MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

Re: MORBID ANGEL

11-05-2011, 21:34

FENIKS pisze:gdy inne kapele nagrywają cepelię i wydają photoshopowe okładki i tandetne sesję zdjęciowe to się składa na drugi plan 'bo coś tam"
Właśnie problem polega na tym, że to jest jebane MORBID ANGEL, a nie kolejny brutal-tech-def-metal zespół jakich wiele. Od nich każdy wymaga więcej. Ja nadal mam nadzieję, że ta płyta będzie zajebista. Na powrót Ancient Ones nie liczę, ale pomimo tego... kurwa, no chyba na żadna inna płytę tak nie czekałem jak na nowy album MA. No może na Burzum. ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

11-05-2011, 21:39

Folklor to ja mam w robocie. Wyjątkowy, ha ha ha...
Co do formy pisanej to ciężko znaleźć ironię, żart czy ktoś naprawdę tak uważa. Zwłaszcza w jednym bądź dwóch zdaniach między postami.
Alsvartr pisze:
FENIKS pisze:gdy inne kapele nagrywają cepelię i wydają photoshopowe okładki i tandetne sesję zdjęciowe to się składa na drugi plan "bo coś tam".
Właśnie problem polega na tym, że to jest jebane MORBID ANGEL, a nie kolejny brutal-tech-def-metal zespół jakich wiele. Od nich każdy wymaga więcej. Ja nadal mam nadzieję, że ta płyta będzie zajebista. Na powrót Ancient Ones nie liczę, ale pomimo tego... kurwa, no chyba na żadna inna płytę tak nie czekałem jak na nowy album MA. No może na Burzum. ;)
Ja już na nic się nie nastawiam. Wspomnę o ostatnim albumie Impiety.
Tylko strata czasu oczekiwanie na płytę i zawód. W przypadku Morbid Angel i ich ostatnich płyt ciężko oczekiwać objawienia. Może być dobrze albo nie. Ich status i tak nie zostanie zachwiany, bo to co zrobili wystarczy. Wszyscy stawiamy im poprzeczkę. I co się stanie jeśli będzie gorzej? Każdy przestanie szanować tę kapelę? Sprzeda płyty? Nie sądzę.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-05-2011, 22:04

Się porobiło... Ledwo trzy dni nie czytałem wątku o Morbid Angel, a tu widzę rozwiniętą dyskusję na temat pępka perkusisty, kilkusekundowych sampli, pedaliady, kto ile w jakiej kapeli zaliczył lasek. Lepsze to od postów na temat nowej tracklisty i okładki! A w temacie - podzielam opinię Analnego. Czekam na pełną płytę, aby ją ocenić. Czekałem kilka lat, poczekam i miesiąc. Będzie zajebista to będę się cieszył, będzie gniot, trudno, takie życie. Czekam z niecierpliwością chwili kiedy usłyszymy ten materiał i wtedy dopiero będzie co czytać. :)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

11-05-2011, 22:24

Sample bardzo zachęcające, chyba jednak będzie dobra płyta.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-05-2011, 22:46

Podobno wyciekla tracklista, to prawda?
this is a land of wolves now
Baton
weteran forumowych bitew

11-05-2011, 22:51

Nie, ale jest już okładka.
Obrazek
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

11-05-2011, 23:00

Swoją drogą fajnie marudzicie w tym temacie. Przypomina mi to zbiorowy płacz przy "Grand Declaration of War". ;) Choć z tego, co słychać w tych samplach, płyta MA nie będzie aż tak radykalna - jakieś 70% to mniej lub bardziej tradycyjny death metal. Zobaczymy jak wypadnie całość, póki co jestem na tak.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

11-05-2011, 23:01

Wokale fatalne, vultuuuure, for the glory... ;))))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

11-05-2011, 23:10

ultravox pisze:Sample bardzo zachęcające, chyba jednak będzie dobra płyta.
Jaja sobie robisz?
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

12-05-2011, 11:58

Posluchalem raz tych sampli, po parusekundach nie mozna za duzo wywnioskowac, ale tak strasznej padaki nie slyszalem.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

