MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Re: MORBID ANGEL

05-06-2011, 22:37

longinus696 pisze:Zastanawia mnie, czy przeciwnicy tej płyty liczą na to, że pognębią ją ilością swoich powtórzonych postów?
Dawno nie było tak zmasowanego ataku - normalnie jak zbiorowe palenie nieprawomyślnych książek.
Przy Fallenie było podobnie. Zamiast robić coś przyjemnego to napierdalają ciągle to samo o płycie której nie cierpią.

Mort pisze:Najważniejsze, że mi się podoba. Płyta jest zajebista i mówię NIE marudzącym w tym temacie :)
To jest najważniejsze. A nie gadka że to pod laibach, tamto pod merlina.

Bonny pisze:ja nigdy nie miałem ambicji żeby komuś wciskać swoje zdanie. nie lubię jak ktoś mnie usilnie próbuje do czegoś przekonać i sam też tego nie robię, ze zwyczajnego szacunku dla czyjejś wolności.
No właśnie. Gdyby wszyscy prezentowaliby taką postawę jak ty.

IRONMIL pisze:A ja będę jej bronił takiej jaka jest. Króciutko o każdym z utworów
Kolejna dobra recenzja :D
Maria Konopnicka

05-06-2011, 22:38

Mort pisze:
7. Destructos Vs. the Earth / Attack - najlepszy utwór na płycie, jeden z najlepszych utworów Morbid Angel w ogóle. Nawet jakby pozostałe utwory były coverami Duran Duran to i tak kupiłbym ten krążek dla tego kawałka. Coś niesamowitego. Jestem na kolanach! Ten utwór oddaje całą potęgę Morbid Angel, całą ich doskonałość i kunszt. Pokazuje, że wciąż są numer jeden.
świetna piosenka, w tej wersji chyba jeszcze bardziej mi sie podoba:

ciekawy, ale jednak wolę wersję z albumu - ma większe pierdolnięcie :)
Mort
rasowy masterfulowicz

05-06-2011, 22:44

IRONMIL pisze: wersję z albumu - ma większe pierdolnięcie :)
musze przyznac Ci racje.
I AM MORBID
Maria Konopnicka

05-06-2011, 22:46

Jak pierdolnąłem sobie ten kawałek w samochodzie i przycisnąłem 190 km/h to poczułem się bosko :))
Maria Konopnicka

05-06-2011, 22:53

Powiem tak - jeśli ktoś nie zachwycił się tym utworem to znaczy, że nigdy nie rozumiał czym jest Morbid Angel, nigdy nie musnął kwintesencji ich przekazu, ich muzycznej istoty. Był jak klient agencji towarzyskiej przychodzący w weekendy by poruchać, ale nigdy w żadnej ze swoich kochanek nie odkrył kobiety :)
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

05-06-2011, 22:56

chcesz powiedzieć, że MA są jak sprzedajne kobiety? ;)
535

05-06-2011, 23:01

Bonny pisze:ja nigdy nie miałem ambicji żeby komuś wciskać swoje zdanie. nie lubię jak ktoś mnie usilnie próbuje do czegoś przekonać i sam też tego nie robię, ze zwyczajnego szacunku dla czyjejś wolności.
Tak właśnie.
Mort
rasowy masterfulowicz

05-06-2011, 23:02

Czuję, że na dniach recenzja nowego krążka pojawi się w moim ulubionym serwisie DarkPlanet.pl.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

05-06-2011, 23:05

to jakas zbiorowa psychoza z tym morbid angel. taki gniot tandetny ze az nieladnie... no ale sluchajcie sobie na zdrowie
niech to miejsce niebawem zniknie
Maria Konopnicka

05-06-2011, 23:06

Bonny pisze:chcesz powiedzieć, że MA są jak sprzedajne kobiety? ;)
Chcę powiedzieć, że niektórzy ulegają stereotypom :)
Kaszub pisze:Zaczyna się absurd jak w przypadku Burzum: "Jeśli Ci się nie spodobało to znaczy, że nigdy nie rozumiałeś muzyki tego zespołu (czy pojedynczego muzyka)". :)
Dokładnie tak jest - jeśli dotarłeś do istoty tego czym jest Burzum, jeśli wyczułeś puls i bicie serca, poczułeś oddech i ciepło ciała zaczynasz pojmować czym jest życie, choćby w aspekcie czysto fizycznym. Jeśli ruch, mimikę twarzy i głos wziąłeś za oznaki życia, łatwo może się okazać, że należysz do tych, którzy są przekonani, że smurfy naprawdę istnieją :) Niektóre płyty są jak papierek lakmusowy :) Jeśli jest niebieski, to choćby nie wiem jak bardzo byś przekonywał to nie sposób uwierzyć, że zanurzyłeś go w kwasie :)
535

05-06-2011, 23:10

IRONMIL pisze:Jak pierdolnąłem sobie ten kawałek w samochodzie i przycisnąłem 190 km/h to poczułem się bosko :))
Nie wierzę .W Polsce nie można tak szybko jechać :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

05-06-2011, 23:15

IRONMIL pisze:Powiem tak - jeśli ktoś nie zachwycił się tym utworem to znaczy, że nigdy nie rozumiał czym jest Morbid Angel, nigdy nie musnął kwintesencji ich przekazu, ich muzycznej istoty. Był jak klient agencji towarzyskiej przychodzący w weekendy by poruchać, ale nigdy w żadnej ze swoich kochanek nie odkrył kobiety :)
Powinieneś sobie te zwroty "ten nie zrozumiał" przeklejać z innych tematów, albo dać to w sygnaturze, po co energię marnować na ciągłe powtarzanie tego samego? ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

05-06-2011, 23:17

Po odsłuchu mam identyczne odczucia jak po nowym Ulver.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Maria Konopnicka

05-06-2011, 23:22

Naprawdę aż tak bardzo podoba Ci się nowy ULVER? Ja uważam, że nagrali płytę zdecydowanie poniżej oczekiwań.
Karkasonne

05-06-2011, 23:24

IRONMIL pisze: Dokładnie tak jest - jeśli dotarłeś do istoty tego czym jest Burzum, jeśli wyczułeś puls i bicie serca, poczułeś oddech i ciepło ciała zaczynasz pojmować czym jest życie, choćby w aspekcie czysto fizycznym. Jeśli ruch, mimikę twarzy i głos
Jak nic spędziłeś upojną noc z Vargiem, przyznaj się :)
Maria Konopnicka

05-06-2011, 23:24

Kurt pisze: Powinieneś sobie te zwroty "ten nie zrozumiał" przeklejać z innych tematów, albo dać to w sygnaturze, po co energię marnować na ciągłe powtarzanie tego samego ? ;)
Myślę nad tatuażem na twarzy z hasłem "Ludzie to idioci!", ale waham się jeszcze...
est

05-06-2011, 23:27

Tak! a pod spodem: Ile wy macie lat? ;)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

05-06-2011, 23:29

Ale koniecznie na czole, żeby napis był dobrze widoczny.
The madness and the damage done.
est

05-06-2011, 23:33

Bonny pisze:nie podoba mi się również dlatego, że te utwory, które utrzymane są w tradycyjnej stylistyce są zwyczajnie nijakie .
No ale i tak lepsze niż np. Nader Sadek, zachowawczy defmetalowy gniot, bez cienia transgresji. I te chujowe wokale Tuckera. Nie jest w stanie zrobić nawet porządnego "ojojoj".
ODPOWIEDZ