:DDDDDSkaut pisze:jeszcze tak z cztery tematy załóżcie o tym gównie:
http://masterful-magazine.com/forum/vie ... =36&t=4550
tyle w temacie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
:DDDDDSkaut pisze:jeszcze tak z cztery tematy załóżcie o tym gównie:
http://masterful-magazine.com/forum/vie ... =36&t=4550
Postarałem się i odnalazłem wypowiedź pewnego znajomego Humoru. To może rzucać nowe światło na to co wiemy o tych wojownikach narodowego chuizmu:deusk pisze:Gdyby nie nagrali kawałka narodowy socjalizm byli by kultowi. Chociaż przed śmiercią Szczerego zmienili trochę poglądy chyba...
twórczość honoru znam od niemal 18 lat a olafa i szczerego znam/znałem osobiście od połowy lat 90-tych, więc myślę, że w odróżnieniu od wielu wypowiadających się tu osób czuję się dość kompetentny do wyrażenia swojej prywatnej opinii na ich temat...
najwięcej kontrowersji wywołało przypisanie gatunkowe, teksty oraz ich zmienne podejście do ideologi...
a wiec, jeśli chodzi o gatunek to zawsze był to rac, użycie automatu perkusyjnego bijącego na dwa kotły(w płomienich...) lub wynajęcie metalowego drummera nie jest w stanie jednak stworzyć numeru metalowego. olaf nie jest w stanie stworzyć numeru metalowego, nie wiem do końca czy wynika to z jego wewnętrznej blokady czy braku umiejętności potrzebnych do grania ciężkiej muzy ale niestety tak jest.fakt faktem, iż szczery chciał iść w tym kierunku, niestety olaf nie potrafił do końca tego stworzyć więc wychodziła hybryda raca z "metalem". a dlaczego postanowili iść w tym kierunku ? hmmm... odpowiedź na to pytanie niestety nie jest przyjemna i to conajmniej z dwóch powodów. po pierwsze, ktoś kto hmm... nazwijmy to uważa się za muzyka... i słucha utworów honoru, bardzo szybko jest w stanie zauważyć, że są one niemal identyczne. podział rytmiczny, czyli zwrotki, refreny, mostki itp jest w niemal każdym ich utworze identyczny. więc ktoś zauważył wkońcu, że ich wszystkie płyty brzmią identycznie i ludzie nie będą chcieli tego kupować.... i tak dochodzę do 2 powodu "zmiany stylu muzycznego i tekstowego".... chodzi o kasę, "rynek " metalowy w polsce jest dużo bardziej opłacalny niż rynek ns,rac. dużo więcej płyt się sprzedaje. to była świadoma zmiana "targetu" dla honoru. na koncertach grali stare racowe utwory , natomiast cd miały być kupowane przez ludzi słuchających "metalu". kto zna osobiście olafa, kto rozmawiał z nim osobiście ten wie jakie ma podejście do muzyki, chodzi tylko o zarabianie. on się z niej utrzymuje do dnia dzisiejszego więc traktuje ją środek do zarabiania pieniędzy. nawet dziś, jednocześnie tworzy conajmniej 3-4 projekty muzyczne. cel jest ten sam - kasa. smutne to ale prawdziwe...
co do tekstów.... wiele osób zauważyło, że poziom tekstów jest dość nierówny... no niestety z przykrością muszę poinformować parę osób , że większość tekstów ich najlepszych utworów była autorstwa kogoś innego. przez wiele lat mieli "zaangażowanego" tekściarza. część pisali sami a część dostawali gotowe.
co do ideologii... no cóż to akurat też jest łatwo wytłumaczyć...każdy kto ma +30 lat i zna trochę historię ruchu skinheads w polsce też wie dlaczego tak się zmieniała. to proste, na początku ich działalności nie było ruchu ns, wszyscy byli narodowcami, więc i honor był. później pojawił się odłam ns, honor stał się ns. w ciągu ostatnich lat wielu skinheadów ns zaczęło również interesować się neopogaństwem itp, powstało wiele zespołów nsbm oraz ns z tematyką neopogańską więc i honor skierował się w tą stronę. proste prawda ?
przyznam się szczerze, że do tej pory nie potrafię zrozumieć pewnych wypowiedzi na forum. wielu ludzi (z niewiadomych mi przyczyn) łączy ruch ns z gloryfikacją adolfa, rudolfa (chociaż to inna bajka bo akurat on jest ucieleśnieniem antykomunizmu - oczywiście niezapominając o zbrodniach na polakach ) i całych niemiec, ciągle piszą o zbrodniach wojennych itp. czy to naprawdę tak ciężko zrozumieć , że to są tylko twórcy pewnej ideologi ? oczywiście została ona zaadaptowana do dzisiejszych czasów i reali społeczno- politycznych . jakoś nigdy nie słyszałem żeby ktoś się przyczepiał do lewaków o morderstwa che guevary na bogatych kubańczykach, boliwijczych itd. ale to już temat na inną rozmowę...
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
poszedł w ślady swojego guru Iana Stewarta Donaldsona -Anthropophagus pisze:Ja myślę, że Szczery poczuł nagle aryjski zew krwi i musiał niezwłocznie przyhailować wskutek czego puścił kierownicę prawą ręką, odbił w lewo, stracił panowanie nad pojazdem i zaiste syjonistyczny spisek sprawił, że uderzył czołowo w TIRa.
RIP Szczery. Będziemy pamiętać! 13/69!
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
+1Adrian696 pisze:uważam, że wywiad przedłuży klauzulę tajności i nadal nie bedzie wiadomo do końca, co sie tam wydarzyło