12-05-2011, 12:40

Glene pisze:ale tak strasznej padaki nie slyszalem.
Wymagania co do niegdysiejszych bogów MA strasznie spadły ostatnimi czasy, gdyby chodziło o płytę powiedzmy Kelthuzzar to "padaki nie ma" można by potraktować jako olbrzymi komplement, natomiast co do MA, chyba nie o to chodzi.
Lefthandpathyoga
Nasum

12-05-2011, 13:08

Stwierdzenie "padaki nie ma" w stosunku do bodajże najlepszego zespołu death metalowego być może komplementem nie jest, ale mówiąc szczerze jakie są konkretnie wymagania w stosunku do nowego albumu? Bo z postów można wywnioskować, że wielu osobom marzy się płyta, która na nowo zdefiniuje death metal, wskaże nowe kierunki dla rozwoju gatunku, płyta, która będzie przełomowa. Z tym, że w tym gatunku nagrać coś takiego jest jeżeli nie niemożliwe to arcytrudne. Owszem, można tego oczekiwać po tego typu muzykach, ale czy naprawdę dobry i solidny album Wam nie wystarczy?
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

12-05-2011, 13:15

Riven pisze:Podobno wyciekla tracklista, to prawda?
Vincent wrócił do zespołu, w końcu skończy się ta żałosna pedaliada.
Nasum pisze:wielu osobom marzy się płyta, która na nowo zdefiniuje death metal, wskaże nowe kierunki dla rozwoju gatunku, płyta, która będzie przełomowa. Z tym, że w tym gatunku nagrać coś takiego jest jeżeli nie niemożliwe to arcytrudne.
Tak! Właśnie tak powinno być.
Nasum pisze:czy naprawdę dobry i solidny album Wam nie wystarczy?
Póki co na "dobry i solidny" album wcale się nie zanosi.
Ostatnio zmieniony 12-05-2011, 13:19 przez Xapapote, łącznie zmieniany 3 razy.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Nasum

12-05-2011, 13:17

Xapapote pisze:
Riven pisze:Podobno wyciekla tracklista, to prawda?
Vincent wrócił do zespołu, w końcu skończy się ta żałosna pedaliada.
Skoro tak się sprawy mają to zmienia postać rzeczy - padaki nie będzie. :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

12-05-2011, 16:18

po samplach belus tez bylo narzekanie ze slabizna, a album ladnie rozpierdolil hehe. tutaj w 100% mozna miec zastrzezenia do hujowego brzmienia sampli i to tyle.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

12-05-2011, 20:33

Co by nie nagrali to będzie chujnia :), cofnijcie się w tym wątku do momentu kiedy nie było nic wiadomo o tej płycie a już pojawiły się głosy że to będzie porażka. MA sam jest sobie winien każąc tyle czekać na nową płytę, wszyscy dostali przedwczesnego orgazmu na wieść o nowej płycie i faja leży i nie drży jak się słucha tych sampli.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

12-05-2011, 20:41

wierzę że będzie dobrze, ponoć wiara czyni cuda ;)
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

12-05-2011, 21:01

YNKE pisze:Co by nie nagrali to będzie chujnia :), cofnijcie się w tym wątku do momentu kiedy nie było nic wiadomo o tej płycie a już pojawiły się głosy że to będzie porażka. MA sam jest sobie winien kawa tyle czekać na nową płytę, wszyscy dostali przedwczesnego orgazmu na wieść o nowej płycie i faja leży i nie drży jak się słucha tych sampli.
Niby z jednej strony masz rację ale ja sądzę, że wydadzą dobra płytę i wstydu nie będzie. Opinię krzykaczy co wyroki wydają bez słuchania płyty pozostawiam w tyle, bo nie ma sensu się nimi podpierać. Poza tym w tzw. międzyczasie wyszło naprawdę masę muzy, którą można było sobie czas wypełnić. Wierzę też, że koncerty jakie przyjebią będą miały moc niszczącą. Mam nadzieję, że na Brutalu tak się stanie.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

12-05-2011, 21:11

FENIKS pisze: Mam nadzieję że na Brutalu tak się stanie.
I w sierpniu w Spodku. Już jebać tę nową płytę, ale mam nadzieję, że jak usłyszę "God of Emptiness" albo "Fall from Grace" na żywo to wypierdoli mnie z butów.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

12-05-2011, 21:22

zaczyna się zaklinanie rzeczywistości :P
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
ODPOWIEDZ