Notoryczni debiutanci (muzyczne płaskostopie)

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

Re: Notoryczni debiutanci (muzyczne płaskostopie)

08-03-2011, 10:50

Wujek Lucyferiusz pisze:A Setherial? Lubię ich (kiedś nawet bardziej) ale nigdy nie zdobyli choć kąska tego, co miał Marduk czy Lord Belial.
a co miał Lord Belial? Przecież to skrajnie żenująca kapela, Setherial przy nich to bogowie :)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

08-03-2011, 10:55

Myślałem, że Angelgrinder i The Seal odbiły solidnym się echem wśród fanów. Nie? No to nie znam się, zarobiony jestem, nie interesuję się... ;)
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-03-2011, 10:57

Wujek Lucyferiusz pisze:No to nie znam się
i tu masz racje
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

08-03-2011, 11:09

No i teraz mi się zrobiło przykro, bo tak bardzo liczę się z Twoim zdaniem... :(
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: Re:

08-03-2011, 11:10

Riven pisze: Trauma to zdecydowanie nie ta polka co Azarath, a tym bardziej Witchmaster.
Wiem, że tak chciałeś napisać ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

08-03-2011, 11:14

w sumie ta ;))
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig

12-03-2011, 09:41

Moze tytul tematu powinien brzmiec 'legendarne nadzieje' hehe.

DARK FUNERAL - zawsze mialem problem z tym zespolem. Od strony formalnej przewyzszali wiekszosc kapel i ciezko bylo im tutaj cos zarzucic, czuc bylo niezly potencjal, gral z nimi super napierdalajacy palker Matte Modin, daleko im do typowej lesnej cepelii, opierali sie glownie na tzw 'mięsie' zamiast na klawiszowych bombardowaniach czy lzawych melodyjkach ale mimo tego ich muzyka robila wrazenie pustej, wyrachownej sieki, przynudzajacej do bolu i imho do dzis nie stala sie niczym ponadto, choc mogla. Tacy wieczni wyrobnicy.

FLEURETY - no juz sam nie wiem, niby czolowka awangardy post-blackowej ale czegos mi tu brakuje, jest w tym troche sztucznosci nie pozwalajacej mi ich postawic na rowni z ARCTURUS, MANES, DHG, ULVER czy VBE. Dobry hord ale jakos czuje sie brak ostatecznego szlifu, wyzej chxxa nie podskocza chocby znowu zaprosili na plyte pol norweskiej sceny.

Zastanawiam sie jeszcze nad wpisaniem HATE ETERNAL.
Yare Yare Daze
Mort
rasowy masterfulowicz

12-03-2011, 10:20

hcpig pisze:

Zastanawiam sie jeszcze nad wpisaniem HATE ETERNAL.
Hate Eternal z pewnoscia nie jest kapela ktora
Niby jest ok, a mimo to nigdy do niczego nie dojdą, nie wyrobią sobie pozycji, nie znajdą "jednego wiernego w mieście, który uchroni od zagłady".
graja trasy na ktorych Vital Remains, Krisiun i Incantation ich supportuja. Mieli kontrakt z Earache, teraz nagrywaja dla Metal Blade. O ich plytach zawsze jest glosno a pierwsze trzy z tego co pamietam zbieraly swietne recenzje, czemu nie ma sie co dziwic, bo sa bardzo dobre.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
hcpig

12-03-2011, 10:27

Dlatego sie zastawiam, niby super sklad i sukcesy, ale jakos ten boski status nie przebija z ich plyt tak do konca i watpie czy zrobi sie z nich jakis kanon albo czy nagraja cos na miare swoich mozliwosci. To juz Anderson z Rutanem duzo lepszy stuff nagrali na totalnie olewanej The Book of Lambs, ale ok, nie upieram sie przy tym typie.
Yare Yare Daze
Mort
rasowy masterfulowicz

12-03-2011, 10:59

The Book of Lambs udalo mi sie wyhaczyc kilka miesiecy temu na allegro - bardzo dobry album, co najmniej na poziomie Hate Eternal.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

12-03-2011, 16:12

Nie przepadam za HE (poza debiutem), ale w swojej kategorii wagowej wyrobili sobie status gwiazdy. Ergo - nie pasują.
Heretyk

13-03-2011, 11:17

Pewnie się narażę kilku osobom, ale mnie tu Necrophobic pasuje. Niby spoko, niby fajnie grają od wielu lat, ale nie mają żadnej wybitnie porywającej płyty i gdyby nie istnieli, to właściwie nic wielkiego by się nie stało.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

13-03-2011, 11:27

Nie no bez jaj. Moze nie są tak znani, ale nagrali masę zajebistej muzyki. Gdyby podchodzić do tgo w ten sposób co ty "gdyby nie istnieli nic wielkiego by się nie stało" to możnaby wyjebać całą masę kapel z "drugiego rzędu" zaczynając od urgehal a kończąc na nifelheim
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

13-03-2011, 11:29

Heretyk pisze:Pewnie się narażę kilku osobom, ale mnie tu Necrophobic pasuje. Niby spoko, niby fajnie grają od wielu lat, ale nie mają żadnej wybitnie porywającej płyty i gdyby nie istnieli, to właściwie nic wielkiego by się nie stało.
masz rację, naraziłeś sie ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Heretyk

13-03-2011, 11:32

Urgehal bierze mnie tylko jedna płyta, więc racja w sumie. Nifelheim to kult i w życiu bym o nich nie pomyślał w kontekście tego tematu ;)
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

13-03-2011, 11:44

no może i kult. Ale dość sztucznie nakręcany. Nie wydaje mi się by przed wydaniem ich płyt przez NWN byli takim ultra kultem. Sam znałem wtedy tylko 1 ich płytę.

edit: pierwsze dwie płyty to zżyna ze starego bathory na speedzie, na trzeciej wkradło się już trochę heavy metalowej melodii, natomiast nowy album mimo, że się go dobrze słucha, to jednak czuć pitolenia a pitolenia. Moim zdaniem wyszedł album PRZECIĘTNY
Awatar użytkownika
hcpig

15-03-2011, 19:14

Husar pisze:Nie wydaje mi się by przed wydaniem ich płyt przez NWN byli takim ultra kultem.
Mylisz się, przypomnij sobie po ile chodziła epka Unholy Death albo MCMXC - MMIII.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

15-03-2011, 20:20

to akurat nie znaczy że są kultowi. Przypomnij sobie po ile chodzi MCD Nekromantheon. Jest kult czy nie ma? Bo jak jest kult to osłabło to słowo lekko...
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

16-03-2011, 18:18

Słowo kult juz od pewnego czasu jest strasznie wyswiechtane i zatracilo swoje dawne znacznie, uzywa sie go wszedzie gdzie sie tylko da.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-03-2011, 18:28

Powiem więcej, strasznie mnie już to słowo wkurwia, bo gdzie nie spojrzeć to co rusz można usłyszeć o kultowych płytach kultowych zespołów, kultowych filmach, kultowych serialach i sam już nie wiem co jeszcze. Tym bardziej że większość tych kultowych rzeczy czymkolwiek by nie była, nie zapisała się dostatecznie mocno w pamięci potomnych, skoro bywa tak, że pierwszy raz o nich słyszę. A jeżeli w kontekście muzyki mówimy, to czasem słyszę daną nazwę po raz któryś tam, z tym że ni w cholerę nie skojarzyłbym dokonań danej kapeli z czymś co można by nazwać kultem. Znaczenie tego słowa zostało już po prostu wyświechtanie, jest nadużywane do granic absurdu.
ODPOWIEDZ