Właśnie problem polega na tym, że to jest jebane MORBID ANGEL, a nie kolejny brutal-tech-def-metal zespół jakich wiele. Od nich każdy wymaga więcej. Ja nadal mam nadzieję, że ta płyta będzie zajebista. Na powrót Ancient Ones nie liczę, ale pomimo tego... kurwa, no chyba na żadna inna płytę tak nie czekałem jak na nowy album MA. No może na Burzum. ;)FENIKS pisze:gdy inne kapele nagrywają cepelię i wydają photoshopowe okładki i tandetne sesję zdjęciowe to się składa na drugi plan 'bo coś tam"
MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: MORBID ANGEL
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- FENIKS
- w mackach Zła
Folklor to ja mam w robocie. Wyjątkowy, ha ha ha...
Co do formy pisanej to ciężko znaleźć ironię, żart czy ktoś naprawdę tak uważa. Zwłaszcza w jednym bądź dwóch zdaniach między postami.
Tylko strata czasu oczekiwanie na płytę i zawód. W przypadku Morbid Angel i ich ostatnich płyt ciężko oczekiwać objawienia. Może być dobrze albo nie. Ich status i tak nie zostanie zachwiany, bo to co zrobili wystarczy. Wszyscy stawiamy im poprzeczkę. I co się stanie jeśli będzie gorzej? Każdy przestanie szanować tę kapelę? Sprzeda płyty? Nie sądzę.
Co do formy pisanej to ciężko znaleźć ironię, żart czy ktoś naprawdę tak uważa. Zwłaszcza w jednym bądź dwóch zdaniach między postami.
Ja już na nic się nie nastawiam. Wspomnę o ostatnim albumie Impiety.Alsvartr pisze:Właśnie problem polega na tym, że to jest jebane MORBID ANGEL, a nie kolejny brutal-tech-def-metal zespół jakich wiele. Od nich każdy wymaga więcej. Ja nadal mam nadzieję, że ta płyta będzie zajebista. Na powrót Ancient Ones nie liczę, ale pomimo tego... kurwa, no chyba na żadna inna płytę tak nie czekałem jak na nowy album MA. No może na Burzum. ;)FENIKS pisze:gdy inne kapele nagrywają cepelię i wydają photoshopowe okładki i tandetne sesję zdjęciowe to się składa na drugi plan "bo coś tam".
Tylko strata czasu oczekiwanie na płytę i zawód. W przypadku Morbid Angel i ich ostatnich płyt ciężko oczekiwać objawienia. Może być dobrze albo nie. Ich status i tak nie zostanie zachwiany, bo to co zrobili wystarczy. Wszyscy stawiamy im poprzeczkę. I co się stanie jeśli będzie gorzej? Każdy przestanie szanować tę kapelę? Sprzeda płyty? Nie sądzę.
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Się porobiło... Ledwo trzy dni nie czytałem wątku o Morbid Angel, a tu widzę rozwiniętą dyskusję na temat pępka perkusisty, kilkusekundowych sampli, pedaliady, kto ile w jakiej kapeli zaliczył lasek. Lepsze to od postów na temat nowej tracklisty i okładki! A w temacie - podzielam opinię Analnego. Czekam na pełną płytę, aby ją ocenić. Czekałem kilka lat, poczekam i miesiąc. Będzie zajebista to będę się cieszył, będzie gniot, trudno, takie życie. Czekam z niecierpliwością chwili kiedy usłyszymy ten materiał i wtedy dopiero będzie co czytać. :)
- ultravox
- zahartowany metalizator
Sample bardzo zachęcające, chyba jednak będzie dobra płyta.
- Riven
- Kontakt:
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Nie, ale jest już okładka.

Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- ultravox
- zahartowany metalizator
Swoją drogą fajnie marudzicie w tym temacie. Przypomina mi to zbiorowy płacz przy "Grand Declaration of War". ;) Choć z tego, co słychać w tych samplach, płyta MA nie będzie aż tak radykalna - jakieś 70% to mniej lub bardziej tradycyjny death metal. Zobaczymy jak wypadnie całość, póki co jestem na tak.
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Wokale fatalne, vultuuuure, for the glory... ;))))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Jaja sobie robisz?ultravox pisze:Sample bardzo zachęcające, chyba jednak będzie dobra płyta.
