MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

Re: MORBID ANGEL

19-04-2011, 10:53

IRONMIL pisze: A ja obawiam się, że z tym krążkiem będzie jak z ich przedostatnim albumem - nikt nie będzie ani go kochał, ani nikt nie będzie go nienawidził... ot, po prostu zostanie nagrany, wydany i przez tydzień, dwa - słuchany.
Wydaje mi się, że ta płyta jednak wywoła dużo większy ferment. Przesłuchałem „Existo vulgore” co najmniej kilkanaście razy i cały czas nie wiem co myśleć o tym numerze. Z jednej strony zachowawcze to jest i schematyczne, a z drugiej tak perwersyjnie przebojowe, że nie chce wyjść z głowy. :)

Coś mi mówi, że panowie postanowili nieco pobawić się konwencją i spuścić trochę powietrza z przedwiecznego balonu („We’re banging hardcore radical/Maniacal and animal”). Oj, będzie się działo. :)
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

19-04-2011, 11:35

Te pierwsze linijki tekstu to jakby podłożyć pod Lady Gagę pieknie by pasowały. A tak ogólnie - no niby MA, ale jednak coś nie gra, a raczej nie gra tak, jak można po MA oczekiwać. Prawda jest jednak taka, że nawet jak teraz 3/4 Masterfula powiesi na tej płycie psy, to i tak za czas jakiś okaże się że to w końcu przekvlt, płyta niezrozumiana itepe iteśme...
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-04-2011, 11:58

no wlasnie nie wiem. taki Heretic spotkal sie ze slabym przyjeciem (ja tez uwazam, za to najwyzej srednia plyta), ale nie dziwi mnie jakos specjalnie, ze sa ludzie, dla ktorych to swietny album. tyle, ze Heretic jest nieprzystepny, ciezki w odbiorze i zwyczajnie wyroznia sie na tle gatunku (co bym o tej plycie nie mowil), natomiast ten kawalek zwiastuje plyte cholernie bezpieczna i nagrana pod oczekiwania fanow. Oczywiscie z calego serca licze na to , ze sie kompletnie myle ;)
this is a land of wolves now
shitfun
weteran forumowych bitew

19-04-2011, 12:10

Chyba już tu ktoś wspominał: nowy kawałek AZARATH zjada ten nowy wałek Morbidów.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

19-04-2011, 12:13

Stopy brzmią właśnie ok - w miarę dodam. Werbel jest za to płyciutki, szczególnie w partiach blastowych brzmi jakby go ledwo muskał. W wolniejszej partii zamiast nakurwiać prosty rytm, niepotrzebnie bawi się w jakieś przebitki, triolki przez co zwraca na brzmienie werbla za dużo uwagi słuchacza. W sumie nie stara się za wszelką cenę kopiować lekko "swingującego" stylu Commando , ale w kontekście powrotu Pete nie wiem czy to dobrze.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-04-2011, 12:15

shitfun pisze:Chyba już tu ktoś wspominał: nowy kawałek AZARATH zjada ten nowy wałek Morbidów.
Tak.
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

19-04-2011, 12:53

Riven pisze:Ten kawalek zwiastuje plyte cholernie bezpieczna i nagrana pod oczekiwania fanow.
Niby tak, ale z drugiej strony do tego stopnia przebojowo i "do przodu" chyba jeszcze nie było. :)

Mimo wszystko jakoś mi ten numer zaostrzył apetyt na płytę - byłby lepszy, gdyby zrezygnowali z wysilonej solówki, która dla mnie osobiście jest największym rozczarowaniem. Wokal Vincenta na duży+, co do bębnów - niczego innego się nie spodziewałem. Czekam na całość, a zwłaszcza na "Destructos Vs. the Earth / Attack". ;)
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

19-04-2011, 12:55

Riven pisze:
shitfun pisze:Chyba już tu ktoś wspominał: nowy kawałek AZARATH zjada ten nowy wałek Morbidów.
Tak.
... piwko z rana OK, ale nie przesadzajcie z alkoholem, bo później wychodzą takie głupoty...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

19-04-2011, 12:57

A tak zupełnie swoją drogą to zauważam pewne podobieństwa w pracy gitar tu i w "Summonnig Redemption" (choć ten drugi jest jednak troszkę wolniejszy)
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Mort
rasowy masterfulowicz

19-04-2011, 14:23

Riven pisze:
Tak.
NIE E.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

19-04-2011, 14:53

Riven pisze:
Tak.
Bez jaj, jak można stawiać Azarath nad bogami death metalu.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-04-2011, 14:54

jak bogowie nagrywaja taki sobie kawalek to co za problem? przeciez nie mowie, ze numer azarath lepszy niz maze of torment
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

19-04-2011, 15:12

No nie - bo by wpierdol był, a tak tylko nagana. ;)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-04-2011, 15:13

uff ;)
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

19-04-2011, 15:27

ten kawalek jest tak nudny ze dowolny track z ostatniego behemotha jest lepszy od tego gowna. a to ze track z epki azarath gniecie MA w tym wypadku to nie powinno podlegac zadnej watpliwosci.

tu tu tu smut kriminal.
Awatar użytkownika
nicram

19-04-2011, 15:29

Taki sobie ten nowy kawałek. Myślałem, że ściemniacie, ale jednak wyszło średnio na jeża ze wskazaniem na jeża...prosty numer, nawiązuje trochę do pierwszych poczynań zespołu, ale to jednak już nie to. Boję się, że oni zapomnieli jak się gra death metal (w sumie to już osiem lat minęło od ostatniego nagrania). Przede wszystkim nie czuć pasji i zaangażowania. Dla porównania - jak się włączy Hate Eternal, albo od biedy nowy Deicide, to tam chłopaki, mimo podobnego wieku, napierdzielają aż miło. Na dzień dzisiejszy to każdy kawałek z 'Heretic', którą bardzo lubię, jest lepszy i bardziej nawiedzony od tego czegoś. I podzielam pogląd, że nowy Azarath zjada tę pioseneczkę na dzień dobry.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

19-04-2011, 15:38

nicram pisze:Dla porównania - jak się włączy Hate Eternal, albo od biedy nowy Deicide, to tam chłopaki, mimo podobnego wieku, napierdzielają aż miło.
lols
Lefthandpathyoga
Nasum

19-04-2011, 15:42

O nowym Deicide to może bym tak nie powiedział ale jesli chodzi o ostatni Hate Eternal to się zgodzę.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

19-04-2011, 15:43

nicram pisze:Taki sobie ten nowy kawałek. Myślałem, że ściemniacie, ale jednak wyszło średnio na jeża ze wskazaniem na jeża...prosty numer, nawiązuje trochę do pierwszych poczynań zespołu, ale to jednak już nie to. Boję się, że oni zapomnieli jak się gra death metal (w sumie to już osiem lat minęło od ostatniego nagrania). Przede wszystkim nie czuć pasji i zaangażowania. Dla porównania - jak się włączy Hate Eternal, albo od biedy nowy Deicide, to tam chłopaki, mimo podobnego wieku, napierdzielają aż miło. Na dzień dzisiejszy to każdy kawałek z 'Heretic', którą bardzo lubię, jest lepszy i bardziej nawiedzony od tego czegoś. I podzielam pogląd, że nowy Azarath zjada tę pioseneczkę na dzień dobry.
Ba, ostatni Vader czy nawet Naumachia wciagaja ten numer MA nosem!
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

19-04-2011, 15:44

nie mówiąc o vesanii.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
ODPOWIEDZ