MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: MORBID ANGEL

06-06-2011, 07:09

[V] pisze:tego nie mozemy stwierdzic ze 100% pewnoscia.próbuja nowych rzeczy.mieszaja stare z nowym.
jakby cala plyte wypelnialy utwory pokroju mea culpa to by bylo jeszcze wiecej marudzenia.
oj wtedy faktycznie byloby fatalnie, bo to koszmarny kawalek ;)
ale Too Extreme....to juz jest jakis kierunek. nie, dla mnie ten zespol nie ma przyszlosci. i nie dlatego, ze ew. mieliby isc dalej w te rejony.problemem jest tu Vincent. ja nie wierze, ze z tym czlowiekiem oni sa w stanie na tym etapie nagrac cokolwiek bardziej ambitnego niz takie Radikult czy Nevermore (chyba najslabszy numer, juz wole sluchac I am morbid)

btw, [v], z calym szacunkiem, bo zazwyczaj bardzo lubie czytac Twoje posty, fajne wypracowanie szkolne zarzuciles ;))) no offence,of course.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-06-2011, 07:54

jako fan Morbid Angel mialem jedno tylko zyczenie: dobry album, i mysle, ze tego mozna wymagac.
byrgh
zahartowany metalizator

06-06-2011, 07:59

nie no, dobry (/sredni) album to dostalismy, tylko dobrego w obiektywnym subiektywizmie deathmetalowcow nie ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-06-2011, 08:21

oj zeby tylko :) patrzac na aktualne setlisty na koncertach graja tylko Nevermore i Existo Vulgore. Bardzo watpie zeby kiedykolwiek na zywo zagrali Too Extreme :)

http://www.setlist.fm/stats/morbid-ange ... ?year=2011

mysle, ze nie maja odwagi, zeby zagrac te bardziej odjechane numery na koncercie :)

edit: milym zaskoczeniem jest dla mnie natomiast obecnosc numeru z F, szkoda ze nie jest to genialny Chambers of Dis albo chociaz Heaving Earth.
Mort
rasowy masterfulowicz

06-06-2011, 08:42

Riven pisze:ja wiem czy atak? po prostu jest to normalna reakcja na totalnie przesadzone tezy o geniuszu tej plyty czy jej potencjalnej wiekopomnosci
Nie przypominam sobie żeby ktoś pisał o geniuszu tej płyty. Nawet Maria zachował umiar i ze średniej wyszła mu ocena bardzo dobra. W mojej opinii ta płyta właśnie taka jest - bardzo dobra. I sądzę, że za kilka lat w opinii sporej części tych, którzy ją tu teraz zaciekle jebią też będzie bardzo dobra.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

06-06-2011, 08:43

kregozmyk pisze:
Riven pisze:jako fan Morbid Angel mialem jedno tylko zyczenie: dobry album, i mysle, ze tego mozna wymagac.
No przecież dostałeś, wedle życzenia;)

PS śnił mi się dziś koncert MORBID ANGEL, który był niczym innym jak dyskoteką z morderczymi bitami, laserami oraz stroboskopami. W suficie były zamontowane prysznice i lała się z nich czerwona ciecz, zupełnie jak na początku filmu Blade oraz końcówce Still Reigning;) Uroczy, proroczy sen:)
Ale ich muzyka nie jest w żaden sposób ekstremalna w porównaniu z tym co można znaleźć na scenie elektronicznej. Brzmią jak pizdy.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

06-06-2011, 08:45

jestem w ciezkim szoku,ze marian konopnicki broni tej plyty:)myslalem ze zaraz wyjedzie z prodigy czy cus:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
hcpig

06-06-2011, 08:53

ultravox pisze:
hcpig pisze:I tak nic lepszego z metalu nie wyszło póki co w tym marnym roku.
Nie no, z tym się na pewno nie zgodzę.
A co wyszło lepszego? Tylko nie pisz że Autopsi czy inny Nekroskristos.
Yare Yare Daze
shitfun
weteran forumowych bitew

06-06-2011, 08:59

To żart, no nie? A Autopsy, Deceased?
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

