BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

Re: BURZUM

27-04-2011, 20:48

Bynajmniej. Wujek dołożył jedynie 20 g ołowiu do celnego strzału. :)
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

27-04-2011, 20:51

Wujek dostał rykoszetem po uszach, bo wokale na Fallen to najlepszy element tej płyty, bez nich byłaby prawie tak nudna jak Belus.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

27-04-2011, 20:56

So_It_Is_Done pisze:Wujek dostał rykoszetem po uszach, bo wokale na Fallen to najlepszy element tej płyty, bez nich byłaby prawie tak nudna jak Belus.
Może światło mnie pochłonęło i spopieliło to, czym byłem kiedyś, podczas spaceru wokół transcendentalnej kolumny. Chuj wie. Jedno jest pewne - te norweskie jagody straciły na smaku i aromacie, bracie...

Muszę zmykać - do jutra!
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Maria Konopnicka

27-04-2011, 21:28

Takie płyty pokazują jak bardzo różnie odbieramy muzykę, nawet tę o której wypowiadamy się jednomyślnie. Powtórzę - słuchając ostatniego BURZUM czuję dokładnie te same emocje, które wywołują u mnie ich stare płyty. Nie znaczy to jednak, że ktoś kto lubi stare płyty, słuchając ich i ceniąc tak jak ja - czuje to samo co ja. :) Nieważne - nikt tu do niczego nikogo nie przekona - no może do ponownego przesłuchania płyty, sądzę jednak, że takie dyskusje bardziej usztywniają w przekonaniach niż otwierają.
Oczywiście czystym idiotyzmem jest insynuować, że logo czy nazwa ma jakiś wpływ na odbiór muzyki - może rzeczywiście tak często jest, ale akurat do BURZUM podchodziłem bardzo nieufnie. Byłem pewien, że gość będzie starał się nagrywać wariacje na temat starych rzeczy, albo odjedzie zupełnie w inne klimaty. Tymczasem mamy wciąż BURZUM - przejmującą pustkę, wściekłość, te wszystkie negatywne emocje, które towarzyszą tej kapeli od lat.
Wujku rozluźnij poślady - oczywiście ironizowałem pisząc o tym zrozumieniu czy niezrozumieniu. :) Oczywiście jako jedna z 20 osób, które tak naprawdę rozumie black metal mogę czasami pozwolić sobie na odrobinę sarkazmu. :)
535

27-04-2011, 22:08

Ja zaś uważam, iż na następnych płytach pozostaną z BURZUM tylko ramki. Mrok i agresja odejdzie na dobre w niepamięć na rzecz pomruków, relaksacyjnego plumkania, ciepłych skarpet, a może nawet bujanego fotela i koca. Nie sądzę, by to co nam szykuje Christian w najbliższej przyszłości warte było kopania się po twarzach. Może warte będzie choć przelotnego poznania, ale z pewnością nie obrzucania się nawozem. :)
Raf
w mackach Zła

27-04-2011, 22:21

Ostatnie (i przedostatnie Burzum) jestem na tak.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

27-04-2011, 22:34

IRONMIL pisze:Tymczasem mamy wciąż BURZUM - przejmującą pustkę, wściekłość, te wszystkie negatywne emocje, które towarzyszą tej kapeli od lat.
z zastrzeżeniem, że ta wściekłość i negatywne emocje dotyczą co najwyżej sklepikarza, który wcisnął Vargowi przeterminowany jogurt
So_It_Is_Done pisze:wokale na Fallen to najlepszy element tej płyty
co tylko potwierdza jej marny poziom
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

27-04-2011, 22:46

535 pisze:Ja zaś uważam, iż na następnych płytach pozostaną z BURZUM tylko ramki. Mrok i agresja odejdzie na dobre w niepamięć na rzecz pomruków, relaksacyjnego plumkania, ciepłych skarpet, a może nawet bujanego fotela i koca.
Na "Fallen" są równie przejmujące i "mroczne" momenty co na wcześniejszych.
535

27-04-2011, 22:52

Tak, z naciskiem na "mroczne". Napisałem "na następnych", gdyż zauważam pewną tendencję. :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

27-04-2011, 22:53

prawda jest taka, że gdyby nie było żadnej płyty Burzum poza Hvis Lyset Tar Oss i Filozofem, to byłby to znacznie lepszy zespół.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-04-2011, 22:53

2ki nie lubisz?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

27-04-2011, 22:55

Raf pisze:Ostatnie (i przedostatnie Burzum) jestem na tak.
Ja też:)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-04-2011, 22:55

lubić lubię, ale jest generalnie o dwie klasy gorsza od w/w. podobnie Belus. Aske o trzy klasy, a reszta to GÓWNO.
Arisowicz
w mackach Zła

27-04-2011, 22:59

twoja_stara_trotzky pisze:prawda jest taka, że gdyby nie było żadnej płyty Burzum poza Hvis Lyset Tar Oss i Filozofem, to byłby to znacznie lepszy zespół.
Aske, panie, Aske dodaj, a będzie się można z tym spostrzeżeniem zgodzić.
535

27-04-2011, 23:00

twoja_stara_trotzky pisze:prawda jest taka, że gdyby nie było żadnej płyty Burzum poza Hvis Lyset Tar Oss i Filozofem, to byłby to znacznie lepszy zespół.
Z "grubsza" tak to można bez zbytniego pierdolenia ująć.

Ja tylko dodam od siebie jedno zdanie: doświadczony (dojrzały) mężczyzna - artysta (jak został nazwany tutaj Christian) nie wyprowadzi tak łatwo w pole doświadczonego (dojrzałego) mężczyzny - słuchacza. :)
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

27-04-2011, 23:18

Jakim trzeba być zjebem, żeby ignorować Daudi i Hlidskjalf?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-04-2011, 23:20

So_It_Is_Done pisze:Jakim trzeba być zjebem, żeby ignorować Daudi i Hlidskjalf?
(kto zabrał emotikony? no kto?!)
535

27-04-2011, 23:24

So_It_Is_Done pisze:Jakim trzeba być zjebem, żeby ignorować Daudi i Hlidskjalf?
Szczerze mówiąc ostatnio próbowałem powrócić do Hlidskjalf, podczas jazdy samochodem, przyznaję, ale próbowałem i niestety nie dałem rady dłużej niż kilka minut. Możesz mnie nazwać zjebem, chujem, pozerem, ..., czy kim tam jeszcze chcesz, a możesz mnie wpisać na listę wrogów , ale niestety tak to wygląda z mojej strony. :)
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

27-04-2011, 23:26

Trudno się z tym nie zgodzić, bo każdy zespół byłby lepszy gdyby jego dyskografia składała się wyłącznie z najlepszych płyt ;)
Maria Konopnicka

27-04-2011, 23:31

twoja_stara_trotzky pisze:lubić lubię, ale jest generalnie o dwie klasy gorsza od w/w. podobnie Belus. Aske o trzy klasy, a reszta to GÓWNO.
poczciwy chłopina jesteś i sporo fajnej muzyki mi poleciłeś, ale na black metalu to nie znasz się za grosz :)
ODPOWIEDZ