- Glene
Posluchalem raz tych sampli, po parusekundach nie mozna za duzo wywnioskowac, ale tak strasznej padaki nie slyszalem.
- koreaniec
- w mackach Zła
Wymagania co do niegdysiejszych bogów MA strasznie spadły ostatnimi czasy, gdyby chodziło o płytę powiedzmy Kelthuzzar to "padaki nie ma" można by potraktować jako olbrzymi komplement, natomiast co do MA, chyba nie o to chodzi.Glene pisze:ale tak strasznej padaki nie slyszalem.
Lefthandpathyoga
-
Nasum
Stwierdzenie "padaki nie ma" w stosunku do bodajże najlepszego zespołu death metalowego być może komplementem nie jest, ale mówiąc szczerze jakie są konkretnie wymagania w stosunku do nowego albumu? Bo z postów można wywnioskować, że wielu osobom marzy się płyta, która na nowo zdefiniuje death metal, wskaże nowe kierunki dla rozwoju gatunku, płyta, która będzie przełomowa. Z tym, że w tym gatunku nagrać coś takiego jest jeżeli nie niemożliwe to arcytrudne. Owszem, można tego oczekiwać po tego typu muzykach, ale czy naprawdę dobry i solidny album Wam nie wystarczy?
- Xapapote
Vincent wrócił do zespołu, w końcu skończy się ta żałosna pedaliada.Riven pisze:Podobno wyciekla tracklista, to prawda?
Tak! Właśnie tak powinno być.Nasum pisze:wielu osobom marzy się płyta, która na nowo zdefiniuje death metal, wskaże nowe kierunki dla rozwoju gatunku, płyta, która będzie przełomowa. Z tym, że w tym gatunku nagrać coś takiego jest jeżeli nie niemożliwe to arcytrudne.
Póki co na "dobry i solidny" album wcale się nie zanosi.Nasum pisze:czy naprawdę dobry i solidny album Wam nie wystarczy?
Ostatnio zmieniony 12-05-2011, 13:19 przez Xapapote, łącznie zmieniany 3 razy.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
Nasum
Skoro tak się sprawy mają to zmienia postać rzeczy - padaki nie będzie. :)Xapapote pisze:Vincent wrócił do zespołu, w końcu skończy się ta żałosna pedaliada.Riven pisze:Podobno wyciekla tracklista, to prawda?
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
po samplach belus tez bylo narzekanie ze slabizna, a album ladnie rozpierdolil hehe. tutaj w 100% mozna miec zastrzezenia do hujowego brzmienia sampli i to tyle.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- YNKE
- w mackach Zła
Co by nie nagrali to będzie chujnia :), cofnijcie się w tym wątku do momentu kiedy nie było nic wiadomo o tej płycie a już pojawiły się głosy że to będzie porażka. MA sam jest sobie winien każąc tyle czekać na nową płytę, wszyscy dostali przedwczesnego orgazmu na wieść o nowej płycie i faja leży i nie drży jak się słucha tych sampli.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- chaos
- w mackach Zła
- FENIKS
- w mackach Zła
Niby z jednej strony masz rację ale ja sądzę, że wydadzą dobra płytę i wstydu nie będzie. Opinię krzykaczy co wyroki wydają bez słuchania płyty pozostawiam w tyle, bo nie ma sensu się nimi podpierać. Poza tym w tzw. międzyczasie wyszło naprawdę masę muzy, którą można było sobie czas wypełnić. Wierzę też, że koncerty jakie przyjebią będą miały moc niszczącą. Mam nadzieję, że na Brutalu tak się stanie.YNKE pisze:Co by nie nagrali to będzie chujnia :), cofnijcie się w tym wątku do momentu kiedy nie było nic wiadomo o tej płycie a już pojawiły się głosy że to będzie porażka. MA sam jest sobie winien kawa tyle czekać na nową płytę, wszyscy dostali przedwczesnego orgazmu na wieść o nowej płycie i faja leży i nie drży jak się słucha tych sampli.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
I w sierpniu w Spodku. Już jebać tę nową płytę, ale mam nadzieję, że jak usłyszę "God of Emptiness" albo "Fall from Grace" na żywo to wypierdoli mnie z butów.FENIKS pisze: Mam nadzieję że na Brutalu tak się stanie.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Xapapote
zaczyna się zaklinanie rzeczywistości :P
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..