06-06-2011, 09:02

kregozmyk pisze:PS śnił mi się dziś koncert MORBID ANGEL, który był niczym innym jak dyskoteką z morderczymi bitami, laserami oraz stroboskopami. W suficie były zamontowane prysznice i lała się z nich czerwona ciecz, zupełnie jak na początku filmu Blade oraz końcówce Still Reigning;) Uroczy, proroczy sen:)
O, trzeba sie na jakieś dicho wybrać we weekend, bo jeszcze Illud nie słyszałem.
535

06-06-2011, 09:11

shitfun pisze:
To żart, no nie? A Autopsy, Deceased?
Do tego trzeba dorzucić PESTILENCE, a można nawet (o zgrozo , nie wierzę , że to piszę) DEICIDE.
Awatar użytkownika
hcpig

06-06-2011, 09:11

'Cause we've been crossing the line since 1989
We're moving the world
Because our power is a shining
Sick groove with fucking magic to prove that
The radicals are here to stay!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-06-2011, 09:12

jebac ten ersatz.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-06-2011, 09:19

oj te poetyckie metafory czlowieka ktory ma sto tysiecy plyt, a dopiero co krecil nosem nad voivod ;)
Awatar użytkownika
hcpig

06-06-2011, 09:35

shitfun pisze: To żart, no nie?
We make the mass of charlatans
Fall down to their knees
They worship but can't follow us
What stars we must be!!!
Majesty...
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

06-06-2011, 09:54

Nowa plyta jest tak bezdennie durna, ze az fajna, niestety to jedyny powod tej fajnosci. To ewidentna proba rewolucji, ktorej niestety wczesniej juz dokonali 1993 bodajze roku ze znacznie lepszym skutkiem austriacy z Pungent Stench na Dirty Rhymes And Psychotronic Beats. Tam nawet to zdziczale techno na koniec nie przeszkadzalo.

Moi faworyci: czyli najdurniejsze kawalki: Detructors vs costam i I Am Morbid
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

06-06-2011, 09:57

Bonny pisze: nie mieści mi się jednak w mojej zakutej głowie, że ktoś kto się dobrze orientuje np. w szeroko pojętym industrialu dał się tak nabrać na te tandetne zagrywki.
dobrze powiedziane ojciec
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

06-06-2011, 10:03

IRONMIL pisze:7. Destructos Vs. the Earth / Attack - najlepszy utwór na płycie, jeden z najlepszych utworów Morbid Angel w ogóle. Nawet jakby pozostałe utwory były coverami Duran Duran to .
jakby pozostale bykly coverami Duran Duran to ten by byl najslabszy :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

06-06-2011, 10:07

Drone pisze:Zestawienie PUNGENT STENCH z nowym MORBID ANGEL... Mój Boże, to jak porównywać grzyb na suficie w kiblu z muchomorem rosnącym pod dębem.
Moim zdaniem to jak porownywac twoja tepote z inteligencja nogi stolowej, ten sam rodzaj konfrontacji. Abstrahujac, ze plyta Pungent Stench zdecydowanie lepsza to porownalem typ tej calej Morbidowej "rewolucji". Czy wszelkie metafory, paralele i przenosnie to dla ciebie zbyt twardy orzech do zgryzienia, trzeba ci oddzielnie podrzucac przerzuta papke, zebys nie musial samodzielnie myslec?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

06-06-2011, 10:13

Triceratops pisze:
Drone pisze:Zestawienie PUNGENT STENCH z nowym MORBID ANGEL... Mój Boże, to jak porównywać grzyb na suficie w kiblu z muchomorem rosnącym pod dębem.
Moim zdaniem to jak porownywac twoja tepote z inteligencja nogi stolowej, ten sam rodzaj konfrontacji. Abstrahujac, ze plyta Pungent Stench zdecydowanie lepsza to porownalem typ tej calej Morbidowej "rewolucji".
zgadzam sie - Pungent Stench zjada nowy Morbid Angel - choc nowy MA mi sie podoba
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
ODPOWIEDZ