BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Re: BURZUM
Bynajmniej. Wujek dołożył jedynie 20 g ołowiu do celnego strzału. :)
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Wujek dostał rykoszetem po uszach, bo wokale na Fallen to najlepszy element tej płyty, bez nich byłaby prawie tak nudna jak Belus.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Może światło mnie pochłonęło i spopieliło to, czym byłem kiedyś, podczas spaceru wokół transcendentalnej kolumny. Chuj wie. Jedno jest pewne - te norweskie jagody straciły na smaku i aromacie, bracie...So_It_Is_Done pisze:Wujek dostał rykoszetem po uszach, bo wokale na Fallen to najlepszy element tej płyty, bez nich byłaby prawie tak nudna jak Belus.
Muszę zmykać - do jutra!
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Takie płyty pokazują jak bardzo różnie odbieramy muzykę, nawet tę o której wypowiadamy się jednomyślnie. Powtórzę - słuchając ostatniego BURZUM czuję dokładnie te same emocje, które wywołują u mnie ich stare płyty. Nie znaczy to jednak, że ktoś kto lubi stare płyty, słuchając ich i ceniąc tak jak ja - czuje to samo co ja. :) Nieważne - nikt tu do niczego nikogo nie przekona - no może do ponownego przesłuchania płyty, sądzę jednak, że takie dyskusje bardziej usztywniają w przekonaniach niż otwierają.
Oczywiście czystym idiotyzmem jest insynuować, że logo czy nazwa ma jakiś wpływ na odbiór muzyki - może rzeczywiście tak często jest, ale akurat do BURZUM podchodziłem bardzo nieufnie. Byłem pewien, że gość będzie starał się nagrywać wariacje na temat starych rzeczy, albo odjedzie zupełnie w inne klimaty. Tymczasem mamy wciąż BURZUM - przejmującą pustkę, wściekłość, te wszystkie negatywne emocje, które towarzyszą tej kapeli od lat.
Wujku rozluźnij poślady - oczywiście ironizowałem pisząc o tym zrozumieniu czy niezrozumieniu. :) Oczywiście jako jedna z 20 osób, które tak naprawdę rozumie black metal mogę czasami pozwolić sobie na odrobinę sarkazmu. :)
Oczywiście czystym idiotyzmem jest insynuować, że logo czy nazwa ma jakiś wpływ na odbiór muzyki - może rzeczywiście tak często jest, ale akurat do BURZUM podchodziłem bardzo nieufnie. Byłem pewien, że gość będzie starał się nagrywać wariacje na temat starych rzeczy, albo odjedzie zupełnie w inne klimaty. Tymczasem mamy wciąż BURZUM - przejmującą pustkę, wściekłość, te wszystkie negatywne emocje, które towarzyszą tej kapeli od lat.
Wujku rozluźnij poślady - oczywiście ironizowałem pisząc o tym zrozumieniu czy niezrozumieniu. :) Oczywiście jako jedna z 20 osób, które tak naprawdę rozumie black metal mogę czasami pozwolić sobie na odrobinę sarkazmu. :)
Ja zaś uważam, iż na następnych płytach pozostaną z BURZUM tylko ramki. Mrok i agresja odejdzie na dobre w niepamięć na rzecz pomruków, relaksacyjnego plumkania, ciepłych skarpet, a może nawet bujanego fotela i koca. Nie sądzę, by to co nam szykuje Christian w najbliższej przyszłości warte było kopania się po twarzach. Może warte będzie choć przelotnego poznania, ale z pewnością nie obrzucania się nawozem. :)
-
- w mackach Zła
Ostatnie (i przedostatnie Burzum) jestem na tak.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
z zastrzeżeniem, że ta wściekłość i negatywne emocje dotyczą co najwyżej sklepikarza, który wcisnął Vargowi przeterminowany jogurtIRONMIL pisze:Tymczasem mamy wciąż BURZUM - przejmującą pustkę, wściekłość, te wszystkie negatywne emocje, które towarzyszą tej kapeli od lat.
co tylko potwierdza jej marny poziomSo_It_Is_Done pisze:wokale na Fallen to najlepszy element tej płyty
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Na "Fallen" są równie przejmujące i "mroczne" momenty co na wcześniejszych.535 pisze:Ja zaś uważam, iż na następnych płytach pozostaną z BURZUM tylko ramki. Mrok i agresja odejdzie na dobre w niepamięć na rzecz pomruków, relaksacyjnego plumkania, ciepłych skarpet, a może nawet bujanego fotela i koca.
Tak, z naciskiem na "mroczne". Napisałem "na następnych", gdyż zauważam pewną tendencję. :)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
prawda jest taka, że gdyby nie było żadnej płyty Burzum poza Hvis Lyset Tar Oss i Filozofem, to byłby to znacznie lepszy zespół.
- Morph
- Kontakt:
- olo1972
- postuje jak opętany!
Ja też:)Raf pisze:Ostatnie (i przedostatnie Burzum) jestem na tak.
- twoja_stara_trotzky
lubić lubię, ale jest generalnie o dwie klasy gorsza od w/w. podobnie Belus. Aske o trzy klasy, a reszta to GÓWNO.
-
- w mackach Zła
Aske, panie, Aske dodaj, a będzie się można z tym spostrzeżeniem zgodzić.twoja_stara_trotzky pisze:prawda jest taka, że gdyby nie było żadnej płyty Burzum poza Hvis Lyset Tar Oss i Filozofem, to byłby to znacznie lepszy zespół.
Z "grubsza" tak to można bez zbytniego pierdolenia ująć.twoja_stara_trotzky pisze:prawda jest taka, że gdyby nie było żadnej płyty Burzum poza Hvis Lyset Tar Oss i Filozofem, to byłby to znacznie lepszy zespół.
Ja tylko dodam od siebie jedno zdanie: doświadczony (dojrzały) mężczyzna - artysta (jak został nazwany tutaj Christian) nie wyprowadzi tak łatwo w pole doświadczonego (dojrzałego) mężczyzny - słuchacza. :)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jakim trzeba być zjebem, żeby ignorować Daudi i Hlidskjalf?
- twoja_stara_trotzky
(kto zabrał emotikony? no kto?!)So_It_Is_Done pisze:Jakim trzeba być zjebem, żeby ignorować Daudi i Hlidskjalf?
Szczerze mówiąc ostatnio próbowałem powrócić do Hlidskjalf, podczas jazdy samochodem, przyznaję, ale próbowałem i niestety nie dałem rady dłużej niż kilka minut. Możesz mnie nazwać zjebem, chujem, pozerem, ..., czy kim tam jeszcze chcesz, a możesz mnie wpisać na listę wrogów , ale niestety tak to wygląda z mojej strony. :)So_It_Is_Done pisze:Jakim trzeba być zjebem, żeby ignorować Daudi i Hlidskjalf?
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Trudno się z tym nie zgodzić, bo każdy zespół byłby lepszy gdyby jego dyskografia składała się wyłącznie z najlepszych płyt ;)twoja_stara_trotzky pisze:prawda jest taka, że gdyby nie było żadnej płyty Burzum poza Hvis Lyset Tar Oss i Filozofem, to byłby to znacznie lepszy zespół.
poczciwy chłopina jesteś i sporo fajnej muzyki mi poleciłeś, ale na black metalu to nie znasz się za grosz :)twoja_stara_trotzky pisze:lubić lubię, ale jest generalnie o dwie klasy gorsza od w/w. podobnie Belus. Aske o trzy klasy, a reszta to GÓWNO.