PJ HARVEY - LET ENGLAND SHAKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Re: PJ HARVEY - LET ENGLAND SHAKE
To żeś przypirdolił. Jak teraz dasz radę pisać te oświadczenia z ręką na temblaku?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- panthyme
- w mackach Zła
Będę pisał językiem po padzie do Corela i uczył się na pamięć.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Bezdech
Może być.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
To się nazywa nieuznawanie półśrodków, sensowne podejście tak btw.Gore_Obsessed pisze:No właśnie. Scaarph to dla mnie od dawna ciekawostka. Z jednej strony BLASPHEMY i BLACK WITCHERY, a z drugiej śpiewające panie i delikatne okładeczki. :)Block69 pisze:Co oni ci zrobili na tym forum...Scaarph pisze:pj wciąga dupą te wszystkie zespoliki razem wzięte :)
[*]
Yare Yare Daze
-
- w mackach Zła
A w ogóle to jakieś konkurencyjne wykluczające się rejony , PJ Harvey i black metal, albo to albo to?hcpig pisze:To się nazywa nieuznawanie półśrodków, sensowne podejście tak btw.Gore_Obsessed pisze: No właśnie. Scaarph to dla mnie od dawna ciekawostka. Z jednej strony BLASPHEMY i BLACK WITCHERY, a z drugiej śpiewające panie i delikatne okładeczki. :)
- twoja_stara_trotzky
ja dokładnie te same emocje słyszę na nowej PJ i w black metalu ;)
-
- rasowy masterfulowicz
i w LAIBACH ;)
- twoja_stara_trotzky
TAK, i w Death in June ;)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
I ja się z Tobą w pełni zgadzam, ale cytując moje słowa wyrwałeś je całkowicie z kontekstu, tu bardziej chodziło o to, że Drone nagle doznał olśnienia geniusz na właśnie tej płycie SUFFOCATION, co jest dla mnie nie tylko zaskakujące ale i w chuj niezrozumiałe! nazywając ten album geniuszem. Ja nie mam nic do Suffocation, jedni lubią ten zespół mniej inni więcej, ale zapytałem właśnie jak się owa płyta ma przykładowo do choćby nowego ULCERATE, która na chwilę obecną dla mnie jako odbiorcy muzyki jest o wiele ciekawszym kąskiem niż owy album Suffocation. Tylko o to mi chodziło. :)ultravox pisze:Bez sensu jest ta dyskusja o Suffocation w temacie o płycie roku, ale dorzucę swoje trzy grosze. Suffocation nowatorskim zespołem było w latach 90-tych. Dzisiaj po prostu rozwijają swój styl i nie ma na ich ostatniej (znakomitej zresztą) płycie niczego, co zaskakiwałoby w roku 2011, kiedy ich twórczość została już przetrawiona i wypluta przez setki zespołów zainspirowanych tym, co zrobili na płytach 1-3. Oczywiście, że płyta Ulcerate jest bardziej nowatorska (zresztą to chyba najważniejsze metalowe wydawnictwo w tym roku jak do tej pory), ale to dopiero ich trzeci album i wątpię, że za 10 lat będą nadal kojarzeni z przecieraniem nowych szlaków w gatunku. Pomijam już fakt, że bez twórczości Suffocation nie byłoby wielu tego rodzaju zespołów (bądź co bądź Ulcerate wyrasta właśnie z tego "brutalnego" nurtu, choć jest to mniej słyszalne na ich ostatnich krążkach), ale odmawianie Suffocation oryginalności to moim zdaniem nieporozumienie. Rozumiem, że komuś się ta muzyka może nie podobać, ale oryginalna jest na pewno.
- Raagoon
- longinus696
- zahartowany metalizator
Ta płyta powinna być dla Europejczyków (zwłaszcza Anglików) przebywających na misjach w Afganistanie i Iraku tym samym, czym była muzyka The Doors dla walczących w Wietnamie.
WIELKI, epicki album. Serce mi pęka gdy go słucham, mimo, że wojnę znam tylko z telewizji, a patriotą nigdy nie byłem. Czapki z głów.
WIELKI, epicki album. Serce mi pęka gdy go słucham, mimo, że wojnę znam tylko z telewizji, a patriotą nigdy nie byłem. Czapki z głów.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
a to akurat mnie nie dziwi, bo Ty nigdy black metalu nie kumałeś :)twoja_stara_trotzky pisze:ja dokładnie te same emocje słyszę na nowej PJ i w black metalu ;)
- Xapapote
!!!Maria Konopnicka pisze:
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- ultravox
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Od nówki bardziej podobała mi się "White Chalk".
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- twoja_stara_trotzky
Otóż to. Mówcie co chcecie, ale ta płyta JUŻ TERAZ jest absolutnym klasykiem.longinus696 pisze:Ta płyta powinna być dla Europejczyków (zwłaszcza Anglików) przebywających na misjach w Afganistanie i Iraku tym samym, czym była muzyka The Doors dla walczących w Wietnamie.
- longinus696
Serio, z tą płytą trzeba uważać, bo można złapać niezłego doła. Z drugiej strony nie mogę się od niej uwolnić.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Scaarph
^tak właśnie jest. ta płyta to potężne emocje. tym bardziej chwyta za serce, że nie stosuje żadnej specjalnie wyszukanej ekwilibrystyki. tu jest kawa na ławę. bardzo gorzka kawa.
- Realista
jest!!! ostatnio zastanawiałem się który krążek metalowy tak często słuchałem jak PJ i kurde wychodzi na to że nie było takiego... no może Craft dobije do niej :)twoja_stara_trotzky pisze:Otóż to. Mówcie co chcecie, ale ta płyta JUŻ TERAZ jest absolutnym klasykiem.longinus696 pisze:Ta płyta powinna być dla Europejczyków (zwłaszcza Anglików) przebywających na misjach w Afganistanie i Iraku tym samym, czym była muzyka The Doors dla walczących w Wietnamie.