Hanie Montanie to widze nawet na plecakach u dzieci sąsiadów :DRaf pisze: No właśnie posiadam córki, i to aż dwie, tym bardziej jestem zaskoczony bo pierwsze słyszę.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- w mackach Zła
Nie bardzo maluśkie, 16 i 21, ale one gustują w chłopcach, przynajmniej tak mi się wydaje. ;)
- Adrian696
Nie no - to one już nie załapały się na Hanie...
- Triceratops
hahah kurwa komedia w tym temacie, hannah montana no rotfl co to ma byc wygogolowalem sobie i ni chuja nie kojarze zebym to widzial czy slyszal :D
woodpecker from space